Centieni juridiski leģitimizēt Krievijas okupētās teritorijas Austrumukrainā, atzīstot pašpasludināto Donbasa “republiku” valstiskumu, rada zināmas konsekvences, kuras Krievijas prezidents Vladimirs Putins iezīmēja pirmdienas vakara uzrunā tautai.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien paziņoja, ka ir atcēlis šonedēļ plānotu tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, jo Krievija ir sākusi iebrukumu Ukrainā.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba ir atzinīgi novērtējis ASV sankcijas pret Krieviju, kas ir noteiktas kā atbilde uz Krievijas agresiju pret Ukrainu.
ASV nosūtīs uz Baltijas valstīm 800 ASV karavīrus no Itālijas, lai stiprinātu NATO austrumu flangu, otrdien informēja Pentagons pēc ASV prezidenta Džo Baidena paziņojuma par armijas papildspēku nosūtīšanu uz Baltijas valstīm.
Eiropas Savienības (ES) ārkārtas Ārlietu padome vienojās par sankciju noteikšanu pret Krieviju, pirmajā sankciju paketē ietverot bankas, politiķus un finanšu sektora elementus, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Pēc Vācijas kanclera Olafa Šolca paziņojuma par gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesa apturēšanu Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs brīdina, ka Eiropai par gāzi drīz būs jāmaksā 2000 eiro par 1000 kubikmetriem.
Pamatojoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putinu lūgumu, Krievijas parlamenta augšpalāta otrdien pilnvarojusi viņu izmantot bruņotos spēkus aiz valsts robežām.
Latvija sniegs atbalstu Ukrainai atsevišķās pozīcijās medicīnas jomā, kur šī valsts lūgusi palīdzību caur Eiropas Savienības (ES) civilās aizsardzības sistēmu, pēc tikšanās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Lielbritānija nolēmusi noteikt sankcijas piecām Krievijas bankām un trim miljardieriem, otrdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri otrdien noteiks sankcijas Krievijai par Austrumukrainas separātisko veidojumu atzīšanu un tālāku karaspēka izvietošanu kaimiņvalsts teritorijā, pavēstīja ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.