Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Rīgas ielu ēdienus izzināt palīdzēs Ozols, Skutelis un citas slavenības

© F64

Šajā vasarā piecas Latvijas slavenības - dažādu dzīvesstilu eksperti - Jaunās Teikas rajonā rīkos īpašu pasākumu sēriju, kuras mērķis ir izzināt Rīgas ielu ēdienu (street food) nišu, kā arī meklēt jaunas garšas un pieredzes. Pasākumos būs iespēja pārliecināties, cik daudzveidīga un garšām bagātīga ir dažādo Rīgas ielu ēdienu kultūra, kā arī atklāt pašlaik labākos ielu ēdienu jeb street food tirgotājus.

Pasākumu sēriju aizsāks Ozola pagalma ballīte, kurai dots nosaukums “All Black Everything”. Gan šī pasākuma konceptam speciāli radītajos ēdienos, gan iecienītākajās āra izklaidēs - visur dominēs melnā nokrāsas.

Slavenību organizētie pasākumi nebūs parasti ielas ēdiena (street food) tirdziņi, bet dzīvesstila pieredze, kas apvienos gardus ēdienus, lielisku mūziku un īpašas aktivitātes apmeklētājiem. Turklāt katrs pasākums būs unikāls, jo tā atmosfēru veidos un apmeklētājus uzņems pieci dažādu Rīgas dzīvesstilu eksperti:

- 12.jūlijā - Latvijas hiphopa mūzikas līderis Ozols jeb Ģirts Rozentāls

- 26.jūlijā - stand-up komiķis Jānis Skutelis un viņa “Pusnakts šovs septiņos” radošā komanda

- 9.augustā - TV vadītāji Lelde un Aivis Ceriņi

- 23.augustā - Latvijas biznesa vides kurators Andris Ozols

- 6.septembrī - TV šova “Māmiņu klubs” vadītāja un blogere Kristīne Virsnīte

Katrs no ekspertiem izvēlēsies pasākuma kopējo tematiku, pārstāvētos street food jeb ielu ēdienu uzņēmumus, muzikālo gaisotni un aktivitātes apmeklētājiem, kuras, viņuprāt, visvairāk atbilst īstena Rīgas dzīvesstila noskaņojumam.

Pasākumu sēriju aizsāks Ozola pagalma ballīte, kurai dots nosaukums “All Black Everything”. Gan šī pasākuma konceptam speciāli radītajos ēdienos, gan iecienītākajās āra izklaidēs - visur dominēs melnā nokrāsas. Arī apmeklētāji ir aicināti apģērbā izvēlēties dažādos melnā toņus. Turklāt, dodoties uz pasākumu, aicinām līdzi paķert arī sporta kurpju pāri, jo paredzēts arī strītbola un galda tenisa turnīrs. Apmeklētāji varēs vērot arī grafiti mākslas paraugdemonstrējumus, kā arī sacensties pinbola un novusa spēlē. Alternatīvā hip hopa noskaņas Kaytranada labākajās tradīcijās pasākumā ienesīs DJ NiklāvZ.

“Rīgas Street Food garša” pasākumi katru otro nedēļu norisināsies Jaunās Teikas iekšpagalmā, kas jau tagad katru ceturtdienu pulcē dažādu ielu ēdienu tirgotājus. Līdz šim Jaunajā Teikā jau viesojušies Mākonis, Raunas dārzs, Vīnkalni ceļojošā picērija, Nathans Famous hotdogs, Singhs, Uzbegims, Crepes Cafe, Čarlstons u.c.

Dalība pasākumos ir bez maksas, aicināti arī apmeklētāji ar bērniem, kuru izklaidei pieejami divi bērnu rotaļu laukumi. Teritorijā pieejamas arī ērtas auto un velo novietnes. Aicināti arī apmeklētāji ar mājdzīvniekiem.