Komentāri: SOCTĪKLOS iedzīvotāji dalās padomos, kā nepalikt valstij parādā

Valentīna Soročina

Kur to vajadzēja ieķeksēt??? Pats darbinieks to nevarēja izdarīt!!! Es uzskatu, ka nekompetenti grāmatveži piemēroja nepareizo %, 20 % vietā, tiem darbiniekiem, kuriem vispār nebija neapliekamais minimums, vajadzēja ieturēt 23 % , tad nebūtu tik sāpīgi!!! Bet tā netaisnība, kad cilvēks plēšas vaiga sviedros, lai nopelnītu, paliek valstij parādā, bet tie, kuri (piem. pašnodarbinātie, IK) nemaksā ne kapeikas, un neviens viņus nesoda, nepārbauda!!!

4.mar 2019 Atbildēt
Ieva Pūpola

Kā pašnodarbinātais ar 10 gadu stāžu informēju jūs, ne sevišķi cienījamā nekompetentā Valentīna, ka visi pašnodarbinātie maksā ne tikai 20% IIN (un dažkārt tas ir diezgan liels cipars, it sevišķi, ja avansā samaksāts mazāk vai pārsniedz noteikto robežu un ir jāaprēķina 23% IIN), bet arī 5% SOC nodokli pensiju apdrošināšanai (no katra nopelnītā euro) un vēl 32,15% parasto SOC (kas ir 138,25€ tajos mēnešos, kad ieņēmumi pārsniedz 430,00€).

Pats darbinieks to varēja izdarīt caur Latvija.lv ieejot EDS sistēmā un izdarot attiecīgo darbību sadaļā "Algas nodokļu grāmatiņa" (rakstam pievienotajā attēlā norādīts). Sākot ar 2017.gada novembri un visu 2018.gadu par šo tēmu tika daudz runāts, varējāt jau pagājušajā gadā pati aiziet pie kāda pazīstama kompetenta grāmatveža vai pie savas darba vietas grāmatveža - viņi jums visu izskaidrotu.... bet vieglāk taču ir tagad stulbi paķērkt, ne?

4.mar 2019 Atbildēt
Pēteris Lavrinovičs

Lai nepaliktu parādā laikam vajag nemaksāt nodokļus vispār,un algu saņemt aploksnē,tā pat pensiju nesagaidīsi,bet uzturēt liekēžus jau noriebies.

4.mar 2019 Atbildēt

Komentēt