Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Zagrebas "Dinamo" interesējas par J.Ikaunieku

© Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

Virslīgas kluba "Liepāja" spēlētājs un viens no sezonas labākajiem vārtu guvējiem Jānis Ikaunieks bija devies uz pārbaudi Horvātijas spēcīgākajā klubā Zagrebas "Dinamo" un šobrīd noris sarunas par viņa pievienošanos šai komandai.

Jānis Ikaunieks nepiedalījās iepriekšējā "Liepājas" spēlē ar "Jūrmalu", jo tajā laikā bija devies uz pārbaudi Zagrebas "Dinamo" sastāvā. Viņš aizvadīja pārbaudes spēli ar "Dinamo" otro komandu, kurā tika svinēta uzvara ar 1:0 pār horvārtu pirmās līgas komandu "Segesta".

"Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis norādījis, ka pagaidām gan vēl pāragri teikt ko konkrēti, jo turpinās sarunas, turklāt atšķiras klubu vēlmes - "Liepāja" futbolistu vēlas pārdot, "Dinamo", kura par Ikaunieku interesējusies jau ilgāku laiku, labprātāk veiktu īres darījumu.

"Kopumā Jānis atstāja ļoti labu iespaidu, trenerim patika. Tagad skatīsimies, vai spēsim kaut ko sarunāt vai ne, bet nākamajai spēlei viņš gatavosies mūsu sastāvā, un noteikti, ka pagaidām vēl spēlēs te. Tik ātri mēs to neatrisināsim," apstākļus skaidro Verpakovskis, kurš savulaik pārstāvējis "Dinamo" sīvāko pretinieci vietējā līgā "Hajduk Split" (2007./08. gada sezonā, kad viņu izīrēja Kijevas "Dinamo").

"Dinamo" B komanda, kurā pārbaudes spēli aizvadīja Ikaunieks, spēlē valsts trešajā līgā. Jāpiemin, ka šī bija arī debijas spēle "Dinamo" rindās nesen no "Barcelona" pārnākušajam jauneklim Dani Olmo. Ikaunieks spēli sāka sākumsastāvā, taču gūtajos vārtos (realizēts 11 metru soda sitiens) nepiedalījās.

19 gadus vecais pussargs Jānis Ikaunieks šosezon jaunizveidotās "Liepājas" sastāvā guvis 14 vārtus un kļuvis par vienu no sezonas atklājumiem. Labāko vārtu guvēju sarakstā viņš ieņem dalītu otro vietu, atpaliekot vien no "Skonto" uzbrucēja Vladislava Gutkovska. Uzaicinājumu uz Latvijas izlasi viņš vēl nav sagaidījis, taču izlases treneris Marians Pahars ļoti augstu novērtējis viņa spējas, taču izteicies, ka ļoti svarīgi, lai jaunais futbolists šobrīd "nepārdeg".

Zagrebas "Dinamo" ir 15 reizes triumfējis Horvātijas čempionātā un šobrīd tās galvenais treneris ir kluba ilggadējais spēlētājs Zorans Mamičs. Jauno sezonu "Dinamo" sākusi ar trim uzvarām trīs spēlēs (vārtu attiecība 13:3), bet šovakar aizvadīs atbildes spēli Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā pret Dānijas "Aalborg". Pirmajā mačā tika uzvarēts ar 1:0, bet otrajā kārtā divu spēļu summā ar 4:0 pārspēts Lietuvas "Žalgiris".