Uztura noslēpumi

4.feb 2018
Izrādās, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju brokastīs ēd olas vai sviestmaizes ar gaļu, bet regulāri brokastis ēd divas trešdaļas iedzīvotāju, liecina decembrī veikta aptauja. Par pētījuma rezultātiem un ieteicamajiem brokastu produktiem, kā arī par to, no kā dienas pirmajā ēdienreizē noteikti būtu ieteicams izvairīties, stāsta uztura speciāliste Līga Balode.
3.feb 2018
Latvijā pārtikas ražotāji arī šogad turpina aktīvi apgūt eksporta tirgus, atzina Agroresursu un ekonomikas institūta vadītāja Ingūna Gulbe.
28.jan 2018
Populārais amerikāņu mūziķis Waka Flocka nolēmis pārtraukt piekopt vegāna uzturu, jo tas esot pārāk strikts, ziņo PAPER.
26.jan 2018
Tu tie­cies pēc ve­se­lī­ga uz­tu­ra, iz­mē­ģi­ni da­žā­dus po­pu­lā­rus ie­tei­ku­mus un ce­ri, ka drīz vien ju­tī­sies la­bāk, iz­ska­tī­sies la­bāk un tev iz­do­sies arī nor­ma­li­zēt ķer­me­ņa ma­su. No­lem­jot sākt jaun­u, skais­tu dzī­vi, no le­dus­skap­ja iz­vāk­ti ne­vē­la­mie pro­duk­ti un pus­fab­ri­kā­ti, kon­ser­vi no­bāz­ti tā­lā­ka­jā stū­rī, bet bur­ge­ru ēs­tu­ves rek­lā­mas ku­po­ni – ma­ku­la­tū­rā, jo tu bei­dzot ga­ta­vo mal­tī­tes mā­jās un esi pat sā­cis no rī­tiem skriet, do­dies nū­jot, var­būt ap­mek­lē spor­ta klu­bu vai ba­sei­nu.
23.jan 2018
Māmiņa, kura viena audzina četras atvases, lūdz palīdzību pārtikas sagādāšanā.
21.jan 2018
27.janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī otro gadu pēc kārtas norisināsies pasākums gardēžiem "Ziemas garšu svinēšana". Apmeklētāji būs aicināti ļauties gastronomiskam piedzīvojumam un izbaudīt astoņu labāko Rīgas–Gaujas reģiona restorānu šefpavāru ēdienus, kas gatavoti brīvā dabā uz dzīvās uguns.
13.jan 2018
Šodien, 13.janvārī, Vecrīgā otro gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival, kurā piecpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri pieņēmuši izaicinājumu ziemas spelgonī meklēt ziemas sezonai raksturīgās garšas. Pasākuma laikā no 13:00 līdz 20:00 apmeklētāji aicināti izbaudīt uz uguns gatavotu ēdienu, kas apvienos pirmatnīgo un mūsdienīgo.
12.jan 2018
Pašlaik ir pāragri apgalvot, ka Eiropas Savienības (ES) piedāvāto produktu kvalitāte būtiski atšķirtos, piektdien diskusijā par Eiropas preču duālo kvalitāti norādīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas uzraudzības departamenta direktors Ernests Zavadskis.
12.jan 2018
Pārtikas produktu cenas pasaulē pērn palielinājušās par 8,2%, piektdien paziņoja ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).
9.jan 2018
Dina pauž sašutumu portālā "sūdzības.lv" par ēdiena kvalitāti kādā ēdināšanas vietā Rīgā.
8.jan 2018
Ik pa laikam no paziņām un sociālajiem tīkliem atkal un atkal dzirdam stāstus par to, ka pārtikas preces Latvijā ir dārgākas nekā Lietuvā, Polijā un pat Vācijā. Kā piemērs parasti tiek minēts lēto cenu veikals LIDL vai kāds neliels veikalu tīkls kaimiņzemēs. taču šoreiz sociālajos tīklos nerimst sašutums, ka pat viena veikalu tīkla ietvaros pircēji Latvijā tiek "izpurināti" krietni pamatīgāk nekā Lietuvā.
8.jan 2018
No reimatoīdā artrīta, kas kādreiz bija tikai «omīšu un opīšu slimība», mūsdienās cieš gados arvien jaunāki cilvēki. Kāpēc? Tāpēc, ka dzīvojam un ēdam nepareizi.
7.jan 2018
Nacionālā Sirds, plaušu un asins izpētes institūta NIH (NHLBI) izvēlējušies pasaulē labāko diētu svara samazināšanai – DASH diēta.
6.jan 2018
Iz­pē­tīts, ka pat da­ļē­ja at­brī­vo­ša­nas no lie­kā sva­ra nāk par la­bu ve­se­lī­bai: sāk nor­ma­li­zē­ties asins­spie­diens, ho­les­te­rī­na un cu­ku­ra lī­me­nis asi­nīs, sa­ma­zi­nās žult­sce­ļu sli­mī­bu risks, vieg­lāk kļūst ak­nām, re­tāk se­vi liek ma­nīt at­viļ­ņa sli­mī­ba u.c.
5.jan 2018
Pēc svēt­kiem pa­ras­ti ak­tu­ālā­kā pro­blē­ma – cī­nī­ties ar pār­ēša­nās se­kām un kā­du lie­ku ki­lo­gra­mu.
5.jan 2018
Nav datu, kas apliecinātu, ka Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm tiktu piegādātas zemākas kvalitātes pārtikas preces nekā pārējām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, piektdien paziņojis ES veselības un pārtikas drošības komisārs Vītenis Andrjukaitis.
2.jan 2018
Sekojot līdzi cenu izmaiņām mazumtirdzniecībā, Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) jau vairāk kā 22 gadu garumā regulāri veic patēriņa preču cenu salīdzinājumu. LTA jau ziņoja, ka iepriekšējais gads iesākās ar ražotāju paziņojumiem tirgotājiem par iepirkuma cenu kāpumu pārtikas produktiem 2017. gadā. Produktu vidējās cenas mazumtirdzniecībā aprēķinātas, ņemot vērā cenas nozīmīgāko tirdzniecības uzņēmumu veikalu ķēdēs, nerēķinot ražotāju noteiktās akciju cenas.
2.jan 2018
Ziemassvētku un Jaungada svētki ir pagājuši, tas nozīmē, ka daudzi sāks realizēt savas apņemšanās un solījumus - sākt veselīgu dzīvesveidu janvārī. Brīvdienās lielākā daļa, tradicionāli, vispirms grēkoja ar pārēšanos, un tagad - ar stingrām diētām un detoksu. "Dažādas "attīrīšanās no toksīniem" tagad ir ļoti populāras, - saka treneris un sporta zīmola 4F vēstnieks Kristaps Ence, - pseido-eksperti sociālajos tīklos piedāvā praktizēt "detoksa dienas", dzert "detoksa kokteiļus" un pat veikt "detoksa vingrojumus". Tomēr, kā likums, šādas detoksikācijas ir tikai naudas izšķiešana un izraisa veselības problēmas".
31.dec 2017
Tradicionāli Jaungada naktī galdā ir rasols. Taču plašsaziņas līdzekļos parādījusies satraucoša informācija, ka tautā iecienītais ēdiens ir apdraudēts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
28.dec 2017
Jaunā gada sagaidīšana visbiežāk nav iedomājama bez bagātīgi klātiem galdiem, un parasti netrūkst arī grādīgāku un stiprāku dzērienu, kurus svētku reizēs iedzeram arī vairāk nekā vajadzētu. Nereti diena pēc svētkiem nāk ar smagām sekām: galvassāpēm, sliktu dūšu u.c. veselības problēmām. Lai palīdzētu izvairīties no šādām sekām, tiek lietoti dažādi līdzekļi, taču nereti organismam tiek nodarīts vēl lielāks kaitējums. Uztura speciālisti iesaka, ko darīt, lai arī dienas pēc svētkiem būtu patīkamas.