Komentāri: Pēc redzētā slimnīcā Latvijas mediķis brīdina par omikronu

Ruta Miluna

Es kaut ko nesaprotu. Citas valstis ziņo par omikron gadījumu strauju palielinānāsanos, taču vienlaicīgi par hospitalizācijas un nāves gadījumu skaitu samazināšanos.

Vai tad pie mums nemāk ārstēt nevienu paveidu?

14.jan 2022 Atbildēt
Andis

Jautājums tiešām vietā, jo virusi nekļūst nāvējošāki, kā studentiņi (no tādiem nejēgām labāk pa gabalu - ne viņi saprot kā vīrusi attīstās, ne viņiem loģiskās domāšanas.... pilnīgi nespējīgi kādu ārstēt) un ne tikai (tādi paši nejēgas, bet bruņoti ar fašistisku ideoloģiju "ārstē" jau covid slimniekus) , mūs troļļo. Vienkārši, ja pat rastos kāda niknāka mutācija, tad tā nebūtu dzīvot spējīga, jo tas kurš "žiglāks"/lipīgāks, tas jau pasteigtos covid upurim likt sagatavoties (tāda dabīga novājināta vīrusa vakcīna) un nelipīgākā, bet nāvējošākā mutācija ietu bojā, jo tā ārpus dzīva organisma nevairojas. Tieši šis apstāklis strauji nomaina veco pārveidojumu. Bet tad ir Latvija, kurā med. darbinieki nevis pa diviem gadiem ir iemācījušies ārstēt covid, bet nogalināt slimniekus. Aļo, kā epsilona/omrikona paveids var kādu nogalināt, ja tas lokalizējas bronhos (var izraisīt sausu klepu, paaugstināt temperatūru un vēl radīt kādas nepatīkamas sajūtas ) un plaušu audus nemaz neskar? Tur pat ar nepareizas ārstēšanas par maz, lai galā no slimnieka uztaisītu līķi.

Ir pēdējais laiks veikt izmeklēšanu, kādēļ Latvijā joprojām mirst covid slimnieki, ja visā pasaulē miršana no covid mazinās. Pat Lietuva, kura covid vājprātā bija visu laiku priekšā Latvijai, pat tai covid mirušo "0" , bet Latvijā 10.

14.jan 2022 Atbildēt
Juris Zuzis

Nīderlandē pat samazina ierobežojumus, jo slimnīcas tukšojas, mums katrs apšaubāms eksperts stāsta pilnīgi pretējo!

15.jan 2022 Atbildēt
īpaši stulbs

Jptvjmķ... Labāk nebūtu šo rakstu lasījis... :(((

14.jan 2022 Atbildēt
Ilze

Omikrons neskar plaušas un neizraisa pneimoniju. Nēnu, ja mirstošs cilvēks ar, piemēram, vēzi terminālā stadijā dabon omikronu, jā, tas paātrina aiziešanu.

14.jan 2022 Atbildēt
Vērotājs

Vakcinācija otrādi: statistika no Dānijas

2021. gada beigās Dānijas Valsts seruma institūts (Statens Serum Institut) publicēja pētījumu, saskaņā ar kuru laika posmā no 21. novembra līdz 25. decembrim lielākais inficēšanās gadījumu skaits ir ar jauno Omicron celmu - 89,7 procenti no kopējā. Lielākais saslimšanas gadījumu skaits - krita uz tiem, kuri bija vakcinēti pilsoņi. Ja slimajiem pieskaita visus, kuri saņēmuši tikai pirmo vakcināciju, tad nevakcinēto īpatsvars veido tikai 8,5 procentus no inficēšanās.

Statistika pierāda ne tikai pilnīgu vakcīnas neefektivitāti pret vīrusu mutācijām, bet arī vakcinēto personu lielāku uzņēmību pret slimību. Pilnībā vakcinēto valsts iedzīvotāju skaits ir 78,8 procenti. Tas nozīmē, ka vīruss skar iedzīvotājus nevienmērīgi un visvairāk skar vakcinētos.

14.jan 2022 Atbildēt
Ruta Miluna

Principā, imunitātes pret omikronu nav ne pārslimojušajiem ar deltu, ne vakcinētajiem, ne neslimojušajiem.

To jau pierādīja rododendru dirslīša gadījums, kurš neilgi pēc deltas saslima, kā pats saka, ar omikronu.

Tikai labā ziņa ir tāda, ka pēc omikrona gan visiem izveidojas imunitāte gan pret omikronu, gan deltu.

14.jan 2022 Atbildēt
Aleksis Rjabusevs atbilde Ruta Miluna

Vispar imunitate pret Omicronu ,kas ir parslimojusi Deltu ir diezgan augsta , un tas jau ir izpetits.. TIk tie kas ir parslimojusi ar Omicronu , viniem ir augstaka aizsardziba ari pret deltu... Ipasi ja salidzina ar 2 vakcinina... Un diemzel pec 3 vakcinas devas ,ja palasa apkart , tad cilvekiem ir apmeram tik pat daudz sudzibu ,itka vini butu parslimojusi to pasu C19.... Diemzel mums organisms nevar uztvert tadu kimijas daudzumu , tik isa laika perioda.. Tapat EZA jau sak blaustities ,ka patstaviga boosterosana , ta nav izeja un ne pie ka laba nenovedis... Spriezat pasi..

14.jan 2022 Atbildēt
Kоments

Pareiz jau raksta tie mūsu mediķi.. Nav viņš nekāds maigāks, bet to izdomāja politiļi, lai nomierinātu tautu.. Dievnvidāfrikā tiešām vieglāk izslimo.bet tur iedzīvotāji ir relatīvi jauno gadosun visā populācijā kopā.. vienkārši tur ilgi nedzīvo un mirst jau tādā vecumā, kāds pie mums skaitās pusmūžs.. Te vēl pagaidām kaut kā, tiek ar viņu galā, bet ASV ir īsta ideālā vētra un neviens vairs nezina, kā tikt arto omikronu galā..

The puzzle of America's record Covid hospital rate

14.jan 2022 Atbildēt
Aleksis Rjabusevs

Vins tapat ,ka delta nav vieglaks ,ja tev ir kadas blakus slimibas... Liela dala ,ja ne lielaka dala miruso no C19 , ir bijusas kadas blakusslimibas ,kas ir saasinajusas pateicoties C19 , un novedusas pie letala gadijuma.. Pat mums kur te ap 200 mirusos parbaudija (neaceros precizu skaitli) 81% bija blakusslimibas.. Tas varbut norada uz to ,ka jakoncentrejas uz blakusslimibu arstesanu , nevis nepartrauktu vakcinaciju???

14.jan 2022 Atbildēt
Andris Savickis

stipri šaubos ka Latvijā vēl ir mediķi

14.jan 2022 Atbildēt
Jahnis Kalninysh

Rupji sakot-covidsektanti navajag dirst. Tas jūsu omikrons 90% gadījumos paiet vispār bez simptomiem. Tagad mēs ar kolēģi ar mājas atsēžam 10 dienas. Nemaz i neuzzinātu, ja nebūtu jādodas uz Norvēģiju un nevajadzētu testu. Milzu afēra tas viss. Norvēģi nupat atzina , ka inficēšanos vairs nav iespējams izkontrolēt, bet slimnīcu noslodze krītas, jo sasalimšana pamatā norit vieglā vai bezsimptomu formā. Tāpēc ierobežojumi tiek mīkstināti un saglabājas vien rekomendāciju līmenī! Bet tur arī nekāda terora un genocīda nebija nevienu dienu.Latvijā gan afēristi vēl ilgi miera neliksies. Viņiem jau vairs tikai viens ceļš- tribunāls un karātavas !

14.jan 2022 Atbildēt
Dzintis

У меня теперь толька одна дорога ,или я ее веду в ЗАГС или она меня к прокурору....ненадо....сам не хочу .k.f.''Kaukāza gūstekne,jeb Šurika jaunie piedzīvojumi''

14.jan 2022 Atbildēt
Helmuts Andersons

bingo!

14.jan 2022 Atbildēt
Leons

Gripa, delta vai omikrona variants cilvēkiem ar diabētu, sirds- asinsvadu saslimšanu, nieru mazspēju, sabojātām aknām, lieko svaru ir nāvējoši bīstama. Vakcinācija dod kaut nelielu cerību.

14.jan 2022 Atbildēt
Jahnis Kalninysh

Skatoties uz ko cer....

14.jan 2022 Atbildēt
Jelena Sergejeva

Diez vai. Ka tik nesanāk otrādi.

14.jan 2022 Atbildēt
īpaši stulbs

Tu, Leon, šitos izbeidz, ja!

15.jan 2022 Atbildēt
Helmuts Andersons

mediķi,mazāk pļūti!

14.jan 2022 Atbildēt
Janis Rozentals

Ar ko man tas brīdinājums palīdz ? ielīst mucā un gaidīt ka kāds pa spundi baros ? Tad es nosprāgšu laivaikā ? Un nē , valstij nav vajadzīgi izdzīvojšie , jo citur mirstība ir krietni mazāka , vai vnk statistika tiek skaitīta citādi ?pie mums ārstē ar penicilīnu un vēlīnā stadijā . Mediķi grib , bet vadība neļauj ...brīnums ka neapnīk par visu šo rakstīt un cepties .

14.jan 2022 Atbildēt
Mara Igaune

Nezinu , ko tur mediķis novērojis. Es nepotējusies saslimu , dažas dienas nogulēju , jo sāpēja un reiba galva . Daudz svīdu , labi izgulējos . Nevaru teikt , ka bija smaga slimības gaita .Apmēram nedēļa pagāja un biju vesela. Kolēģe potēta arī saslima arī viņai sāpēja galva un reiba. tā ka neredzu atšķirību , potēts vai nepotēts . Ja saslimst , tad abi divi , pote nepalīdz. Abas veicām testus , tie bija pozitīvi .

14.jan 2022 Atbildēt
Dzintis

zelta gultiņas no PSRS laikiem.Tur vēl kolhoznieki ārstējās,bet cena kā lamborgini.DDD

15.jan 2022 Atbildēt
Tedis

Nu ja šitas dalbajobs ir mediķis,tad es esmu Romas pāvesta ārlaulības dēls!

15.jan 2022 Atbildēt
Vitalij Nartish

Kad redu vaardu medikis-pat nelasu!!!! Meli!!!!!

16.jan 2022 Atbildēt

Komentēt