Komentāri: "Neejiet tur strādāt!"; bijušais darbinieks par pienākumiem populārā veikalu tīklā

Danuta Žagata

Mjā... dažkārt, ieejot kādā veikalā vai iestādē (piem, Latvijas Pasts), pat iedomāties nevari, kāda ikdiena ir tevi apkalpojošajiem darbiniekiem. Esam pieraduši, ka mums, klientiem, vienmēr ir taisnība, bet, ja kaut uz neilgu laiku izzini iekšējās virtuves noslēpumus, acis atveras un nabaga norūpējušos darbinieku uzlūko pavisam citām acīm.

26.jūl 2018 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

"Svētkos sarūpējot dāvanas, ierodoties vienmēr ar smaidu, bez pārmetumiem. Konkursiņi, kur vinnēt dāvaniņas.. Dažādi semināri..." Ēsma tiem idiotiem, kuriem ir problēmas ar pašnovērtējumu.

26.jūl 2018 Atbildēt
Evija Sproģe

Un ko tad tu domāji, ka tā prece pati plauktos saliksies?

26.jūl 2018 Atbildēt
Evija Sproģe

Es tur strādāju jau 1,5 gadus un man patīk. Tas ir darbs nevis atpūta vai izklaide. Nez kāpēc visi iedomājas, ka strādājot tādā veikalā būs tikai jāsmaida un jāklažā. Ne, ir jāstrādā. Tak iemācieties strdāt. Man gan laikam paveicies gan ar vadītāju, gan kolektīvu, jo man patīk mans darbs. Ir protams nianses un mīnusi, ko gribētos uzlabot utt.

26.jūl 2018 Atbildēt
Emīls atbilde Evija Sproģe

Nav jau nevienam problēmas strādāt ja maksā atbilstoši. Cik tur var nopelnīt uz rokas 500 EUR?!? Tev arī neieteiktu tur iestagnēt.

27.jūl 2018 Atbildēt
Viktorija atbilde Emīls

Iestagnēt neieteiktu, tas tiesa. Bet kas ir slikts 500 eur? Tā taču arī laba alga, citi pat prof. darbos par tādu algu var sapņot. It īpaši mazās pilsētās.

29.jūl 2018 Atbildēt
Ani Elaig

Nu, vispaar jau tam ir domaati citi darbinieki. Kas pienjem preci noliktavaa un peec tam to ved un kraamee plauktos tirdznieciibas zaalee. Aprakstiitaa Drogu prakse Lielbritaanijaa tiek izmantota aazieshu gjimenju siikbodiitees. Lieveikali taadas metodes neizmanto.

P.s. Aprakstiitais faktiski ir 21. gadsimtaa verdziiba.

29.jūl 2018 Atbildēt
Liana Marcinkevica atbilde Ani Elaig

nav taisniba,UK tiek izmantota tada prakse ari lielveikalos,piem,LIDL, ALDI,PEACOCK.

21.feb 2019 Atbildēt
Barons N atbilde Evija Sproģe

Labs vergs, labs

15.mar 2020 Atbildēt
Sol

Esmu strādājusi drogās. Pareizi viss ir uzrakstīts. Pelnīju uz rokas 1,45€ stundā :D + vēl pa starpai ir apmācības,ja esi ieinteresēta pakāpties amatā, 20centi klāt par to,ja ofisā nokārto eksāmenu,un un jāpilda darba burtnīca kuru darba vadītājs pārbauda,jāzin viss un ap drogām. Tā lūk. :D nevienam neiesaku tērēt tur savu laiku!

27.jūl 2018 Atbildēt
Kristīne Legzdiņa

Tā ir gandrīz visos lielajos veikalu tīklos un ne tikai kādu laiku biju apkopēja Rimi Dobelē alga gandrīz nekāda pēc darba krīti no kājām cik ļoti nogurusi bet priekšniece nekad nav mierā ar padarīto darbu

27.jūl 2018 Atbildēt
Ilga

Kāpēc lai klientam šķistu, ka Drogās darbs ir rožains? Visi nav idioti, saprot un pamana, ka kasieres dara vairāk. Un visiem ir zināms darbinieku stāvoklis veikalā. Tai pat laikā nedomāju, ka cilvēkam, kurš strādā par pārdevēju vai kasieri ir lielas iespējas izvelēties darbu - Drogas, Rimi, Narvesen vai Maksima. Protams vienmēr jau var kļūt par firmas prezidentu...

28.jūl 2018 Atbildēt
Elita Priedniece

Protams, ka ir labāki darbi, tikai vajag meklēt :)

28.jūl 2018 Atbildēt
Madara Ikerte

nu es teikšu ka tas nav darbs vajiem cilvēkiem- un tadiem kam patīk slinkot

28.jūl 2018 Atbildēt
Viktorija

Šeit ir vienkārši slinka cilvēka neapmierinātība. Pēc teksta var saprast, ka cilvēks sasapņojās, ka nebūs nekas jādara, būs "brīnišķīgi un rožaini". Tur pilnīgi puse ir pārspīlēta.

Nu nav tā ar to preci. Katru dienu notiek preču piegāde, kuru pieņem pati vadītāja vai vecākais pārdevējs. Preci var izlikt dienas laikā, reizēm pat ātrāk. Stabili ir vienmēr viens kasieris, un cilvēki nenāk tik daudz, lai visi pārdevēji tagad skrietu ik pēc 5 min. uz kasi. Jā, protams, Tev ir jāprot viss - kase, konsulācija un preču izlikšana. Plus prece vairs nenāk tik daudz kā tas bija agrāk, tagad kastes ir mazāk nekā senajos laikos.

Nākamais - visur ir jākopj aiz sevis telpas. Tiešām liekas jēdzīgi nolīgt apkopēju, lai viņa izmazgā Tavu krūzīti? Un to stundu apmaksā gan. Dokumentu darbi? Kādi? Ieslēgt datoru, parakstīt lapiņu un salikt kases? Vakarā pat vairs nav jāraksta papīri kā tas bija agrāk. Tagad viss process aizņem 10 min.

Tur reāli ir karjera iespējas - no pārdevēja uz vecāko (kur jau arī alga lielāka un ja normāli strādā, var ļoti labi nopelnīt, salīdzinoši kā dažu uzņēmumu ofisos, ko saku pēc pieredzes), no vecākā uz veikala vadītāju un pat pārdevējs var kandidēt uz labu amatu ofisā. Tur ir visas iespējas. Plus katru mēnesi ir prēmijas. Citos veikalos (piemēram, Latvijas Balzāmā) vai pat kafejnīcās u.t.t. nedod apdrošināšanu, prēmijas vai pat nemaksā par svētku dienām. Bet te tas viss ir.

Ja cilvēks iet uz darbu ar domu, ka viņam nekas nebūs jādara, tad pat viena kastes pacelšana jau viņam ir verga darbs. Gribi miljonus pelnīt ej mācies un ar diplomu stājies augstajos amatos, ko slapsties pa veikaliem.

Reāli Drogas ir salīdzinoši vieglākas nekā Maxima vai Rimi. Īsta nežēlība ir LB, kur Tev reāli maksāt negrib un zagļi nervus bendē. Plus vēl nav apdrošināšana un naudu maksā no pārdotā skaita, jo stundu likme ir smieklīga. Ko Tu teiktu tādā vietā?

29.jūl 2018 Atbildēt
Elva Liede

Bet apkalpošana nekad slikta nav bijusi-no pieredzes

29.jūl 2018 Atbildēt
Namejs Akmeņkalns

Viss ir labi, visu var darīt, tikai ne par 2,75 stundā. Un virsstundas neapmaksā dubultā.

15.jūl 2019 Atbildēt

Komentēt