Komentāri: "Pēc anestēzijas vairs nepamodās"; baiss gadījums Jēkabpils slimnīcā

Sandra Kopštāle

Lasīju šādu ziņu pagājušajā gadā.Vecs jaunums.

25.mar 2019 Atbildēt
Sandra Kopštāle

Gribēju šo pievienot pie raksta par meitenes nāvi vanna.Internets kaut ko sajauca

25.mar 2019 Atbildēt
Aivars

Veselības inspekcija informēta?

25.mar 2019 Atbildēt
Ēvalds Lācis

Jā, tādas lietas vajag ar veselības inspekciju, nevis masu informācijas līdzekļiem skaidrot.

25.mar 2019 Atbildēt
Anna

Vajag gan, jo par Jēkabpils slimnīcu pat Rīgā ārsti šausminās, un nav vienīgā tāda - Dobelē ir vēl trakāk, visus jaunos izēd, strādā veci alkoholiķi pārsvarā, normāli ir tikai tie, kuri braukā laiku pa laikam no Rīgas vai Jelgavas.

25.mar 2019 Atbildēt
Ēvalds Lācis atbilde Anna

Kā jau te ir ticis teikts, nāve anestēzijas rezultātā ir iespējama , un tā ne vienmēr liecina par ārstu kļūdu. Lai noteiktu, kas par lietu, būtu jāveic izpēte, uz ko ir spējīgi tikai medicīnas speciālisti.

26.mar 2019 Atbildēt
Mārcis Sūniņš

Tā VAR notikt! Un šajā gadījumā tā var nebūt ārstu vaina. Jebkura narkoze un pat vietējā anestēzija saistās ar risku. Tādēļ pat zobārsts pirms špricēt anestēziju zobam , vienmēr pajautā jums,vai anestēzija iepriekš ir bijusi. Vietējā anestēzijā vairāk pastāv alerģiskas reakcijas risks,kas var beigties pat ar nāvi ( piem.anafilaktiskais šoks). Vispārējā narkoze saistās ar vēl citiem ar to pašu alerģijas risku un vēl citiem riskiem,kurus iepriekš nav iespējams paredzēt,īpaši,ja tā ir pirmā narkoze mūžā.Pat pašam labākajām ārstam var šādi gadīties,jo pacienta reakcija uz zālēm nav iepriekš paredzama.Paredzēt var vienīgi Dievs tas Kungs. Tādēļ pacients pirms operācijas iet uz konsultāciju ar anesteziologu,kurš dos narkozi viņa operācijā,šis ārsts tad arī izprašņāja par visām iespējamām alerģijām ,kas bijušas dzīvē kā arī par citām lietām. Un beigās ārsts dod parakstīt dokumentu,ka pacients ir informēts par riskiem un piekrīt operācijai.

Šis gadījums ir jāizvērtē veselības inspekcijai un šoreiz nevienu iepriekš vainot NEVAR! Pati esmu redzējusi,kā 14 gadīga meitene palika uz operācijas galda,kur operēja mugurkaula skoliozi RĪgas slimnīcā.Viņai bija ļoti reta reakcija uz muskuļu relaksantu,ko iepriekš neviens nevarēja paredzēt. Viņa varēja nodzīvot dzīvi bez nevienas operācijas un narkozes un tā arī neuzzināt,ka viņai ir šāda reakcija. Bet pie pirmās operācijas ar narkozi,viņa neizbēgami būtu nomirusi,vai operējot žultspūšli,taisot ķeizaru,vai operējot vēzi,da jebko. Tā mēdz notikt.

25.mar 2019 Atbildēt
Imants Ronis

Arstiem noteikti japaaugstina algas .

25.mar 2019 Atbildēt

Komentēt