Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Britu eiroskeptiķim Farāžam mests ar piena kokteili

© Scanpix

Vispazīstamākais britu eiroskeptiķis Naidžels Farāžs, kurš nodibinājis jaunu Breksita partiju, pirmdien pastaigā pa Ņūkāslu piedzīvojis nepatīkamu incidentu - viņam mests ar piena kokteili.

32 gadus vecais Pols Krovters, kurš meta Farāžam ar banānu un sāļās karameles piena kokteili, sacīja, ka šādi protestējis pret Farāža "žultainumu un rasismu." Policija Krovteru aizturēja.

Farāžs vēlāk paziņoja, ka par incidentu ir vainīgi radikalizējušies breksita noliedzēji.

"Diemžēl, daži palicēji ir radikalizējušies līdz tādam līmenim, ka normālas kampaņas kļūst neiespējamas " tviterī raksta Farāžs. "Lai civilizēta demokrātija strādātu, nepieciešams, lai zaudētāji piekristu; mūs pie šī ir noveduši politiķi, kas nepieņem referenduma rezultātu."

Sabiedriskās domas aptaujās pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas Lielbritānijā notiks 23.maijā, vadībā izvirzījusies Breksita partija.

Farāžs nav pirmais politiķis, kas ticis apliets ar piena kokteili. Vēlēšanu kampaņas laikā šādus uzbrukumus piedzīvojuši arī citi galēji labējie kandidāti.

Ātrās ēdināšanas restorāns "McDonald's" pagājušajā nedēļā Skotijā paziņoja, ka policija aizliegusi pārdot kokteiļus Breksita partijas mītiņa laikā.