Komentāri: Zigmāram Liepiņam viss esot pieriebies - jo īpaši "pretīgie politiķi"

Normunds Grostins

No sirds Latvijai

pirms 2 minūtēm ·

Šobrīd tiek pieprasīts atsaukt Ingunu Sudrabu – vakar komisijas locekļu vairākuma ievēlēto parlamentārās izmeklēšanas komisijas par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā Nr. 16870000911 priekšsēdētāju.

Ir jautājums - kas prasa? Kāpēc prasa? Kāpēc tieši šajā brīdī? Varbūt šie iemesli ir pilnīgi citi, nevis tie, kas izskanējuši publiskajā telpā. Kura partija ir vienīgā, kas bijusi pie varas pēdējos 20 gadus? Varbūt tieši šī partija ir visvairāk nobijusies, ka izmeklēšanas komisija varētu atrast kādus faktus par partijas politiķu iesaisti apšaubāmos darījumos? Kurš bija tas premjers, kuram kā vienīgais iemesls iecelšanai amatā, spriežot pēc sarunām, bija uzdevums pabeigt lielo uzņēmumu privatizāciju?

Iespējams, ka jaunie politiķi Dzintars un Dombrava tos laikus nezina, bet tas nemaina būtību un partijas vēsturi. Iespējams, ka tieši šī partija, vairāk nekā citas, bija saistītas ar oligarhiem. Tagad, kad “oligarhu komisijas” priekšsēdētāja amatā iecelts cilvēks ar pieredzi pārbaužu veikšanā, sākusies neiedomājama histērija. Iespējams ir iemesls satraukumam, ka atklāsies fakti, par kuriem sabiedrība nav zinājusi.

Nobijušās ir arī augsta līmeņa amatpersonas, kas bijušas saistītas ar “oligarhu lietas” izmeklēšanu. Acīmredzot ir satraukums, ka var atklāties, ka lieta izmeklēta pavirši, ka ir pieļauta nolaidība. Ja sākotnēji lietas pacelšana tika izmantota, lai iegūtu popularitāti politiskai karjerai, tad tagad ir satraukums, ka var atklāties visa patiesība, kas, iespējams, apdraud šos jaunos politiķus.

Kas attiecas uz Ingunu Sudrabu, lai pārliecinātos par piemērotību šim amatam, vajag tikai paskatīties vēsturē. Ja kādam var pārmest sadarbību ar oligarhiem, tad ne jau Sudrabai. 2011.gada Augstākā tiesa piesprieda tieši Šleseram publiski atvainoties Sudrabai un samaksāt kompensāciju Valsts kontroles vadītajai, kad Šlesers publiski bija apšaubījis Sudrabas godīgumu un pārmetis interešu konfliktu pēc Valsts kontroles konstatētajām nelikumībām Šlesera vadītās Satiksmes ministrijas darbībā.

Šobrīd vērojamais satraukums tikai pierāda, ka izmeklēšana ir jāveic, un tā tiks veikta ar lielu rūpību un rezultāti noteikti būs.

28.jūl 2017 Atbildēt
Liesma Balta

Cenšos būt politkorekta, neitrāla..., bet pēc Liepiņa kunga dvēseles tirādēm - piekrītu, ko saka Liepiņš,... BET - ko slavinājāt pats, Liepiņ' kungs??? Vai nebijāt TP un Šķēļ' - puķu -Andra apoloģēts?! Vai tas ir aizmirsies, bija sen - Un VAIRS NAV TAISNĪBA??? Tagad- ko sēji, to pļauj (lielākie kretīni par valdniekiem - kā mācīja Andr's)...

28.jūl 2017 Atbildēt
Jānis Mauriņš

Tu pareiz pateic! Limbaž rullē.

29.jūl 2017 Atbildēt
Netai

Intuitīvi un gudri cilvēki (it sevišķi Latvijā) neiet politikā un tā kā tie ir mazumā, tad pārējie tiek pilnībā attēloti varas spoguļattēlā. Un par ko gan tad skumt , ja viss taču notiek likumsakarīgi?

28.jūl 2017 Atbildēt
pēteris

Liepiņa kungs, neuztraucies, ka sivēni gadu pirms Saeimas vēlēšanām sāk drūzmēties pie siles, kur kā pierasts , nekas nav jādara, jo visu paveic palīgi un ārštata ierēdņi.

29.jūl 2017 Atbildēt
Juris

Tur ir tik tālu aizgājuši ar savām izdarībām, ka tālāk nav kur! Tādi Rasnači un rasnačiem līdzīgiem būtu jādod pa purnu un no saeimas ārā!

29.jūl 2017 Atbildēt

Komentēt