Komentāri: Tuvu izmisumam: Piecu bērnu ģimenei nav, ko ēst

Anitq Jasikevica

Sakiet , lūdzu , - vai jūsu novadā nav sociālo darbinieku , pagasta padomes , pie kā griezties bezizejas situācijā ? Cik saprotu , tad palīdzība vajadzīga ne jau uz vienu dienu vien . Es to nerakstu tāpēc , ka esmu pret palīdzību , bet te ir nepieciešama kardināla jautājuma risināšana ne tikai palīdzības lūgšana no cilvēkiem.

12.mar 2018 Atbildēt
Kulturkukas

ar pašvaldībām nereti ir tā, ka kamēr tās apkopo dokumentus un izanalizē situāciju, kā arī, vadoties pēc kādiem tur ministru kabineta noteikumiem, pieņem lēmumu, tad vai, nu, jau esi sabendējis veselību vēl vairāk, vai arī nonācis ierēdņiem paklausīga verga lomā. Un kurš gan tā saucamajā "brīvajā Latvijā" ko tādu no laba prāta vēlētos izbaudīt uz savas ādas?

12.mar 2018 Atbildēt
Aina Kazlovska

Es neesmu pret palīdzību, cik zinu tādām lielām ģimenēm ir jābūt maznodrošināto statusam, kur daudzi med pakalpojumi tiek veikti bez maksas vai arī čeki tiek apmaksāti.

12.mar 2018 Atbildēt
Inese Barkane

Lai būtu maznodrošināts nedrīkst būt īpašumā auto,(varbūt tai ģimenei pieder kāds ""krāmiņš" uz riepām)un par medicīnu - tad tik pie ģimenes ārsta var tikt par brīvu. Čeki arī tik uz konkrētu summu gada laika tiek kompensēti. Un tie nav simti, bet padsmit euro.

12.mar 2018 Atbildēt
Agrita Irbe-Bula atbilde Inese Barkane

Nu jau nu....Ar maznodrošinātā statusu nav par brīvu tikai ģim.ārsts!!!!Un arī medikamenti tiek apmaksāti pie čeka iesniegšanas,zobārsta apmeklējums uz noteiktu summu arī tiek atmaksāts....

12.mar 2018 Atbildēt
Agrita Irbe-Bula

Arī "krāmiņš"uz riepām ir jāuztur!!!Ja var to atļauties,tad nemaz tik trūcīgs neesi,jo jebkurš un jebkāds auto ir lieki izdevumi....

12.mar 2018 Atbildēt
Vitauts Barakausks atbilde Agrita Irbe-Bula

Nekad un nemūžam sociālais dienests nav atmaksājis zobārstu,- nu vismaz Latvijā točna neatmaksā.

P.s. jūs laikam non Vācijas rakstat. :)

12.mar 2018 Atbildēt
Agrita Irbe-Bula atbilde Vitauts Barakausks

Atmaksā gan...Gadā izmanto 170€,bet to summu jāsadala,lai mēnesī nepārsniegtu 45€!!!!Aizejat uz savu pašvaldības soc.dienestu un apjautājaties!!!Personīgi man mamma šo pakalpojum izmantoja!!!Un jā,....nedzīvoju Vācijā,pat ne Rīgā,bet mazpilsētā.....Ja nezinātu,nerakstītu....

13.mar 2018 Atbildēt
Dace Putniņa atbilde Agrita Irbe-Bula

Tas noteikti sanāk lētāk, nekā 7 cilvēkiem braukāt ar sabiedrisko transportu!

13.mar 2018 Atbildēt
Vitauts Barakausks

Pie sociālajiem dienesta var iet lai izdzīvotu par 1-2 mēnešiem ilgāk. Jo par tiem saucamajiem atbalstiem, var tikai ''Roltonus'' nopirkt. Un nedod dievs ja tev būs kaut kāds lūznis(mašīna), vai dziļos laukos nevienam nevajadzīga zeme, - vari uz sociālo dienestu neiet!

12.mar 2018 Atbildēt
Ilze Egle

Ko Jūs te ņemieties..... Nevajaga putrot, ir diva veida statusi trūcīgais un maznodrošinātais. Bez maksas medicīnas pakalp. un zāles ir tikai ar trūcīgā statusu.

12.mar 2018 Atbildēt
Vitauts Barakausks

Tikai rindā jastāv, - protams ja rindu sagaidīsi.....

12.mar 2018 Atbildēt
Vitauts Barakausks

Un zāles arī konkrētās receptes un ar smieklīgi mazu limitu, ja esi vidēji nopietni saslimis.

12.mar 2018 Atbildēt
Jolanta Veselova atbilde Vitauts Barakausks

dikti zinošs par sociālajiem dienestiem esi, laikam esi veicis visu novadu pētījumus, varbūt palasi dažu pašvaldību sociālie dienesti apmaksā arī zobārstus un ne tikai

12.mar 2018 Atbildēt
Valda Meijere

Gribēju kaut ko pierakstīt,bet,pārgāja gribēšana.Paštaisniem gudrīšiem ,vienalga,neko neiestāstīsi.Var tikai no vēlēt tādu dzīves situāciju izdzīvot.

12.mar 2018 Atbildēt
Emils Cimoska

Nu ko lai saka - dzīvojam " demokrātiskā " valstī - vara pieder Tautai ! Tauta pati sev nosaka algas un pensijas , pabalstus ( atšķirībā no Tautas kalpiem ), Tauta par sakrāto naudu ( pēc nodokļu nomaksas ) nopērk sev auto , dzīvokli - maksā " kalpiem " nodokli, arī par zemi ( itkā zeme piederētu " kalpiem ", viņi to nopirkuši ), no pensijas maksā nodokli ! Partiju reitingi aug ! Uz priekšu ar paceltu galvu , tautieši !

13.mar 2018 Atbildēt
Emils Cimoska

P.S. Nesen mūziķa sievai saziedoja 32 no 80 K nepieciešamo eur onkoloģijas ārstēšanai . Apsveicami ! Dažas ned. iepriekš publicēts Ves. min. atskaite par 2017.g.- no onkoloģijas slimniekiem iedalītā finansējuma pārpalikums 4 MLJ eur, rehabilitācijai domātā finansējuma- 10 MLJ ! eur .

13.mar 2018 Atbildēt
Imants Ronis

Bauri prot komentet , kaut nu sie gudrisi slikdami udeni prasitu . Riebjas si valsts un to iedzivotaji .

12.mar 2018 Atbildēt
Kulturkukas

Lūk, dzīves paradoks: Eiropas Savienības līdzekļi, kas bagātīgi tiek tērēti nabadzības izskaušanai, bet galu galā truli nonāk ierēdņu algās, pretstatā tam, ka cilvēki savā izmisumā vienkārši lūdz palīdzību sabiedrībai un sociālajiem tīkliem, kuriem šajā gadījumā nav nekādu pienākumu.

12.mar 2018 Atbildēt
Vitauts Barakausks

Nu tad ja esi tik zinoša, ko tad nenoreklamē šo kruto pašvaldību, - uzraksti tikai limitus un līdzmaksājumus arī. Varbūt nebūs man divas dienas jāsmejās, par šo kruto pašvaldību. P.s.Rīga noteikti tā nav!!!

12.mar 2018 Atbildēt
Aivis Sovans

Kpc, vispār taisīt tik daudz bērnus. Ja ir nabagi, un to vaitad nesaprot, kad būs pakaļā.

21.mar 2018 Atbildēt

Komentēt