Vakcinācijas birojs apsver iespēju dalīt vakcinācijas nozīmītes vakcinētajiem

© Ekrānšāviņš no Twitter

Nacionālā veselības dienesta paspārnē esošā Vakcinācijas projekta nodaļa (iepriekš Vakcinācijas projekta birojs) sociālajos tīklos ievietojis aptauju, ar kuru cenšas noskaidrot, vai būtu vērts piešķirt vakcinācijas nozīmītes tiem, kas ir vakcinējušies.

Šodien līdz pulksten 11 mikroblogošanas vietnē “Twitter” 50% bija atbildējuši, ka priecātos saņemt šādu nozīmīti, 40% to uzskata par līdzekļu šķērdēšanu. Savukārt 3% uzskata, ka tas veicinātu vakcinēšanos, bet 7% domā, ka tas ļautu atpazīt vakcinētos. Ko Jūs domājiet par šādu ideju?

Pēc dažu komentāru autoru domām, tādas būtu lietderīgi valkāt, piemēram,ārstiem, taksometru šoferiem un citiem pakalpojumu sniedzējiem.

Nozīmītes ar uzrakstu “Vakcinēts”, “Es vakcinējos pret Covid-19” jau šobrīd ir pieejamas. Tādas izsniedz, piemēram, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca. Vakcinācijas projektu nodaļa gan norāda, ka tādas nozīmītes dala atsevišķi pakalpojumu sniedzēji, bet šobrīd tādas netiek pasūtītas centralizēti.

Jānis Ločmelis “Tvitter” norāda, ka šādas nozīmītes, protams var taisīt, bet tā kā tās nav kritiski svarīgas, tad tās būtu tirgojamas. “Bet izstrādes izmaksas nekādi nebūtu finansējamas no nodokļu maksātāju naudas. Diemžēl šīs nozīmītes reizēm būs arī maldinošas. Ja nu, protams, šajā nozīmītē neieliks ID čipu,” raksta J. Ločmelis.

Mārtiņš Jākobsons “Twitter”ierakstījis: “Cik zīmīgi, šodien PSRS pionieru organizācijas dibināšanas gadadiena, jā, katram pa nozīmītei.... “

Piedalīties aptaujā var vietnē "Twitter" Vakcinācijas biroja kontā "Vakcinacija.lv".

Nesen izskanēja ideja par loterijas rīkošanu vakcinētajiem, kurā varētu vinnēt naudas balvu. Pagaidām arī šī ideja nav guvusi konkrētākas aprises.

Veselība

Kompensējamie medikamenti daudziem reto slimību pacientiem ir vienīgā iespēja dzīvot, taču pašlaik terapija ir apdraudēta jau esošiem pacientiem, kā arī tiek liegta jauniem pacientiem. Pēc Reto slimību alianses aplēsēm, pašlaik finansējuma iztrūkums reto slimību ārstēšanas programmā sasniedz jau 20,7 miljonus eiro.

Svarīgākais