Komentāri: Publiciste Sandra Veinberga sašutusi, ka Porziņģa apdrošināšanu izmaksāja no valsts budžeta

Arnis Kaņepons

kura budžeta tad maksās ja ne no valsts? Vienalga no kurienes maksātu to apdrošināšanu, beigās tomēr tā kā tā no valsts budžeta būtu vajadzīga tā summa, takā labākais ir uzreiz no valsts budžeta to atmaksāt un viss un nekādu problēmu

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks

Tika izdarīta vēsturē milzīga liktenīga kļuda, kad atļava profesionāļiem.

startēt olimpiādē, pasaules un eiropas čempionātos. Lieot reklāmu. Profesionālais sports nav sports. Ir slikts paraugs jaunatnei .

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks

Profesionālie sportisti, nevar veidot nacionāklo valstu izlases. Viņi neparstāv ne tautu ne zemi.

16.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis atbilde Arvīds Lapiks

PSRS izcils amatieru sporta piemērs bija CSKA - karavīri pēc kara taktikas, ierindas mācībām brīvajā laikā uzspēlēja basketbolu, hokeju un futbolu... :))). Visur bija pasaules amatieru sporta elitē - starp citu pasaules lielākajā melu impērijā tas bija iespējams.

Man, kā nodokļu maksātājam nav žēl tās budžeta naudas - Latvijas sportisti valsts tēlu spodrina daudz veiksmīgāk nekā politiķi, kuru ārzemju ceļojumi un citas aktivitātes izmaksā krietni dārgāk. Un galvenais, ka politiķu aktivitātes ir mazāk efektīvas. 123000 EUR sastāda aptuveni 0.07 EUR no iedzīvotāja. Par septiņiem centiem varējām vērot KP meistarību Latvijas valsts izlases kreklā!

Varbūt Arvīds var pateikt, kur ir robeža starp profesionālo un amatieru sportu? Vēl jo vairāk, ka visi jau sāk kā amatieri, līdz virsotnēm izsitas tikai daži. Un Latvijas izlases daudzos profesionālajos klubos visā pasaulē spēlējošiem vīriem es nekādi nevaru pārmest patriotisma trūkumu - tas ir vismaz tāds pats kā mūsu žurnālistiem kas dzīvo un strādā ārzemēs.

Skaidrs, ka Ņujorkas klubs arī ir investējis KP, līdz ar to trauma tam arī nestu zaudējumus.

16.sep 2017 Atbildēt
Indulis Ozoliņš

Arvīds putrojas elementāros jēdzienus. Amatieris ir tas ,kas spēlē basi no darba brīvajā laikā, un tieši šobrīd Porziņģim ir brīvs laiks no darba Ņujorkas "Knicks", Valsts izlasē viņš spēlē kā amatieris, jo klubs viņu nav norīkojis spēlēt valsts izlasē. Respektīvi viņš nepilda darba devēja uzdevumu, tātad startē kā amatieris. Un nav svarīgi vai cilvēks ir gans vai basketbollists, ja darba devējs viņam par to nemaksā algu viņš startē kā amatieris

16.sep 2017 Atbildēt
Anderss Beverens atbilde Rolfs Bokmelderis

Absolūti teicams paskaidrojums Sandras kundzei. Kura laikam vienkārši nesaprot, ka tā nebija atlīdzība KP par viņa līdzdalību pasākumā, kas daudziem simtiem tūkstošu LV ļaužu radīja patiesu baudu, bet gan savā būtībā "izpirkšanas maksa" par KP tiesībām viņa brīvajā laikā startēt zem LV karoga.

Ticu, ka viņu (Sandras kundzi), šo vēsti rakstot, nevadīja skaudība, ka daži simti miljonu Eiropas iedzīvotāju vārdu Latvija tagad konkrēti saista ar izcilo KP un viņa ne mazāk lielisko komandas biedru spēli un nevis ar kādiem žurnālistu gerontopopulistiskiem rakstiem.

Un, ja reiz par to ir saruna ievirzījusies, tad mums reiz būtu jāapsver, ka varbūt kādas citas brīvas naudiņas jāvirza nevis " slimajiem, vecajiem, mazturīgajiem", kuri paši varbūt vienkārši neprot un nevēlas strādāt labākai savai dzīvei, bet gan jaunas paaudzes cilvēciņu radīšanai un audzēšanai...

Patiesībā vismaz mani personīgi šī "pensionāru", "slimo" (kas tik daudzos gadījumos paši nevīžo neko darīt, lai būtu veselāki - rij kā lopi un tup pie TV ar alus pudeli vai/un "čipšu paku" rokās), "trūcīgo" likšana sabiedrības dzīves un attīstības galvgalī jau šķebina. Lūzeru gara kodēšana sabiedŗibas locekļos.

16.sep 2017 Atbildēt
Renars Jasinskis atbilde Arvīds Lapiks

Kartejais murgs jums zhel jamaksa tad ir lai aizstavetu musu valsti...

17.sep 2017 Atbildēt
Renars Jasinskis atbilde Rolfs Bokmelderis

Pareizi,Rolf es pats esmu invalids 1.grupas iedosim tam Arvidam Lapikam pa tiem 7 grashiem lai aizrijas...

17.sep 2017 Atbildēt
Renars Jasinskis atbilde Anderss Beverens

Cepuri nost Anderss Beverens...

17.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks

Ļoti interesants jautājums. Kamdēļ senās

Grieķijas olimpiādes dalībniekiem bija jāstartē kailiem ? Un kādus palīglīdzekļus drīkstēja lietot.

Te laikam bija domāts ne tikai apģerbs, bet arī kuņģa un galvas saturs.

16.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis

Antīkajās olimpiskajās spēlēs dalību no sākuma ņēma tikai bagātie aristokrāti, pēc tam tās kļuva par profesionālu sportistu spēlēm. Piedalījās tikai vīrieši - tāpēc arī acīmredzot kaili. Pie tam tad bija iespējams redzēt atlēta augumu. Ja šodien olimpiādēs visi startētu kaili, nebūtu iespējams atkauties no baznīcas kritikas. Sevišķi šaha olimpiādē. Jums iesaku kādos amatieru mačos ņemt dalību kailam - atbildīs jūsu principiem un varbūt izdosies reanimēt antīkās tradīcijas. Vienlaikus padomājot kā parādīt sava kuņģa saturu, ar galvas saturu būs grūtāk.

16.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis

Sandra, varbūt nesapratāt - par šo naudu tika nopirkta apdrošināšanas polise, kuru KP traumas gadījumā saņemtu klubs.

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks

Nav cilvēkiem tādas profesijas , kā basketbolisti.

Ir zvejnieki un zemnieki, kalēji un gani. Sportisti laikam nebūs cilvēku profesija.

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks

Cilvēki var un drīkst uzspēlēt basketbolu. Bet basketbolistii nebūs vairāk cilvēki.

16.sep 2017 Atbildēt
Eriks Zarahovics

Pēc teksta spriežot, Arvīds ir gans:)

16.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis atbilde Arvīds Lapiks

Nezinu... Man liekas, ka jebkura profesija ir cienījama - vai tas būtu gans, vai inženieris, vai sētnieks, vai mūziķis, vai rakstnieks, vai skolotājs, vai sportists, vai prostitūta. Katra profesija pilda savu misiju un ieņem īpašu vietu cilvēces attīstībā. Kā rāda pieredze, profesiju var mainīt - prostitūtas iekļūst parlamentos, inženieris strādā ārzemēs šampinjonu audzētavā, sportists kļūst par treneri vai strādā studiju laikā apgūtajā specialitātē. Ja sports ir pamatnodarbe, ar ko iegūst uzturlīdzekļus, tad tā IR profesija.

16.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis atbilde Eriks Zarahovics

Es viņam savu ganāmpulku neuzticētu..

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks atbilde Rolfs Bokmelderis

Kad izslau govi, tad ir piens, kad iesēk rudzus , tad maize. Esmu visādus brīnumus redzējis. Bet kā ar bumbas sišanu pa zemi var sapelnīt maizi, nesaprotu. Tas ir no kopervilda repertuāra ?

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks atbilde Eriks Zarahovics

Erks priekšnieks.? pie darbu darbu sadales grib nokļut.?

Nejauciet bābeles hierarhiju ar cilvēku hierarhiju. stipri atšķirīgas lietas. arī profesijas stipri atšķirsies.

16.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis atbilde Arvīds Lapiks

Hmm... Nezinu, kas ir kopervilds, zinu Deividu Koperfīldu -izcilu burvju mākslinieku - naudu pelna neaudzējot rudzus un neslaucot govis bet gan sagādājot cilvēkiem prieku, pārsteigumu un garīgu baudījumu. Tāpat sports palīdz atklāt gan cilvēka spēju robežas, gan sagādā emocionālu baudījumu un šajā gadījumā (un ne tikai šajā) lepnumu par savu zemi.

Skatos "Pīķa dāmu" no Štutgartes operas - zīmīgi, ka ne mūzikas autors, ne libreta autors, ne dziedātāji, ne diriģents, ne mūziķi arī nesēj rudzus - tomēr savu maizi godīgā darbā ir nopelnījuši.

Arvīd! Pirms ko komentēt tomēr vajadzētu kaut vai minimāli iedziļināties lietas būtībā. KP "ar bumbas sišanu pret zemi" nopelna ne tikai maizi, un es viņu nemaz neapskaužu - gluži otrādi - vēlu viņam veiksmi!

16.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks atbilde Rolfs Bokmelderis

Tas mani pārsteidz. kā var gūt baudu no pīķa dāmas ?

Tur kādu venērisku slimību tikai var dabūt.

17.sep 2017 Atbildēt
Jānis Untāls atbilde Arvīds Lapiks

Tad jau arī aktieris nav profesija? Komponists? Kā ar deputātiem- nekādas materiālās vērtības viņi nerada. Atšaujam visus, izņemot mājamatniekus!

17.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis atbilde Arvīds Lapiks

Man, un ne tikai man par Arvīda IQ viss skaidrs - der vismaz par deputātu, ja ne par prezidentu. Tad vienreiz būs kārtība - slauksim govis un sēsim rudzus. Ja veiksies - noķersim kādu zivi! Un nekādu sakaru ar pīķa dāmām!

17.sep 2017 Atbildēt
Arvīds Lapiks atbilde Jānis Untāls

Vēlreiz jums puiši atkārtošu.

Bābeles profesiju saraksts, hierarhija, neatbilst, nesakrīt ar cilvēku profesiju sarakstu.

17.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis atbilde Arvīds Lapiks

Hmm... Hierarhija tātad neattiecās uz cilvēkiem?

17.sep 2017 Atbildēt
Renars Jasinskis atbilde Eriks Zarahovics

Pilnigi piekritu ka gans...

17.sep 2017 Atbildēt
Daiga Kalniete

Zinot to,kā mūsu valstī tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda,puslīdz droši var apgalvot,ka šis ir bijis pēdējā laika saprātīgākais tās ieguldījums!

16.sep 2017 Atbildēt
Andrejs Kirilovs

Kāpēc cienītā publiciste klusē kad lembergi,šleseri,ameriki,ušakovi valsts miljonus izshēmo???Intresanti kam tad ir jāapdrošina sportists kurš aizstāv valsts godu eiropas čempionātā???

16.sep 2017 Atbildēt
Janis Ositis

nodirš visi. bet ka no savas algas uzdāvina basketbola laukumu, to piemirstam...

tie sīkie knīpas kas sāk trenēties basi, un redz reālu iespēju ka var to lettiņi darīt, redz piemēru.

piderasi, ar vienvirziena domāšanu lai sīkais knīpa izaug par urlu un tev nazi pie rīkles pieliek..

17.sep 2017 Atbildēt
Mārcis Jukēvics

Trūkst vārdu par tik jēlu domāšanu, mazie tiecas pēc lielajiem, tad izaug, ja nav, kur tiekties, tad pa Sandrām paliek, bet tad Sandra atkal sūdzās, cik stūlbi vēlētāji vēlēšanas!

17.sep 2017 Atbildēt
pēteris

Porziņģim 3. ceturtdaļa bija jābūt atbildīgam un iemest vismaz 3. grozus un medaļa bija droša. Prasīt mācēja , bet atdeve neļāva medaļas nopelnīt!veikla famīlija!

17.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis

Prasīja KP darba devējs, ne jau KP. Viņš starp citu ir pietiekami atdevis sporta laukumu ierīkošanā - vēl sen pirms EČ. KP ir pietiekami atbildīgs - savam vecumam pat ļoti atbildīgs. Bet -sports ir un paliek sports, medaļu ir tikai trīs komplekti. Tādi grandi kā Francija, Grieķija, Lietuva, Horvātija (visiem nesenā pagātnē ir EČ medaļas)ir gala tabulā zem Latvijas. Un neatbildīgu spēlētāju Eiropas simboliskajā izlasē neiekļautu!

Mans secinājums - Pēteris - veikls gaisa jaucējs komentētājs.

17.sep 2017 Atbildēt
Austris

Cik palasīsi,tad katru dienu no valdības puses iet galīgākais murgs!Un šitādi...vada mūsu valsti!Viņu devīze noteikti ir-visu līdz pēdējam iznīcināt!Pie čurkām šitādi sen jau būtu aiznesti ar kājām pa priekšu!

17.sep 2017 Atbildēt
Egils Taube

Viņa tiešām ir duma, vai arī izliekas reklāmas pēc... Agrāk reti kurš zināja Ņujorkā un ASV kas ir Latvija. Tāda valsts atpazīstamības reklāma ir miljoniem vērta. Un ja vēl pieskaitam investīcijas ko viņš iegūlda Latvijā, tad vispār viņai būtu jākaunās muti atvērt. Tikko atgriezos no Grieķijas. Vietējie prasa man, no kurienes esmu. Saku no Latvijas. Jā mēs zinām kur tas ir, jums ir lielisks basketbolists Kristaps Porzingis atskan atbilde. Tā lūk...

17.sep 2017 Atbildēt
Rolfs Bokmelderis

Taisnība. Bet nekad nav gadījies dzirdēt to par kādu politiķi vai žurnālistu.

17.sep 2017 Atbildēt
Janis Rupeiks

Pilniba piekritu! Tie visi basketbola laukumi , kurus vins ir nosponsorejis!

18.sep 2017 Atbildēt
Ervins Lazdins

Es domāju ,talantiem jāmaksā,vai tas mākslinieks vai gladiātors.Ko autore meklē,nesaprotu.

17.sep 2017 Atbildēt
Ints Vēveris

Veinbergas kundze patiešām varētu vairāk izdarīt spiedienu uz birokrātu un valdības darboņu izmaksām,nevis izpausties par KP apdrošināšanu.Jūsu uzsklaitītās vajadzības netiks atrisinātas,tās pat nepaliks mazākas.Porziņģis un Bertāns jau ar savu attieksmi un patriotismu ir šīs apdrošināšanas pelnījuši,jo valsts ir maz ieguldījusi šo sportistu izaugsmē.ECT.

17.sep 2017 Atbildēt
Māris Zamaičs

Redzams ka cilvēkam nav pilnīgi nekādas sajēgas pa to ko raksta. Sandra Veinberga - vai varat pateikt konkrēti cik lielu summu pats Porziņģis saņēma no valsts!?

18.sep 2017 Atbildēt
Sabīne Būmane

Vai tad viņš nedod iegūldījumu Latvijas tautai.. Kā ar tiem basketbola laukumiem ko KP pats par savu naudu ziedoja Liepājai..

21.sep 2017 Atbildēt

Komentēt