Komentāri: Bezdarbniece sūdzas: NVA atteicās man palīdzēt atrast darbu

Alexa

Varu pastāstīt savu pieredzi ar NVA. Ne Rīgā, bet citā novadā, neminēšu kur, maza pilsētiņa :) Man jau pāri 40, savā dzīvē esmu vairākkārtīgi saskārusies ar šo iestādi. Un neviena pozitīva piemēra, diemžēl. Un nevienu reizi man šī iestāde nepalīdzēja atrast darbu, pēc profesijas esmu grāmatvede. Piemēram, spilgts piemērs. Man viens uzņēmējs piedāvāja darbu, piekritu, viņš arī minēja, ka esot bijis vakanci reģistrējis NVA. Kad gāju uz NVA, jau ar līgumu, uzprasīju, ja jau bija šāda vakance, kāpēc man jau iepriekšējā apmeklējuma laikā nepiedāvāja? Man vīzdegunīgi atbildēja, mēs uzskatījām, ka tu neesi piemērota šim darbam. Super, viņi izlemj, vai es esmu piemērota grāmatveža darbam vai nē. Faktiski, cik reizes es tur devos, nekad neviena darbiniece nebija ne laipna, ne pretimnākoša. Katreiz radās sajūta, ka esi ieradies kāda padomju laika iestādē.

15.mar 2020 Atbildēt
Jūlija Jūlija

Viņi visi, kas strādā NVA īpašu palīdzību nesniedz, pat līgumā rakstīts ka pašam jāmeklē darbs. Aizgāju tur, tikai dēļ pabalsta. Pusgadu bija ok, tad sāka piedāvāt kursus, kas manā skatījumā neko nepalīdzētu jauna darba atrašanai. Pārmet to, ka saņem to pabalstu no valsts budžeta un ka sēžu mājās neko nedarot. Kā viņi zin, ko es mājās daru, videonovērošana ir ierīkota vai? Atradu darbu pašu spēkiem un paldies ka tur vairs neesmu, un nav jāpilda ta stulba darba meklējumu dienasgrāmata.

17.mar 2020 Atbildēt
Filips Līcis

Pirms sūdzies , aprunājies ! Uzzināsi daudz ko jauna ! Tikai nesūdzies ,ka nevari

,,tik bieži '' atbraukt (apmeklēt ) NVA Bet nāksies ! Nezinu kā tagad ,bet kādreiz ik pa divām nedēļām vajadzēja viņiem atrādīties un atrādīt ,ka esi vismaz trīs vietās atraidīta ,par to ierakstot ,kaut kādā viņu izsniegtajā papīra lapā ! Savulaik , mani , ...kādas iestādes vadītājs , pasūtīja di.....st ar jautājumu : Kas tu tāds esi , ka man tev būtu jāpaskaidro ,kāpēc tavi piedāvātie pakalpojumi NAV VAJADZĪGI !

Pirms tevis ,ar šādiem papīrīšiem ,kuri man būtu jāparaksta ,,,NAV VAJADZĪGS ! bija jau vairāk kā desmit . Tad arī sapratu , Tā bija ņirgāšanās par darba meklētājiem . Protams , septiņi gadi ,tā arī netika ieskaiīti ,,darba stāžā '' Par to šodien arī klusē Labklājības Ministrijā u.c.

15.mar 2020 Atbildēt
Filips Līcis

Līdz pat šai dienai neesmu izpratis NVA funkcijas ,jautājumā par darba meklētājiem . Domāju tā ! Ja uzņēmumam vai iestādei ir vajadzīgs darba spēks ,

tiem pienākums 2 x mēnesi ( kaut vai elektroniski ) par vakancēm ziņot NVA !

Viņu uzdevums , redzamā vietā izlikt šīs norādes ! Tas būtu normāli !

15.mar 2020 Atbildēt
Vladimirs Segliņš

Esmu sen guvis pārliecību, ka šī ir iestāde, kuras durvis ir jāatsper vaļā ar kāju, lai vismaz būtu līdzsvars saskarsmes jomā..

15.mar 2020 Atbildēt
Jānis Rišis

Tur pat uz sētnieces darbu jāstāv rindā 2 gadi. Vispirms prasa kas es esmu ko varu izdarīt. Tāpēc arī neeju tur. Jo pamatīgi vērtē cilvēkus.

15.mar 2020 Atbildēt
Sergejs Kikilichs

Ogrē, tas pats. Aizgāju uz nva, par kursiem, atbildēja ka sheit nav skola, meklējiet darbu. Nah.. Viņi vajadzīgi?

16.mar 2020 Atbildēt
Nauris Majors

NEKAD un NEVIENU (!) darbu ar NVA "palīdzību" NEESMU atradis!!! Kaut pašam teju 10 dažadi kursi izieti, un diplomi kastē pelē!!! VISS atkarīgs TIKAI no PAŠA!!! Pēdējoreiz arī pats tā gribēju kursos tikt, bet mani "pārtestējot" tā maigi atšuva! Nospļāvos, pasūtīju viņus di..st, un aizbraucu uz ārzemēm. LV normālu darbu un ALGU (!) neatrast! Turpmāk cik gadi un veselība ļaus - Braukāšu projām. Protams, sākumā arī "ietrinos", bet ar laiku atradu, ko meklēju. Ja VSAA nemelo, tad arī tur iegūto stāžu un nodokļus VARĒŠU reģistrēt LV, tā, ka ceru - bez pensijas nepalikšu. Tā ka atkārtošu - Pats grozies , kā gribi, ja vēlies labi dzīvot. Pazīstu daudzus, kas tagad braukā strādāt uz Zviedriju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju...

Kundzītei - gana sūkstīties un - novēlu veiksmi!

17.mar 2020 Atbildēt

Komentēt