Komentāri: Te ir darbs: soctīklus satriec alga bērnudārzā Jelgavas novadā

Анна Диана Малахова

Europas savienība... Ja viens dzīvo tad švaki.

3.feb 2022 Atbildēt
valdis

Esmu latviešu valodas exskolotājs, un tieši šī iemesla dēļ pēc 22 gadu skolotāja karjeras aizgāju no skolas. Tagad strādāju par noliktavas pārzini un saņemu nesalīdzināmi lielāku algu. Pieriebies, ka no TV ekrāniem tautai stāsta, ka izglītības darbiniekiem paaugstina algas (cilvēki pēc tam baksta pedagogiem degunā, ka viņi saņem milzīgas algas), bet patiesībā neviena pedagoga alga nesasniedz pat vidējās algas līmeni valstī. Un tas cilvēkiem ar maģistra grādu.

3.feb 2022 Atbildēt
Juris

Tāda jau ir tā lietas būtība cilvēku izdzīšanai no valsts. Tieši tādas izskatās tāS EKONOMISKĀS ŠĶĒRES, KO ORGANIZĒ VALSTS LĪMENĪ. uN TAD VĒL ĶĒRC PAR SAVĀM ALGĀM, CITĀDI ''SPECIĀLISTI'' AIZIEŠOT UZ PRIVĀTO SEKTORU. Te derētu vienas zāles, kā taisa muti vaļā par savu algu palielināšanu, tā bērnu dārzā par audzinātāju uz vienu gadu. Tikai nez vai atradīsies tādi vecāki, kas tādiem uzticētu savus bērnus. Bērnu dārzs jau nav Latvijas meži, kur par vadītāju var strādāt bez speciālās izglītības.

3.feb 2022 Atbildēt
Maija Altenberga

👍👍👍

4.feb 2022 Atbildēt
Dace Innus

Rīgas pirmsskolās sk. palīga alga ir vēl mazāka- tikai 614 EUR.

3.feb 2022 Atbildēt
īpaši stulbs

Ha! Jēkabpils novada PII auklītēm alga ir 500€ uz papīra. Kauns man to īdošo jelgavnieku vietā.

3.feb 2022 Atbildēt
Maija Markeviča

Bauskas nov. mums auklītēm uz papīra maksā 544 eiro - uz rokas 468 eiro!!!

3.feb 2022 Atbildēt
Roberts

Latvija! Laimē diet vislabāk sanāk ar tukšu vēderu, var augstāk palekties

3.feb 2022 Atbildēt
Roberts

Rīgā auklītēm maksā tikpat

3.feb 2022 Atbildēt
Andis

A laba alga, mazie komersanti vai pašnodarbinātie par tādiem regulāriem ienākumiem būtu priecīgi, darbs arī nav ļoti grūts. Esiet pateicīgi par minimumu, daudzi vispār bez naudas sēž vai pusbadā, arī ārzemēs, tā lūk.

3.feb 2022 Atbildēt
valdis

Mazie komersanti un pašnodarbinātie tādu darbu nemaz nespētu padarīt, jo viņus neviens nepazemo tik izsmalcināti, kā to darba vecāki un viņu atvases, neapsaukā rupjiem vārdiem bērnu klātbūtnē, viņus pēc slima vecāka iesnieguma nepārbauda 6 dažādas institūcijas 6 nedēļu garumā. Un tas vēl nav viss bonusu uzskaitījums.

3.feb 2022 Atbildēt
Maija Altenberga

Tu arī pieciet minimumu?

4.feb 2022 Atbildēt
Vladis

Gada laikā jau četri auklīte nomainījusies .... par TĀDU naudu nomainīsies arī pieci, seši, pat desmit auklīte ..

3.feb 2022 Atbildēt
Globeye

Ārprāts, tiešām ārprāts.. Tā alga tak ir pazemojoša pret ieguldīto darbu!

3.feb 2022 Atbildēt
Einārs

Es laikam driz došos prom jo vis slid ara no rokam un redzu un jutu ka paliek ar vien bedigak un bedigak ,kads vel pašnodarbinatais tadi nodokļi ,mana kļuda ka es jauniba neizbraucu un ta butu palicis ,bet tik tadeļ ka majas vel te bet ,dzen jau dzišus ara es nez vai tas daudz atšķiras ar to ka kara laika pa brutalo samet vagonos un .t.t cik tad gadi pagajuši luk ko izdarijuši tie aukša

3.feb 2022 Atbildēt
Vizma Bite

Bet ko lai saka,ja darba devējs samazina algu par 100 eiro,atstājot 500 pirms nodokļu nomaksas? Un ja nepatīk-vari iet!

3.feb 2022 Atbildēt
Dzintis

ejat visi un tad nevis samazinās bet pieliks

4.feb 2022 Atbildēt
Loxa Bloxa

Ko var gribēt ja Latvija ir godpilnā otrajā vietā minimālas algas ziņā aiz Rumānijas?Tātad arī algu ziņa ir tas pats,,,,vienīgi cenu ziņā Latvija ir top 10 eu savienibā,,,drīz ari būs top 5 !!!!Vienoizīmīgi!!!

4.feb 2022 Atbildēt
Antons Treiguts

Taada alga auklitem ir rigas visos b.d. Paskataties ss kadas algas setniekiem ,tad nebus brinums par ielaam!

4.feb 2022 Atbildēt
Laila Fogele

Valsts un pašvaldību prioritātes ir skaidri saskatāmas pēc noteiktā jomā strādājošo atalgojuma. Vai tie ir bērni? Nē. Vai tā ir izglītība? Nē! Vai tā ir radošā joma? Nē! Vai tā ir veselība? Nē!

Bruņotie spēki? Jā! Personīgā apsardze? Jā!

4.feb 2022 Atbildēt
Modrīte Ratniece

Tukumā skolotāja palīga alga pirms nodokļiem 500,00Eur. Brokastis un launagu ēst nedrīkst. Par pusdienām jāmaksā, bet pienākas bērna porcija. Tā jau ir: tad, kad jāmaksā alga, auklīte ir tehniskais darbinieks, bet pēc darba pienākumiem - skolotāja palīgs. Bet ir ziņa: ar 1. februāri auklītēm minimālai algai pieliks klāt 30,00Eur (protams minus nodokļ).

4.feb 2022 Atbildēt
Arita Takahashi

Kā es motivēju bērnus mācīties savās privātstundās: "Atkal Tev šodien no desmit teksta uzdevumiem iestājeksāmenam uz Rīgas valsts 1.ģimnāziju trīs uzdevumi ir nepareizi. Tev nedrīkst būt neviens uzdevums nepareizs, ja Tu gribi tikt tajā skolā, saprati? Un ja Tu tajā skolā netiksi, tad ar trijiem neizrēķinātiem uzdevumiem Tu netiksi arī 2.ģimnāzijā, un arī 3.ģimnāzijā Tu netiksi. Un tad Tu tiksi skolā, kur nebūs angļu valodas skolotāja, nebūs matemātikas skolotāja, nebūs latviešu valodas skolotāja... Un kur tad Tu iesi strādāt pēc tam, kad tādu skolu būsi beidzis? Kar aktieri kļūsi, vai...?"

5.feb 2022 Atbildēt

Komentēt