Komentāri: Sieviete neslēpj sašutumu: Esmu darba nespējīga, jo nerunāju tekoši krieviski?

Ligita Abramenko

Tā krievam dirsā līšana jau sāk palikt par nekaunību.Un tas ir latvijā.Un vēl krieviem nav kauna sūdzēties,ka viņus te apbižo

13.mar 2019 Atbildēt
visvaldis

Nelaime ir tā, 1991.gadā civilokupanti netika izmesti no Latvijas un,pateicoties mūsu gļēvajām valdībām, kā arī tā saucamajiem ''prezidentiem'' ar Vīķi priekšgalā, notiek nepārtraukta zemošanās krievu priekšā.

13.mar 2019 Atbildēt
Prieka Pundurs

Vispār, jā, esi darbam nederīga vairumā gadījumu.

Latvijā jāmāk runāt krieviski, jo Latvijā ir daudz krievu! Tā ir realitāte.

Es arī nealgoju cilvēkus, kas nemāk krievu valodu. Ja gribat dzīvot fantāziju pasaulē, tad nemācieties krievu, angļu valodas un nesūkstieties, ka jūs negrib neviens algot. Pats zinu visas trīs un man tas ir palīdzējis karjerā.

Šeit nacionālisms ir tikai attaisnojums slinkumam. Bizness ir bizness.

13.mar 2019 Atbildēt
Prieka Pundurs

Un pirms tūdaliņi spiegs un brēks es piebildīšu, ka KRIEVIEM Latvijā jāmāk runāt LATVISKI. Un GAN krieviem, GAN latviešiem jāmāk arī trešā - angļu valoda. Ir jāmāk adaptēties situācijām un nespēja apgūt 3 valodas ir zema intelekta

vai slinkuma indikators. Principi ir tikai iegansts, lai neatzītu, ka "esmu par tupu, lai iemācītos".

13.mar 2019 Atbildēt
Juris Skola atbilde Prieka Pundurs

Jā, un viesiem Krievu, Angļu, Vācu tūristiem/biznesmeņiem arī jamāk runāt Latviski! :) :0

13.mar 2019 Atbildēt
Maija

Darba devēji neko neievēro. Esesā algu nenorāda vakancēm, visur prasa krievu valodu, būvniecībā pat pieprasa zināt Ukrainas būvnoteikumus.

13.mar 2019 Atbildēt
Prieka Pundurs

Tad iemācies, nevis vaidi. Vaidētāji nevienam nepatīk.

14.mar 2019 Atbildēt
Krists Avots atbilde Prieka Pundurs

Pisies tu dirst. UK pamēģini prasīt lieko valodu, twvi pasūtīs dirst. Jo viss notiek angliski. Latvijā vajag to pašu. Piedrāzt krievu valodu manā zemē. Saptati tu sūda ekonomist.

16.jun 2019 Atbildēt
Indra Ābele

Nevar noliegt, ka ir profesijas, kur krievu valoda ir jāzina pietiekami labi, lai atbildētu uz klientu jautājumiem.

14.mar 2019 Atbildēt
Iveta

Kāpēc, darba devējs, zinot situāciju LV nedrīkstētu prasīt , lai tekoši runātu krievu valodā, mēs visi zinām, kad labākie klienti gan bankās, gan tirdzniecības vietās ir tieši krievvalodīgie. Latvietis iepērkas uz lieliem svētkiem, jo nomaksājot kredītu nekam vairs pāri nesanāk.

14.mar 2019 Atbildēt
Ewa Ezis

Ko cepās? Tas pats ir ar angļu valodu! Par to gan sašutumu nemana. Tagad pat latviešu valodā grūti saprast kādu īsti darbu piedāvā.

14.mar 2019 Atbildēt
Linda Mazule

Klientu apkalpošanas sfērā ir jāzin krievu valoda, punkts. Cits jautājums, ka gadās pārdevēji, kas neprot latviski, tas gan ir lielais FUI. Tev kā klientu apkalpotājam ir jāprot atbildēt, piemēram, igauņu tūristiem, kuri latviski nerunā, bet visticamāk sapratīs angļu vai krievu valodu.

19.mar 2019 Atbildēt

Komentēt