Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

“Mēs esam p...ā!” Bijušais Krievijas ekonomikas ministrs prognozē ekonomisko katastrofu Krievijā

© Scanpix/ITAR-TASS

Bijušais Krievijas ekonomikas ministrs, ekonomikas doktors Andrejs Ņečajevs finanšu forumā omentēja krīzes situāciju Krievijas Federācijā pēc sankciju ieviešanas, vēsta The Insider.

“Ne jau tas ir tik slikti, ka mēs esam p...ā, bet gan tas, ka mēs nolēmām uz šī rēķina iedzīvoties,” sacīja Ņečajevs, runājot par varas iestāžu neizdarību krīzes novēršanā.

Publika uz to reaģēja ar smiekliem un aplausiem. Ņečajevs turpināja, ka McDonald's pārtiku, kas aizgāja no Krievijas tirgus, varētu aizstāt ar pankūkām, bet augsto tehnoloģiju produktus aizstāt nevar. Pēc viņa teiktā, Krieviju gaida finanšu krīze.

“Rezervju deficīta finansēšanai pietiks uz gadu, bet pēc tam būs jāķeras pie kredītiem. Valsts ir saskārusies arī ar masveida emigrāciju, kapitāla aizplūšanu uz ārzemēm un naftas un gāzes ieņēmumu kritumu,” uzsvēra ekonomists.

Krievijas ekonomika vairs nespēj ierobežot sankciju ietekmi. Analītiķi ir norādījuši, ka gada laikā, karojot ar Ukrainu, Krievijas Federācijas rezerves ir faktiski izsīkušas - pret valsti tika pieņemts tik nepieredzēts skaits sankciju, ka jebkurš jauns “streiks” varētu sagraut valsts ekonomiku.

Politologs Boriss Tīzenhauzens uzskata - Putinam savas militārās mašīnas un ekonomikas atbalstam atlikusi nauda tikai līdz vasarai. Viņaprāt, Rietumi ir diezgan spējīgi piespiest diktatoru izbeigt karu Ukrainā, ieviešot atkal jaunas sankcijas.