Vasara Ventspilī

© Publicitātes foto

Ventspils – Latvijas ziedu un strūklaku galvaspilsēta. Jau dodoties cauri pilsētai, ikviens pamanīs, ka ik uz soļa ielās reibina krāšņas ziedu kompozīcijas. Pilsētas sirdī – Lielajā laukumā koncertzālei “Latvija” līdzās esošā strūklaka “Fregate “Valzivs”” papildina laukuma krāšņos un mūsdienīgos vaibstus, bet satumstot tā tiek izgaismota un rada īpašu noskaņu apmeklētājiem un garāmgājējiem. Tā ir iespaidīgākā no desmit strūklakām, kas atrodas dažādās Ventspils vietās.

Pasākumi

  • 6.08. - 8.08. Pilsētas svētki
  • 14.08. Vislatvijas nūjošanas festivāls
  • 16. - 21.08. Mūsdienu ritma mūzikas festivāls “Ventspils Groove 2021”
  • 27.08. Piektdienas vakara pastaiga
  • 28.08. Senās uguns nakts

Publicitātes foto

Atpūta pludmalē

Ventspils Zilā karoga pludmalē baudāma mierpilna atpūta, acis priecē kāpas un baltais, smalko smilšu liedags. Uz jūru ved 10 dažādas laipas. Ejot pa 4. laipu, varēsiet aplūkot Zilo karogu, kas Ventspilī plīvo jau 23. reizi un nonākt ģimeņu iemīļotākajā pludmales daļā - vietā, kur pieejamas rotaļu atrakcijas bērniem un brīvdabas trenažieri pieaugušajiem. Ejot pa pludmales 5. laipu, nonāksiet Pludmales volejbola stadionā, kur brīvi pieejami pieci publiskie pludmales volejbola laukumi, bet kāpas virsotnē var apskatīt vides objektu - Latvijas kontūras zīmi. Pludmalē piedāvāta arī atsevišķa kailsauļošanās (9. laipa) un sērfotāju (7. laipa) zona. Ventspilī padomāts arī par četrkājainajiem draugiem - Saulrieta ielas galā Pelēkās kāpas zonu šķērso jaunizveidotā 10. laipa, pa kuru pilsētas iedzīvotāji un viesi kopā ar saviem mīluļiem var nokļūt līdz Baltijas jūrai. Ventspils pludmales lielās kāpas rada dabīgas “saules vannas”, kas aizsargā no vēja un ļauj sauļošanās sezonu atklāt agrāk nekā citviet.

Publicitātes foto

Kultūrvēsturiskais mantojums

Jaunums!

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā nesen atvērta jaunā Laivu māja, tajā izvietots un apskatāms plašs zvejas līdzekļu klāsts - 21 zvejas laiva un ar zvejniecību saistīti priekšmeti, kas ļauj apmeklētājiem iepazīt zvejniecības attīstības ceļu Ziemeļkurzemē.

Vai zināji, ka…? Viena no ekspozīcijas laivām filmēta Latvijas pilnmetrāžas filmā “Zvejnieka dēls” (1939).

Publicitātes foto

“Mazbānītis”

Publicitātes foto

Viena no iemīļotākajām Ventspils ciemiņu izklaidēm ir izbrauciens ar šaursliežu dzelzceļa tvaika lokomotīvi “Mazbānītis”, kas braucējus vizina caur Jūrmalas parku līdz pat Piedzīvojumu parkam, kur pieturā “Kalns” ikviens var vērot, kā lokomotīves vadītāji ar rokām un speciālu koka griezuli, apgriež bānīti atpakaļceļam.

Publicitātes foto

Jauns skats uz jūru!

Līdz ar Militārā mantojuma attīstību atjaunots Ventspils 46. krasta aizsardzības baterijas uguns koriģēšanas tornis, kas aicina iepazīt gan torņa vēsturi, gan pa iekšējām kāpnēm doties uz vienu no divām skatu platformām, no kuras paveras jauns skats uz piejūras ainavu un Baltijas jūru.

  • Saulrieta iela, Ventspils

Publicitātes foto

Aktīvās atpūtas cienītājiem…

Pludmales akvaparks

Publicitātes foto

Vasaras dienās jautrību, aktīvu atpūtu un ūdenspriekus sagādā Pludmales akvaparks, kur ir pieejami baseini, torņi ar dažādiem slidkalniņiem, kā arī saunas un burbuļvannas, un īpaši mazuļiem piemērots baseins ar atrakcijām.

Piedzīvojumu parks

Publicitātes foto

Tas ir iecienīts atpūtas un sportošanas objekts. Šeit apmeklētājiem pieejams plašs atrakciju klāsts - Kaķa taka, batuti, bamperlaivas, bampermašīnas, kameršļūkšanas trase, gumijlēkšanas batuti, tramplīnlaiva, piepūšamās atrakcijas, bērnu autoskola, veikparks, peintbola laukums un citas atrakcijas. Savukārt uzkāpjot kalnā “Lemberga hūte”, līdzās staltbrieža skulptūrai paveras dižākais skats Kurzemē.

TOP 5 brīvdabas tūrisma objekti

1. Zilā karoga pludmale (Dienvidu mols, kontūrzīme Latvija)

2. Ostas promenādes iespaidīgā boju kolekcija

3. Jūrmalas parks (Enkuru un Džungļu taka)

4. Staldzenes stāvkrasts (2021. gada Latvijas ģeovieta)

5. Būšnieku ezera dabas taka (Laivu bāze, gājēju laipa un skatu platforma)

Publicitātes foto

Publicitātes foto

***

Ventspilī joprojām aktuālas ir Latvijas un ārvalstu mākslinieku veidoto

27 dažāda izmēra un krāsu Govju parādes eksponātu medības.

Publicitātes foto

Ceļo ar velo!

Aktīvā dzīvesveida piekritēji un sava maršruta plānotāji aicināti iepazīt pilsētu ar velosipēdu, skrejriteni, skrituļdēli vai citu līdzīgu pārvietošanās līdzekli. Ventspilī veloceliņu tīkls vijas 66 km garumā, sasaistot skaistākās pilsētas vietas un tūrisma objektus.

Uz tikšanos Ventspilī!

Uz tikšanos Ventspilī!

www.visitventspils.com

Novados

“Izglāb mani! Mums ir dots laiks – viens mēnesis… Aizkrauklē tiek likvidēta kaķu biedrība “Felida”, jo pašvaldību neinteresē šo kaķīšu liktenis,” tīmeklī atrodam sūru ierakstu un kaķu skumjās acis, kas lūdz – izglāb mani! Ikviens, kuram sirds krūtīs, zina, cik reizēm ir grūti izglābt dzīvniekus. Bet glābšanu mūsu mazie brāļi ir pelnījuši tikpat daudz kā cilvēki. Vienkāršāk, protams, ir novērsties. Kāda situācija ir Aizkrauklē – novēršanās vai palīdzība?

Svarīgākais