Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Merkele ir atvērta "Breksita" atlikšanai uz ilgāku laiku

© EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien paziņoja, ka ir atvērta "Breksita" atlikšanai uz ilgāku laiku, nevis tikai līdz 30. jūnijam, kā to vēlas Londona.

Merkele, runājot Bundestāgā pirms Briselē gaidāmā "Breksitam" veltītā samita, norādīja, ka līderi varētu piekrist "Breksita" atlikšanai uz ilgāku laikaposmu, nekā to ir pieprasījusi britu premjerministre Terēza Meja.

"Mans un Vācijas valdības uzskats ir, ka mums vajadzētu atvēlēt abām pusēm saprātīgu laikaposmu", lai tiktu panākta vienošanās par organizētu "Breksitu", sacīja kanclere.

Šodien Briselē notiek ES ārkārtas samits, kurā dalībvalstu līderi lems, vai vēlreiz atlikt pēc divām dienām paredzēto Lielbritānijas izstāšanos no bloka.

Meja lūgusi "Breksitu" atlikt līdz 30.jūnijam, kamēr Eiropadomes prezidents Donalds Tusks ierosinājis "elastīgu" izstāšanās atlikšanu uz gadu.

Londonai nepieciešama "Breksita" atlikšana, lai beidzot panāktu parlamenta atbalstu jau trīskārt noraidītajam izstāšanās līgumam, un Lielbritānijas aiziešana no bloka, kas sākotnēji bija paredzēta 29.martā, vienreiz jau tikusi atlikta.