Komentāri: Vīrietis autobusā kļūst par liecinieku šokējošai attieksmei pret ārzemnieku

Sarmite Krastina

Tādu pašu situāciju novēroju 1.autobusā. Pārim no Itālijas bija jāsamaksā 40€. Domāju ka biļešu pārdevējiem Narvesenā būtu arī jāpaskaidro kā lietot kartiņas.

26.aug 2019 Atbildēt
Anna Li

Itālijā dara tieši tāpat :) Tāpēc nav ko cepties.. Ja brauc uz citu valsti, esi tik laipns un iepazīsties ar tās valsts likumiem un noteikumiem.

27.aug 2019 Atbildēt
Jolanta Lapa

Lidostā ir pieejama informācija par to, cik kas maksā un ka pēc iekāpšanas ir nepieciešams reģistrēt e-talonu.To,ka tāds jāiegādājas, tak zināja. Par angļu valodu- manuprāt pieņemot darbā kontrolierus, obligātai prasībai ir jābūt par angļu valodu. Bet...par tādām aldziņām neies neviens sevi cienošs cilvēks strādāt šādu darbu.

27.aug 2019 Atbildēt
Kaspars Namsons

Man tramvajaa Juglas galapunktaa bij taa ka iekapu, nopikstinaaju un sapratu ka terminsh beidzies, atri izgaju, nopirku citu karti, iekapu taipat tramvajaa, bet aizmirsu nopikstinat... Nakamaa pieturaa iekaapa kontrolieri un pateica lai sodu maksaaju, sakumaa nesapratu... Tad pasham daleeca ka nenopikstinaju, izskaidroju situaciju, paradiju kviti ka 5min atpakal nopirku, ta nu sanaca ka aizmirsu nopikstinat... Saaka ar mani tirgoties, tjip ok ar 5 pietiks... Es tad ta ar pateicu, sodu maksat netaisos, lai sauc policiju + uzrakstishu zinojumu par attieksmi un tirgoshanos... Beigu beigaas atshuvaas. Es varu saprast daudzko, man pasham dazhados darbos ir bijushas visadas darishanas ar klientiem un vinu kluudaam tb cilveecisko faktoru. Itsevishki ja straadaa par kontrolieri ir jaaprot atshkirt launpraatiiba no vnk kluudas. Man nav ne jausmas vai kontrolieri sanem kadus bonusus par sodishanu, bet izskatas ka sanem, jo savaadaak gruuti izskaidrot vinu neiecietiibu un veelmi sodiit par jebkuru cenu... Pietam ja man kontrolieri vnk izrakstitu vnk bridinajumu, paprasot personas datus, Es labpraat uzraditu pasi, lai registree to visu padarishanu... Bet ja ir velme vnk sodit principa peec arii taadu kam pirmo reizi taa sanaaca - lai iet un ieskrienas, shai gadijumaa loti labi der teiciens - kakoi privet, takoi otvet.

27.aug 2019 Atbildēt
Daina Lepika atbilde Kaspars Namsons

Man bija gadījums, kad biju stāvoklī. Biju kļuvusi izklaidīga, un arī aizmirsu nopīkstināt tramvajā savu e-talonu, lai gan pēc e-talona vēstures varēja redzēt, ka regulāri to lietoju. Skaidroju situāciju. Izsēdināja mani bez diskusijām, pieturas vidū. Nopīkstināt neļāva. Tā nu vilkos labu gabalu līdz nākamajai pieturai. Cilvēcīgumu šajos "darbiniekos" neatrast.

28.aug 2019 Atbildēt
Ilze Bode

Esam agresīvi, neapmierināti... Lūk arī viss

27.aug 2019 Atbildēt
Dzintra Štrauss

Kāpēc neviens nesatraucās , ka krievvalodīgie Latvijā nesaprot latviešu valodu?Jebkurā valstī bezbiļetnieku sodīs. Jūs taču neviens neaiziesiet restorānā paēst bez maksas ?Par ko tad esam sašutuši ? Padomājiet...

27.aug 2019 Atbildēt
Эгон Волк

Komentētāji laikam par daudz aizrāvušies ar kritizēšanu. Kopš kura laika Latvijā visiem jāmāk angļu valoda?!

27.aug 2019 Atbildēt
Ģirts Blumanis

Tu nahuj debīls esi?? Angļu valoda ir pasaules galvenā sarunu valoda

27.aug 2019 Atbildēt
Daina Večka

Pietiek jau ,ka tiek kategorisk pieprasīts zināt krievu valodu.Kāpēc tad to?

28.aug 2019 Atbildēt
Kasiog

Drīz jau tā būs ka pietiks ar en un rus valodām.

28.aug 2019 Atbildēt
Žanis Vieplis

Kāpēc man Latvijā jārunā svešās valodās? Ja esmu aizbraucis ciemoties citā valstī, tad man arī jāzin kā komunicēt!!!

28.aug 2019 Atbildēt

Komentēt