Komentāri: Iedzīvotāja eksperiments: Kā es vergoju Latvijas uzņēmumā par 20 eiro dienā

Edite Krasovska

Es 14 stundas vergoju par 25 e

17.dec 2018 Atbildēt
Aris Liepins

Iespējams, ar šo komentu kārtējo reizi izsaukšu patriotisko tautiešu taisnās dusmas.

Daru līdzīgu darbu ārpus Latvijas. Darba stundas, drošības noteikumi un viss pārējais ir stingri reglamentēts. Par to saņemtā alga nenodrošina bagātību, tomēr- pilnīgu nodrošinātību. Strādā kā iebraucēji, tā liels dskaits vietējo. Tiesa, par vieglu šo darbu nekādi nenosaukt. Viens no noteikumiem- par 12 stundām ilgāk strādāt nav atļauts. Un virsstundām ir attiecīga likme.

17.dec 2018 Atbildēt
Iveta Pilane

Vieniga atskiriba,ka UK par vienu dienu maksa 93 paundus.Bet Latvija 20.Tapec tas ir verga darbs.

22.dec 2018 Atbildēt
Andris Džuss

Gruščikiem - nevienos laikos nav bijis viegli.

3.okt 2019 Atbildēt
Rey Dae

te vismaz naudu maksa cesu puse firmas nostrada darba devejs pasaka lai priecajas ka darbs bija. ko jus gribat stradat un vel algu sanemt?

17.dec 2018 Atbildēt
Ledlauzis

Nu tad bļe jaunumi,tas jau sen zināms tikai neviens neko nesūdzās. Tur kājas aug no Smiltenes puses,kura ir īpaši slavena ar apdāvinātām darba vietām. Troll Smiltene nesen rādija bez tabu un vēl citas...

17.dec 2018 Atbildēt
Valdis Laganovskis

Tā Smiltenes firma, izmanti citas firmas pakalpojumu darbinieku nodrosinasnai, ta ka ar Smiltenes varda piesaukšanuu būsi iebraucus auzās

18.dec 2018 Atbildēt
G EG

Tieši tādēļ es pametu to nolāpīto sūdu bedri, ko Jūs visi dēvējat par mīļo Tēvzemi!

Nu jau četrus gadus strādāju Norvēģijā, darbojos privatajā sektorā, ķipa kā pašnodarbinātais, bet ar visām sociālajām garantijām utt.! Gadā četru nedēļu atmaksāts atvaļinājums. Ir darba auto, degviela, ekipējums un darba apģērbs par kuru netiek atvilkta ne kapeika! Dzīvesvieta, 3 istababu dzīvoklis pirms 6 gadiem uzceltā māja, ļoti lēta(priekš Norvēģijas). Darba nedēļa kā pie cilvēkiem, 5 dienas pa 8 stundām dienā! Nedēļas nogales un visas svētku dienas brīvas. Maksā stundu likmi - 16€/h.

18.dec 2018 Atbildēt
Raivis Vizulis

Esi pashnodarbinaatais, kuram par darba mashiinu, degvielu un apgjeerbu neatvelk ne kapeiku? Vai nu Tu esi tik stulbs ka nesaproti ka neesi pashnodarbinaatais vai vienkaarshi valodu nesaproti

18.dec 2018 Atbildēt
murmulis atbilde Raivis Vizulis

Ar tādu atalgojumu uzturēt auto un apģērbu ir kapeiku izdevumi. Man liekas, ka šis emocionālais komentētājs norādīja uz to, ka strādājot tādu pašu darbu Latvijā nav iespējams atļauties neko un auto ir praktiski nesasniedzama ekstra. Un sūdu bedre diemžēl ir reāla definīcija ar ko var apzīmēt gandrīz visu Latviju - tā ir vieta kurā valsts neko neiegulda, nebūvē ceļus, arī skolas un slimnīcas, bet izmanto tās resursus - Latvijas gadījumā mežus un pataisījusi vietējos kā lokālos migrantus, kuri ir spiesti migrēt lai izdzīvotu - ja ne uz citu latvijas galu, tad uz citu valsti.

20.dec 2018 Atbildēt
Edgars Brandao atbilde Raivis Vizulis

Tocna! Kaut kas neiet kopa! Vins ir super pasnodarbinatais!!!

22.dec 2018 Atbildēt
Aigars Lingis

es pats esmu stradajissaja firma un neko nosodosu nesaskatu.es tur stradaju tapec ka man nebutu darba bet lai ietu talak.ka sevi paradisi ta bus.nevajag meklet vieglakos celus

18.dec 2018 Atbildēt
Maija

Tagad visur piedāvā 20 eiro dienā. Arī

nostāvēt visu dienu aukstumā Doma laukuma tirdziņā.

18.dec 2018 Atbildēt
Jānis Bērziņš

Kadrs mazliet pārmelojās!

"Astoņi eiro diennaktī. Tāda, lūk, viesnīca. Mēs nelielā istabiņā bijām pieci cilvēki."

8x5x30=1200 eiro mēnesī. Par tādu naudu var noīrēt dzīvokli Vecrīgā.

19.dec 2018 Atbildēt
murmulis

Ej tak tu d!rst ar savu matemātiku!

Dzīvokli uz pāris dienām noīrēt nevar. Un ja īrē dzīvokli, tad ir jābūt atbildīgai personai, kura slēdz līgumu un no kuras var piedzīt zaudējumus, kas radušies dzīvokļa ekspluatācijas laikā. Dzīvokļa īrei vēl klāt nāk citi maksājumi - elektrība, ūdens, apkure, internets, tālrunis, apsardze, apkure par kāpņutelpu, atkritumu izvešana(kas tiek rēķināta uz cilvēku skaitu), utt. Bez tam - dzīvokļa īpašniekam var būt iebildumi, ja noīrē 1 cilvēks un tam vēl 4 apakšīrnieki. Un pat ja izdodas nelegāli mitināties šādā dzīvoklī, jāiegādājas papildus gultas un gultas un virtuves piederumi.

20.dec 2018 Atbildēt
murmulis

Un vēl - man ir aizdomas, ka tajos 8 eiro ir iekļauti arī transporta izdevumi, tāpēc tas salīdzinājums ar dzīvokli ir neadekvāts.

20.dec 2018 Atbildēt
Edgars Brandao

Tev taisniba! Maskackaa dabut dzivokli var par leto! Galvenais, kamer saimnieks arzemes vari nomaksat komunalos!

22.dec 2018 Atbildēt
Maris Orbidans

Kad es dzīvoju Latvijā viņi gribēja , lai par 300 latiem strādātu, kādas 12h dienā! Tas bija tajā Accenture. Būtu sanācis tāds par eksperiments LOL :-)

19.dec 2018 Atbildēt
Maris Orbidans

Ja dzīvo Latvijā, ta jau nav citu variantu, vai nu tāds darbs vai nekāds.

19.dec 2018 Atbildēt
Armins Argalis

A kurš teica,ka būs viegli?

2.okt 2019 Atbildēt
Janis Podnieks

Vai vienkārši dirš

5.okt 2019 Atbildēt

Komentēt