Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardPolitika

Zelenskis paziņoja, ka iebrucēji pa Ukrainas enerģētikas objektiem izšāvuši vairāk nekā 40 raķetes un tikpat daudz bezpilota lidaparātu
11.apr Portāls nra.lv
Vēlētāji 19 valstīs, tai skaitā trīs pasaules lielākajās demokrātijās, ir skeptiski noskaņoti jautājumā par vēlēšanu godīgumu un daudzi dotu priekšroku spēcīgam, nedemokrātiskam līderim, liecina ceturtdien publicētais pētījums.
11.apr Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien balsos par deputāta imunitātes atcelšanu eiroparlamentāriešiem Nilam Ušakovam (S) un Andrim Amerikam (GKR), liecina informācija EP tīmekļvietnē.
11.apr Ziņu aģentūra LETA
Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) nelegālo ziedojumu lieta beigusies bez kriminālām apsūdzībām, jo par daudzām epizodēm iestājies noilgums, bet citos gadījumos summas nav bijušas tik lielas, lai sanāktu krimināllieta, lai arī fiktīvu ziedojumu pazīmes bijušas redzamas, vēsta pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica".
11.apr Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien otrajā lasījumā skatīs Krimināllikuma grozījumus, ar ko plānots pastiprināt sodu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, informē Saeimas Preses dienests.
11.apr Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien uz laiku sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus, informē Ministru kabineta pārstāve Santa Jirgensone.
11.apr Ziņu aģentūra LETA
Raidījumā "Nra.lv sarunas" viesojas satiksmes ministra Kaspara Briškena padomnieks Edgars Klētnieks. Viņš atklāj, vai un kā vilcieni pa Rail Baltica sliedēm iebrauks Rīgā. Raidījumu vada žurnālists Arnis Kluinis.
11.apr Portāls nra.lv
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 11. aprīlī. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
11.apr Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien nevienojās par to, vai atļaut skolēniem sliktas atzīmes labot vairākas reizes, tāpēc diskusija parlamentā varētu turpināties.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Vairākas Holivudas zvaigznes un citas Amerikas slavenības nosūtījušas atklātu vēstuli ASV Kongresam, aicinot pēc iespējas ātrāk apstiprināt militārās palīdzības paketi Ukrainai. Atklātās vēstules parakstītāju vidū ir tādi slaveni vārdi kā Alisa Milāno, Vigo Mortensens, Šons Penns, Barbara Streizande un citi.
10.apr Portāls nra.lv
Cietumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atraitne pēc Eiropas Savienības Tiesas (EST) sprieduma, ar kuru atceltas sankcijas pret krievu miljardieriem Mihailu Fridmanu un Pjotru Avenu, trešdien vērsusies ar asu kritiku pret Eiropas Savienības (ES) iestādēm.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlaments (EP) trešdien atbalstījis stingrākus migrācijas un patvēruma piešķiršanas noteikumus Eiropas Savienībā (ES).
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Eiroparlamentārietei Tatjanai Ždanokai par Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Rīcības kodeksa pārkāpumiem piecas dienas neizmaksās dienas naudu 1750 eiro apmērā, trešdien plenārsēdē paziņojusi EP prezidente Roberta Metsola.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Krievijas varasiestādes ir izsludinājušas meklēšanā sieviešu tiesību aktīvisti Darju Serenko un žurnālistu Mihailu Zigaru, kuri publiski kritizējuši karu Ukrainā.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Pēc pārmetumiem par privāto avioreisu izmantošanu komandējumos Krišjānis Kariņš (JV) jau aizgājis no ārlietu ministra amata, tāpat arī jānovērtē bijušā premjera darbs Latvijas labā šo komandējumu laikā, aģentūrai LETA sacīja "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
"Jaunās vienotības" (JV) kavēšanās ar ārlietu ministra nosaukšanu apdraud Latvijas intereses, uzskata bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA).
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Lai gan Eiropas Savienības Tiesa (EST) trešdien atcēla Eiropas Savienības (ES) Padomes lēmumu par miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam noteiktajām sankcijām, aizvien ir spēkā tiesību akti, ar kuriem sankcijas tika pagarinātas, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas varasiestādes pirmajā ceturksnī no valsts izraidīja deviņus cilvēkus un, pārbaudot vairāk nekā 1400 ārvalstnieku, atklāja 26 pārkāpumus vai noziedzīgus nodarījumus, trešdien paziņoja Iekšlietu ministrija.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā izdevumam "Politico" paudis nopēlumu idejai par atteikšanos no teritorijām apmaiņā pret karadarbības izbeigšanu, uz ko atbilstoši avotu teiktajam grasoties uzstāt Donalds Tramps, ja viņš atgriezīsies Baltajā namā.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) kādreizējais biroja vadītājs, tagadējais Saeimas deputāts Jānis Patmalnieks (JV) uzstāj, ka nav pieņēmis lēmumus par finanšu līdzekļu izlietošanu, attiecīgi neuzņemas atbildību par Valsts kontroles konstatētajiem nepamatotajiem tēriņiem Kariņa komandējumu lidojumu organizēšanā.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts kontroles veiktajā revīzijā par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) speciālajiem avioreisiem ir saskatāma sistemātiska visatļautība un melošana, trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē pauda opozīcijas deputāti.
10.apr Ziņu aģentūra LETA
Sociālā tīkla "X" lietotāji dalās savās pārdomās par Valsts kontroles ziņojumu par bijušā premjera un ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu izmantošanu un ziņojumam sekojušo Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska atstādināšanu uz dienesta pārbaudes laiku.
10.apr Ziņu aģentūra LETA