Komentāri: "Tā ir plašāka problēma"; Sieviete sašutusi par ārzemnieku apkalpošanu picērijā Rīgā

Seržs

Lai algo tulku, pienākums ir apkalpot valsts valodā, pārējais tikai laipnība.

14.jun 2019 Atbildēt
Reenny John

Korejaa (Z/D) man noteikti atnesiis Viinu karti lietuvieshu valodaa.

14.jun 2019 Atbildēt
Inese Mieze

Problēmas ir domātas risināšanai.

Braucot caur Poliju, ir tādas populāras ceļmalas ēstuves, kurās ēdienkarte daudzās valodās, tostarp latviešu. Jau gadiem ilgi.

Pieprasījums rada piedāvājumu.

14.jun 2019 Atbildēt
Zundmane Laura

Tà ir kad darba devèji meklè jaunàs 18 gadìgàs viesmìles.Ñemtu viesmìles mazliet ar 35+.

Apkalpośana uzlabotos acìm redzami.

Negribu nevienu aizvainot,bet tà ir.

14.jun 2019 Atbildēt
Svetlana Oliņa

Tā nav problēma! Noteikti nav jāizlien no ādas, lai ārzemniekiem viss būtu pasniegts uz šķīvīša ar zelta maliņu, tāpēc vien, ka viņi ir ārzemnieki. Laipnībai ir jābūt noteikti, pārējais - viņu pašu ziņā. Pamēģiniet Francijā pasūtīt kafiju (jebkur!) latviešu, krievu vai pat angļu valodā, nekas neiznāks - jebkurš viesmīlis vizdegunīgi lūkosies jums garām, jo viss, absolūti viss, notiks un notiek franču valodā, un viņiem nerūp, saproti vai nē!

14.jun 2019 Atbildēt
Dace Sloka

Krievu valoda NAV ne Latvijas valsts valoda ne Eiropas savienības valoda. Cik ilgi šī situācija turpināsies? Latvietim, lai dabūtu darbu Latvijā, ir jāzina krievu valodā! Kādēļ? Krievs var runāt tikai krieviski un dabūt darbu? Nu angliski arī krievs nevar iemācīties.

21.sep 2019 Atbildēt
Rudite Jansone

Cik var cildinaat latvieshu valodu(taada pati ,kaa visas citas) Valodas ir cilveeka sazinjas bagaatiiba. Cik bagaatam buut ,katrs izlemj pats.Ja kaads paarzina tikai savas maates valodo, tad taa ir vinja personiigaa "bagatiiba" un citiem gar to nav nekaadas dariishana. Katram jaaskataas uz savaam lielajaam zinaasham un taas jaalieto neziniishiem par prieku. Jaapiebilst,ka latvietis ir iipashi nadziigs uzstaadiit citiem noteikumus.

21.sep 2019 Atbildēt

Komentēt