SOK prezidents Žaks Roge Vilnim Baltiņam pasniegs Olimpisko ordeni

19.februārī Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā SOK prezidents Žaks Roge ilggadējam Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadītājam un LOK Goda prezidentam Vilnim Baltiņam, par ieguldījumu Olimpiskās kustības attīstībā, pasniegs Olimpisko ordeni.

Baltiņš ir pirmais augstā apbalvojuma saņēmējs Latvijā.

SOK Olimpiskais ordenis pirmo reizi tika pasniegts 1975.gadā. Ar ordeni apbalvo personas, kas ar saviem darbiem un rīcību iedzīvina Olimpiskos ideālus, atstāj paliekošas pēdas pasaules sporta un Olimpiskās kustības attīstībā. Pasaulē ir aptuveni tūkstotis SOK Olimpiskā ordeņa kavalieru.

80.gadu beigās tieši Vilnis Baltiņš iedrošināja Latvijas, Igaunijas un Lietuvas kolēģus nepakļauties Maskavas spiedienam un atjaunot Baltijas valstu Olimpisko komiteju darbību, kā rezultātā jau 1992.gadā visas trīs Baltijas valstis Albervilas Ziemas olimpiskajās spēlēs startēja zem neatkarīgu valstu karogiem. 1988.gadā Latvijas sporta sabiedrība Baltiņu ievēlēja par atjaunotās Olimpiskās komitejas prezidentu, kuru vīņš veiksmīgi vadīja turpmākos 16 gadus – līdz 2004.gada rudenim.

Sestdien,19.februārī, Roge, kas Latvijā atrodas trīs dienu darba vizītē, Olimpiskā sporta centra apskates laikā iepazīsies arī ar olimpisko medaļnieku Igora Vihrova un Jevgēņija Saproņenko nodibināto vingrošanas skolu. Tāpat Rogem paredzēta tikšanās un diskusija ar sporta sabiedrību par Latvijas Olimpiskās komitejas vietu un lomu Latvijas sporta organizācijā un Starptautiskajā Olimpiskajā kustībā.

Pēc viesošanās Olimpiskajā sporta centrā Rogem paredzēta tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski un izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku.

Svētdien – 20.februārī, Roge apmeklēs Siguldas kamaniņu un bobsleja trasi, kur noskatīsies Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā finālposma sacensības komandu stafetē, ņemot vērā, ka komandu stafete pretendē uz iekļaušanu ziemas olimpisko spēļu programmā.

Svarīgākais