Komentāri: Raimonds Pauls un Žoržs Siksna sajūsmā - viņu dziesma skan Holivudā

Ligita Grosmane

Tik skaistas dziesmas izpildīt pie cilvēka spīdzināšanas nav prāta darbs.Viņi nav iztulkojuši tekstu.Ka Amerikāņiem iepatikušās dziesmas tas gan skaisti.

13.feb 2019 Atbildēt
Elijah

Kas tie tādi - Amerikāņi,un vai tiem kāds sakars ar amerikāņiem?

13.feb 2019 Atbildēt
Itamārs Toledano

Jā, Žoržs Siksna pasaulē ir ļoti populārs. Viņa dziesmu ''Ap Jāņiem Mārtiņos'' (tiesa, nedaudz pārveidotu) pat Mireija Matjē dziedāja., bet Raimondčika ''Nakts dziesma'' 1974. gadā VFR izlaistā komēdijā ''Trīs sniegā'' arī tika izmantota. Savukārt, ''Muļķa sirdi'' pat Hulio Iglesias dziedāja, bet tēma no ""ilgās kāpas ceļa'' bija grupa ''Santana'' repertuārā.. Par citiem ziliem brīnumiem nemaz nerunāsim.

Formu Raimondčiks pielietoju tāpēc, ka moestro bezgala mīl žargonu, un viņam Žoržš vienmēr ir Žoržiks bijis, jeb Lapčenoks - Lapčonoks. Par solistēm nemaz nerunāsim, jo te moestro bija tik sulīgi epiteti, ka pavisam KAUNS tos skaļi teikt. Dievam žēl, bet ļoti izslavētā moestro dvēseles prastums, un reti rupjā un derdzīgā mēle, un mūžīgā tieksme komunicēt žargonā, ir allaž klajā pretrunā un kontrastā ar augstajiem tituliem un goda zīmēm. Tad gribas ticēt, ka Paulam labāk piedienas ''BILDINĀJUMS'' (E.Zveja), nevis ''PĀRI DZELMEI'', jo ar lamām un ķengām dzelmei pāri nedatikt nekad.

13.feb 2019 Atbildēt
Marija Skujiņa

Pirmkārt vajadzētu iemācīties latviešu valodu, filmu nosaukumus, estētiku komentāros, jo par prastu var nosaukt vienīgi Jūs Toledano kungs.

13.feb 2019 Atbildēt
Itamārs Toledano atbilde Marija Skujiņa

tu Shujiņa.

Rakstot ''Ilgi kāpu ceļos'', pielāgojos Paula žargonam, ta kā, par MANU latviešu valodu jums jāsatraucas nebūtu. Un kungs es neesmu, jo ir tikai viens Kungs. Tas, Kas debesis un zemi radījis. Pie tam, nevajag OTRKĀRT kautrīgi noklusēt, citādi var rasties priekšstats, ka vairāk ko teikt nav. Ne par prastumu, ne par žargonu, ne par kolēģu ķengāšanu, ne par plaģiātiem.

13.feb 2019 Atbildēt
Eriks Zarahovics

...tēma no ""ilgās kāpas ceļa'' bija grupa ''Santana'' repertuārā... Santana 1973.g., Pauls 1980.g., bet autors Pauls???

13.feb 2019 Atbildēt
Eriks Zarahovics
13.feb 2019 Atbildēt
Itamārs Toledano atbilde Eriks Zarahovics

Es jau tikai teicu, ka BIJA repertuārā, bet neteicu - KURŠ KURU. Bez tam tika uzsvērts, ka ''Trīs sniegā '' iznāca 1974. gadā, bet ''Nakts dziesma'' tapa vēlāk. Gluži tāpat kā ar daudzām citām. Aranžējumus veica Rozīte, bet NAUDU ta SKAITĪJA un DALĪJA Raimītis.

13.feb 2019 Atbildēt
Tautas balss atbilde Itamārs Toledano

Pauls bija pat tik nekaunīgs, ka samazināja meksikāņu dziesmai ''Adalita''' tempu, un to par ''Mātei'' pārtaisīja, pierādīdams, ka viņam svēts nav nekas.

15.feb 2019 Atbildēt
Elisa Meijere

Manuprāt dziesmas izmantotas nevietā. Es apstrīdētu šādu dziesmu izmantošanas veidu. Tās nenes to vēstījumu un jēgu, kāds tajās ielikts. Nonievā ideju.

14.feb 2019 Atbildēt
Tautas balss

Un tev kāds prasa nenonievāt?

15.feb 2019 Atbildēt

Komentēt