Komentāri: "Ātrās palīdzības" ārste nāk klajā ar skaudru atziņu, kas saceļ "vētru" soctīklos

Inese Lude

Pirms pāris gadiem, kad mūsu kāpnēm vēl nebija koda durvis, nereti kāpņu telpā salīda, gulēja, dzēra bezpajumtnieki. Kā parasti, bija vasara, silts laiks, saucu pašvaldības policiju, lai izmet no kāpnēm guļošo bomzi. Ko man atbildēja? Varbūt labāk sauciet ātros, ja nu viņam slikti. Beigās tomēr menti atbrauca un izmeta pamodošos brāli, sveiku un veselu, ārā. Bet it kā par viņiem neviens negrib uzņemties atbildību.

2.feb 2019 Atbildēt
Aivars Gedroics

Es vienmēr tādās reizēs saucu tikai un vienīgi POLICIJU, tā pati lemj, ko tālāk darīt...

2.feb 2019 Atbildēt
iza

Kāds dzērājs var būt cilvēks! Pat jebkurš dzīvnieks ir cilvēciskāks. Un, ja kas, tie plenči jums nekad nelaimē nepalīdzēs. Varat būt droši. Nebūs spējīgi.

2.feb 2019 Atbildēt
Sergej Rodjukov

Es ari vienu reizi kaut kad pasen biju saucis policiju pie uz pieturas guļošo dzerāju. Alkohola smaku vareja just pa gabalu, viņš guleja uz asfalta, mes ar vel vienu sievieti viņu uzrunajam, viņš kaut kadas skaņas izdeva un saka rapot pie pieturas benķiša. Izsaucu policiju, stastot šo visu. Atbrauca....koleģi no nmpd un skatas uz mani ar izbrinitam acim. Bet es dispečeram skaidri pateicu, "vajag pašvaldibas policiju". Gribu pateikt to, ka uzskatu ka dažreiz tas pat nav izsaucēja vaina, ka nmpd nosūta bez nepiecišamibas.

2.feb 2019 Atbildēt
Kristīne Vīgante

Pilnīgi piekrītu Simonai, jo patieso ainu redz un izjūt uz savas ādas tie, kas strādā tur. Es esmu viens no tiem, kad visu šo cilvēku medicīniskā dokumentācija nonāk pie mums. Katrs trešais ir alko reibumā. Ātrie atved un pēc tam slimnīcā agresīvi uzvedās un vēl ir neapmierināts. Ir daudz atteikumu no ārstēšanas. Ir vēl tādi, kas ar sāpošu kaklu un vnk aizcietējumu tiek atvesti. Ja tā izvērtē, tikai vienai trešdaļai ir nepieciešama NMP izsaukums. Un NMC (neatliekamais medicīnas centrs) ir jābūt tik pat.Tā ir cilvēku attieksme.

Un tiešām piedzērušos nav jāved uz slimnīcu ar ātrajiem, bet gan jāsauc policija un tad policija izvērtē vai saukt vai nesaukt ātros. Un nevienam nav jāuzņemas atbildība par alkaholiķa/bomža nedienām. Tās ir jārisina pašam, bet viņiem jau ir izstrādājies labs plāns. Piedzeršos, mani savāks, siltumā izgulēšos, pabaros, vēl drēbes iedos jaunas utt. Un viņi vēl uzspļaus virsū. Pie tam vēl visas pārbaudes uztaisīs -PA VELTI-....a izmeklējumus tādus, kur atbildīgie ļaudis gaida vairākus mēnešus...

2.feb 2019 Atbildēt
Santa Krastina

Nu vispār ir diezgan briesmīgi uz ātrajiem strādāt ja tā padomā. Ļoti daudz dažādas situācijās un smagas avārijas notiek visu dienakti

2.feb 2019 Atbildēt
Gundega Apsa

Protams. Te darbs ir polocijai un tā lai izvērtē vai vispār vajadzīga mediķu palīdzība

2.feb 2019 Atbildēt
Rita Berzina Leikarte

Laimiga zeme sapnu zeme

2.feb 2019 Atbildēt

Komentēt