Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Virs Krievijas vēstniecības Kijevā nolaists karogs

© Ekrānuzņēmums

Virs Krievijas vēstniecības Kijevā nolaists Krievijas karogs, trešdien vēsta ziņu aģentūras "Interfax-Ukraina" korespondents.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija bija pavēstījusi, ka no Ukrainas tiek evakuēti diplomāti un viņu ģimenes.

Kā teikts paziņojumā Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā, "kopš 2014.gada vairākkārtīgi notikuši uzbrukumi Krievijas vēstniecībai Kijevā un mūsu valsts ģenerālkonsulātiem Odesā, Ļvovā un Harkovā".

Pēdējo dienu laikā novērots, ka Krievijas diplomātiskajās iestādēs darbinieki dedzina papīrus, vēsta Ukrainas mediji.

Krievijas vēstniecības pārstāvis, komentējot šo informāciju, atzina, ka tas tā patiešām noticis.

"Tā ir plānota procedūra. Tādos gadījumos kā tagad ir pasākumu komplekss, kas ir jāīsteno, arī drošības apsvērumu dēļ," viņš skaidroja.

Ukrainā uz 30 dienām izsludināts ārkārtējais stāvoklis, trešdien paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

Ārkārtējā stāvokļa izsludināšana varētu nozīmēt, ka ukraiņiem tiks dots rīkojums palikt mājās vai arī tiks ieviesta komandantstunda.

Situācija Ukrainā ir saasinājusies pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmdienas lēmuma atzīt tā dēvēto Donbasa "tautas republiku" neatkarību. Otrdien Krievijas Federācijas padome, pamatojoties uz Putina lūgumu, pilnvaroja viņu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.