Komentāri: Sociālajos tīklos rosina, līdzīgi kā smēķēšanu, ierobežot sabiedrisku vietu apmeklēšanu ar bērniem

Raivis Rodenbikers

Nja Latvijas bezbērnu sievietes vai meitenes ierunājās Lietuvā salīdzinot ar Latviju cilvēki ir atsaucīgāki un ieteikumi pašām lūdzu neapmeklē pasākumus muzejus ja redzi bērnu vnk izej ārā

19.jūl 2017 Atbildēt
Arvids Brauers

Ja vēlaties apmesties klusā viesu mājā,noteikti atradīsiet piedāvājumu Lietuvā,Nidā.Atsevišķas viesu mājas meuzņem viesus ar maziem bērniem.Kā zinat,Kuršu kāpas iecienījuši vācu pensionāri.Lietuviešiem,pārsvarā katoļiem, nevarētu pārmest bērnu mīlestības trūkumu,vienkārši-lietas sakārtotas.

19.jūl 2017 Atbildēt
Inga Neppert

Un lidojuma laikā tāds kliedzošs bēbis novedīs tevi līdz baltkvēlei. Bet izkāpt taču nevari...

19.jūl 2017 Atbildēt
Anda Jekabsone

Tad variet pacencties lidojuma laikā atrast citu sēdvietu vai slēgtu telpu, lai varētu norobežot sevi no tiem bērneļiem. Laikam jūs bērnībā vecāki turēja 4 sienās līdz skolas vecumam, lai kādam, nedod dievs, nepatraucētu, tādēļ tāda aprobežota esat

19.jūl 2017 Atbildēt
Aviva Gavare

Parunāsim par to, kad pašai Jums būs bērni

19.jūl 2017 Atbildēt
Martins Komisars

Lidojiet ar privāto lidmašīnu un nebūs problēmu. Sabiedriskajā transportā paciesties vajag.

19.jūl 2017 Atbildēt
Elina Smilkte

tiesi ta, izkapt nevar...varbut parvietojies ar savu auto

20.jūl 2017 Atbildēt
Juris Mescerjakovs atbilde Anda Jekabsone

Lai pašai mamai kļutu vieglāk var taču pagriest to sirēnu pret blakussēdētāja ausi.

20.jūl 2017 Atbildēt
Sarmite Jurkevica

Varbūt kādu traucē jūsu eksistense. Varbūt bērnus iesēdināsim krātoņos bagāžas nodalijumā. Apsurds. Ja traucē skaļums jalido ar provāto lidmašīnu. Vai jāsēž mājās.

20.jūl 2017 Atbildēt
Aivars Krauze

Tu stulba aita vaidzej lekt ara un kritot neblaut ...

20.jūl 2017 Atbildēt
Aivars Krauze

Tu stulba aita vaidzej lekt ara un neblaut kritot

20.jūl 2017 Atbildēt
Vineta Točelovska

Ir redzēti gadījumi, kad māte siko iepļaukā, lai tas beidzot aizveras un tāda jautrība ar bļaušanu un sišanu visu lidojuma laiku. Šeit nav lieta bērnu bļaušanā, ja sīcis daudz rēc, tad šeit iespējams kādas problēmas ğimenē vai nu māte vienkārši netiek galā ar to bērnu.

20.jūl 2017 Atbildēt
Andzelika Sadovska

Lidmašīna ir sabiedriskais transports tu vienmēr bija un būs bērni ja nepatīk lieto ausu aizbāžnus, Opera nu noteikti nav piemērota vieta bērnam jā bērns ir pietiekami vecs un viņam interesē nav nekādu problēmu, tāds bērns kam patīk šāda izklaide neniķosies. Bet tie, ved tur zīdaiņus un bērnus, kam neinteresē vienkārši spīdzina savus bērnus savu iegribu dēļ!!!!! Un arī apkārtējos.

20.jūl 2017 Atbildēt
Guna Sproge

Piekrītu, bet tur tiešām neko nevar darīt, citādi ir ar teātri vai izstādi, kur vecākiem butu jāpadomā.

20.jūl 2017 Atbildēt
Santa Rēpiņa atbilde Aviva Gavare

Ir ļoti daudz iemeslu kāpēc jāizvairās apbērnoties. Un vēl pie tam..... visi nav spējīgi palikt stāvoklī.

24.jūl 2017 Atbildēt
Lolita Afremenkova

Un baznīcā... rāpo pa grīdu, skraida, kliedz, spiedz, skaļi runā...dievkalpojuma laikā! Man arī nepatīkami.

19.jūl 2017 Atbildēt
Janis Dinne

Un kāds ir Dieva viedoklis šajā jautājumā? Baznīca tomēr ir Dieva nams un Jūs esat tikai viešņa.

19.jūl 2017 Atbildēt
Madara Kiršfelde

Dievkalpojuma laikā tomēr būtu jāpievēršas mērķim, ar kādu esat tur devusies, nevis jaskatās apkārt un jāpēta, kā mazi bērni rāpo pa grīdu...

Arī viņi ir Dieva bērni un Dievs mūs visu mīl vienādi...

19.jūl 2017 Atbildēt
Elina Smilkte

berns ir Dieva davana...saka kristiesi???? vai jus tam nepiekritat??? ja esat tik sveta un apmeklejat baznicu...

20.jūl 2017 Atbildēt
Lilita Zujeva

Viss ir atkarīgs no audzinãšanas. Ir vecãki, kas neļauj savam bērnam dievkalpojuma laikã skraidīt, rāpot, klaigāt. Sēž beigās, klusītiņām spēlēlėjas ar mazo. Ja nu paliek pavisam nevaldāms, iziet ärā. Tā ir audzinäšana. Bērnam jāsaprot, ka visur visu nedrīkat darīt. Un, ja ir pavisam nemierīgs, tad jāradina pakäpeniski.

20.jūl 2017 Atbildēt
Sarmite Jurkevica

Ja jums traucē bērni kā varat atrasties baznīcā? Bībeli izlasiet. Bērni ir svētība.

20.jūl 2017 Atbildēt
Guna Sproge

Taisnība.

20.jūl 2017 Atbildēt
Di Yana Sing

Citās valstīs un baznīcās bērniem ir sava liturģija līdz pat Komūnijas brīdim. Par to būtu arī Latvijā jāpadomā. Varbūt jūs ierosinat to noorganizēt savā draudzē?

21.jūl 2017 Atbildēt
Santa Rēpiņa

Lielisks risinājums ir draudzes nama izmantošana. Bērni paliek svētdienas skolotāja uzraudzībā bet pieaugušie var mierīgi atrasties dievkalpojumā. Ierosiniet savam garīdzniekam.

24.jūl 2017 Atbildēt
Līga Bergmane

Jebkurš bērns būs mierīgs, ja pret viņu būs pareiza attieksme. Baznīcu, tā pat kā citu objektu, kultūru bērniem var iemācīt tikai tās apmeklējot. Vispirms izstāstīt kā tur būs jāuzvedās. Ja bērns ir tik maziņš, ka viņaš vēl stāstīto neuztver, tad arī nav jēgas bērnu vēl uz attiecīgām sab. iestādēm vest, viņš tik un tā neko nesapratīs un neatcerēsies. Tamdēļ ir radi, draugi ar kuriem var sarunāt, lai pieskata bērnu un vecāki kvalitatīvi var apmeklēt nodomāto vietu. Ja tomēr ir vajadzība izmantot sabiedrisko transportu, veikalu, u.t.t. kopā ar mazu bērnu, tad arī vecākiem ir pienācīgi jānododas bērniem un jārūpējās, lai viņiem ir labi un nebūtu iemesla skaļai uzvedībai. Saslimis bērns, protams, būs raudulīgs un, domāju, ka viņu neviens saprātīgs vecāks pa sab. iestādēm nevazās, izņemot slimnīcu. Tā kā apkārtējās sabiedrības labklājība no traucējošiem bērniem ir atkarīga no vecākiem un viņu pareizas attieksmes pret bērnu. Man ir 13 gadīga meita un neatceros nevienu gadījumu, kad būtu viņas dēļ traucējusi apkārtējo mieru. Ir bijusi slapja mugura no piepūles saglabāt bērnu ieinteresētu pret apkārt notiekošo, visi pasākumi ir pavadīti attiecīgi pasākuma raksturam. Cienīsim apkārtējos, kā arī savua bērnus!

19.jūl 2017 Atbildēt
Sarmite Jurkevica

Kamoom. Man ir 9 gadīga meita arī viņa ir bijusi viaur mierīga. Dēliņš 2 mēnešo kristības bija klusiņš, čučēja. Bet bērni ir dažādi. Audzināšana ir tikai viens no faktoriem. Tapat kā citi bērni jau źīdaiņa vecuma ir klusi mierīgi bet citi var raudat ik pa paris minūtēm.

20.jūl 2017 Atbildēt
Ieva Svirida

Labak muti butu pieturejusi, ierunajas, princese atradusies, ja kadam trauce tas pasaka, maz berns ir maza butne, nevis pieaudzis merglis kas saprot ko dara...tevi tadu slimnieku nav ko laist ieksa sabiedriskajas iestades, ja trauce tad neej, neesu redzejusi lai kads ar mazu bernu ietu uz teatri, kino vai citam vietam kas mazam bernam nav domatas, iedomajusies te salidzinat mazu bernu ar noziedznieku vai smeketaju!

19.jūl 2017 Atbildēt
Paula Bogomolova

Ja neesat redzējusi, tad neesat bijusi pietiekami daudz pasākumos. Bērni regulāri traucē. Kāpēc gan nav ievērotams manas tiesības netraucēti klausīties/skatīties pasākumu, ja esmu iegādājusies biļeti? Ja vecāks nemāk kontrolēt sava bērna uzvedību - lai sēž mājās.

19.jūl 2017 Atbildēt
Sarmite Jurkevica atbilde Paula Bogomolova

Labi ka pati nēesat bijusi bērns. Es pasākumus daudz apmeklēju citreiz mazie raud. Bet tie ir tikai bērni. Varbūt kas sāp vai moedziņš nāk. Bērns nav robots. Bērns irpersonība un bērnībā veidojas mazā cilvēciņa raksturs niķi un vis pārējais. Vot ja 8 gadnieks 9 gadnueks sak trakot un ārdīties traucēt tā var būt visatļautība bet ir arī bērniņi a rpaugstonātu hiperaktivitāti kas nevar mierā nosēdēt

20.jūl 2017 Atbildēt
Solvita Jankeviča

Nevar taču visus bērnus "bāzt vienā maisā"... ir tādi, kuri traucē un ir tādi, kuri netraucē... kāpēc jācieš tiem bērniem, kuriem pasākums patīk, kuri klusiņām skatās uzrādi, klausās koncertu dēļ tādiem bērniem, kuri trokšņo?? Es uzskatu, ka vajadzētu vērsties tikai un vienīgi pret tiem, kuri traucē, nevis aizliegt apmeklēt pasākumu tikai tāpēc, ka ir bērns...

19.jūl 2017 Atbildēt
Lilita Zujeva

Runa tak neiet par visiem. Runa iet par tiem, kuri nemäk uzvestirs un vecāki visu atļauj. Bet bėrnam patiešām nav ko darīt pieaugušo pasākumos! Piem.Stūra mājā vai Liepäjas karaostā. Tur jau pati aura ir briesmīga. Izaugs un aizies.

20.jūl 2017 Atbildēt
Aija Kruze

Es nespēju noticēt tam ko lasu. Kad es eju pa ielu tur ir pilns ar smēķētājiem un viņiem neliekas ka kādam traucē un man tas jācieš ari bērnu laukumi nav izņēmums un maniem bērniem un man tas jāelpo un nevienu prom nedzen, bet bērns kurš nedaudz sliktāk uzvedas vajag izolēt? Jūs ko? Pilna pilsēta ar dzērājiem, bomžiem un ne tikai un redz tas neuztrauc, bet bērns koncertā ir kas briesmīgs!? Cilvēki bērni ir jāaudzina un jāizglīto nevis jāizole.

19.jūl 2017 Atbildēt
Elina Smilkte

ne, te jau skaidrs...so skaisto rakstu ievietoja sieviete bez berniem. interesanti, ka jus audzinaja berniba??? 4 sienas, kartonu kaste, bez blausanu. stulbums. atveriet acis, berns ir nakotne, vinam ir jaapgust jaunas lietas un izpratne par dzivi. sedi majas, ja gribi klusumu un neapmekle sabiedriskas vietas. katra mate pati saprot kur vest bernu, uz operu tapat nevedis 1-5gadus vecu bernu. stulbums kaut kads, nav ko darit, ka likt debilus rakstus interneta un indet tautu. vecmeitas...

20.jūl 2017 Atbildēt
Ilze Elizabete

Runa jau vairāk ir par to, ka ir vecāki kuri nepievērš uzmanību tam ja viņu bērns kādā no iepriekš minētajām iestādēm sāk niķoties, bļaut, skraidīt utt. Ka ir tādi vecāki kas uzskata, ka ļaut bērnam pasākumā skraidīt pa skatuvi ir normāli un pārējiem kuri ir ieradušies uz konkrēto pasākumu tas ir jāpacieš. Ir kaitinoši, ka rodas tādi vecāki kuri domā - man ir mazs bērns, un visiem apkārt par viņu jāpriecājas cik viņš jauks un jāmīl.

20.jūl 2017 Atbildēt
Kitija Švītiņa

Izpratne par dzīvi neiet caur bļaušanu... Tur jau ir tā vecāku degradācija, savu bērnu savākt nevar, tāpēc mutes ver ciet tiem, kam traucē mazie histēriķi.

20.jūl 2017 Atbildēt
Liva Otanke

Pilniigi nopietni ejiet dirst. Buutu juus visu sho energiju ziedojishi lai ciinootos par,piemeeram, VID darbiibas reatrukturizaaciju, jo tas nav represiivais orgaans, bet gan kalpo muusu nodoklju konsulteeshanaa....itkaa. ciinootos par saliedeetu valsti gan latvieshu gan mazaakuma tautiibu diasporaas. Bet tas jau vateetu prasiit zinaamu piepuuli un ir iespeeja kljuut par "luuzeri" un visi tachu to redzees un tas ir nesmuki un neviens taa neuzvedaas. Taapeec izveelamies attieciigu auditoriju - pilsoni 0-6 gadu vecu. Vismaz ir kur uzspodrinaat savu niikuliigo, bet ne mazaak indiigo ego. Shampis un pukjes no manis :)

20.jūl 2017 Atbildēt
Sarmite Jurkevica

Vienīgais kam piekrītu ka bērnus nav jāved uz positivus un tamlīdīgiem pasākumiem kur visi dzer trako izlādējas. Bet izlaidums tomēr ir savā ziņā ğimenisks pasākums. Un bērns nav dzīvnieks kas jātur krātiņa un vel mute jāaizlīmē. Nedomāju ieciklēties uz šiem bērnu nīdējiem. Lielākā daļa pati noteikti bez bērniem vientuļi. Runa neiet par skaļiem koncertiwm kur pīpē lieto alkaholu. Bet lidmašīnā, baznīcā, sabiedriskās vietās. Ja nepatīk sitiet di*** pret zemi un bļaujiet par brīvu Latviju. Labi ka paši nēsat bijuši bērni vai arī esat turēti pāraudzināšanas iestādēs. Sviests.

20.jūl 2017 Atbildēt
Inese Pētersone

"Tas turpretī, izraisīja jau papildus diskusiju, vai smēķetājiem šāda tipa pasākumos vai vietās būtu jāpielāgojas jauno vecāku vajadzībām." -te, pirmkārt, gribētos piebilst, ka smēķētājiem jārēķinās ne tikai ar jauno vecāku, bet ar visu nesmēķētaju un arī smēķētāju vajadzībām. Pat ne visiem smēķētājiem patīk, kad viņiem pūš dūmus acīs.

Un jautājums par aizliegšanu vai atļaušanu, manuprāt, nav viennozīmīgs un vairāk ir pašu vecāku ētikas un izpratnes jautājums

20.jūl 2017 Atbildēt
Agris Šauriņš

Ja diskutējam par šo ideju tad es ierosinu pievienot šim pasākumam diskusiju par bezbērnu nodokli, ja jau ir izvēlēts ceļš uz karjeru un demogrāfiskā stāvokļa ne uzlabošanu, gribot negribot nāksies ierobežot savu finansiālo stāvokli. Zoss tāda!

20.jūl 2017 Atbildēt
Valters Korālis

Briezt bērnu decibelu nodoklis... :)

20.jūl 2017 Atbildēt
Valters Korālis

ar "ssss" ...

20.jūl 2017 Atbildēt
Monta Bērza

Uz darba interviju taču neviena neņem līdzi 1.5 gadīgu bērnu. Tās taču ir pieaugušo lietas. Vai ne? Nē nu var jau paņem vēl suni, kaķi u.t.t. Ejam uz teātri, kino, iztādēm.

20.jūl 2017 Atbildēt
Lauma Matthew Hermsen Kuzika

Varbūt tad vienkārši parstasim dzemdēt un būs jums miers varēsiet savus teātrus apmeklēt bez traucējošiem bērniem.

20.jūl 2017 Atbildēt
Alvis Purkalns

Varbūt šitādi domājušiem cilvēkiem saņemt teiksim bzdarbnieku pabalstu vai kādus citus pabalstus?sviests kautkāds!!!!

20.jūl 2017 Atbildēt
Evija Zemele

Daļēji piekrītu rakstam,vecākiem tiešām būtu jāizvērtē kāds ir tavs bērns un ko es iesākšu ja tam uznāks niķi vai stiķi.Ir nācies saskārties ar ļoti nepatīkamiem mirkļiem ar bērniem laulību cerimonijas laikā,bērēs... savu bērnu izlaidumā.Vecākiem ar savām atvasītēm būtu jāsaprot,ka šādi mirkļi ir ļoti personīgi katram un varbūt atvasītes var pievienot jau mazāk nozīmīgos mirkļos,vai pašiem ierasties vēlāk.Mazs bērns ir kā dzīvsudrabs,kuru tu vienuviet noturēt nevarēsi,un tieši vecākiem tas ir jāizvērtē...protams sabiedriskais transports, lidmašīnas šādos gadijumos nebūtu atrunājams,Brauc visi un mēs esam dažādi...es pieciestu 10bļaujošus bērnus,bet nepanestu vienu ķiplokcilvēku...kurš klusiņām blakus lēnām elpojot mani novestu līdz vemšanas refleksiem.

20.jūl 2017 Atbildēt
Kitija Švītiņa

Vienalga uz cik izlaidumiem esmu bijusi, tur vienmēr ir kāds mazs un bezkaunīgs sīkais, kurš brēc un skraida pa zāli, vecāki neliekas ne zinis... Nejau bērns ir vainīgs, bet gan tie vecāki, kuri ar savu "mīlestību" bērnu "izlaiž"... Protams, mazs bēbīts nesaprot To un raud, ja nav apmierināts, bet to var paciest... Visvairāk riebjas, ja kāds divgadnieks uztaisa histēriju... Divos gados, ja ir labi audzināts, bērns saprot kur kā ir jāuzvedas.

20.jūl 2017 Atbildēt

Komentēt