Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 18 cilvēki [papildināts]

© Reuters/Scanpix/Leta

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 18 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2283 cilvēkiem.

1679 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4269 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 557 657 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miris 81 cilvēks, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Kā ziņu aģentūru BNS informējis Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC), septiņi jaunatklātie inficēšanās gadījumi saistīti ar jau zināmiem perēkļiem, tai skaitā četri - ar iecienīto Kauņas vecpilsētas pasākumu rīkošanas vietu "Adform kiemelis", kas atrodas līdzās Rātsnamam. Pasākumu laikā tur darbojas bārs, kura darbiniekiem inficēšanās tika konstatēta jau pirmdien. Visi tuvāko divu nedēļu laikā plānotie pasākumi pasākumi šai vietā uz laiku atlikti, bet cilvēki, kas pēdējās dienās apmeklējuši bāru, aicināti vērsties pie NVSC.

Vīruss atklāts jau ceturtajam Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra (LNOBT) darbiniekam, un tas ir jau sestais gadījums, kas saistīts ar šo inficēšanās perēkli. Vēl viens gadījums saistīts ar perēkli Kauņas valsts filharmonijā, kur kopumā inficējušies jau seši cilvēki.

Apstiprināts jau trešais inficēšanās gadījums saistībā ar Viļņas bāru "Bardakas".

Atklāti arī trīs "importēti" gadījumi cilvēkiem, kas ieradušies vai atgriezušies Lietuvā no Nīderlandes, Ukrainas un Spānijas.

Inficēšanās konstatēta arī kādam radiostacijas „Power Hit Radio" darbiniekam, kurš vēl nav iekļauts šīs dienas statistikā, un visa radiostacijas komanda nekavējoties izolējusies.