Mēs zinām, ko jūs prātvētrojāt pagājušajā nedēļā

© Neatkarīgā

Boms Tricis un Laika Skudra solīja, ka šī nedēļa būs siltākā šajā gadā, un, tā kā nebija nekādu garantiju, ka par siltāko šajā gadā tā nepaliks arī līdz gada beigām, latvju bāleliņi ķēra momentu, kad ielās, parkos un pļavās izmesties triko, bikini, kombinē, peldbiksēs un gumijniekos, gandrīz palaižot garām Restorānu nedēļas iesākšanos un vimbu lēkāšanu pāri Ventas rumbai. “Nieki, austeres brokastīs un vimbas vakariņās ēdīsim pēc tam!” ar roku atmeta bāleliņi.

Brīvdienās lielus un nosodāmus grēka darbus sadarīja grupa “Prāta vētra”, kas akurāt Otrajās Lieldienās izsludināja savu koncerttūri “Gads bez kalendāra” un tādējādi uzkarināja sociālos tīklus, kuros visi steidza informēt savus draugus, radus, paziņas un citādi domājošos, vai grasās apmeklēt koncertu Jelgavas pilī, Dīvaliņa pļavās, stadionā “Lokomotīve”, Reņķa dārzā vai starp Rīgas zoodārzu un Mangaļu šašlikotavu esošajā estrādē. “Un kur mēs tagad publicēsim krāsoto olu bildes un Lieldienu zaķus, kur liksim safotografētās šūpoles, kurš tās tagad pamanīs un novērtēs?!” par “prātnieku” rīcību sašuta latvju bāleliņi. “Nudien uzvedas kā bez kalendāra!”

Savukārt poličiem pēc brīvdienām bija citas svarīgas lietas darāmas - vajadzēja saskaitīt pieķertos dzērājšoferus, sarēķināt to vidējās promiles un izvilkt no tām kvadrātsakni, lai varētu paziņot, ka latvju bāleliņi ir neglābjami alkoholiķi, kuri bez pusotras promiles ribās nemaz never vaļā automašīnas durvis un tad mēģina mašīnā ielīst caur bagāžnieku, tāpēc dzērājšoferiem nepieciešams atjaunot cietumsodu vai vismaz to sodīšanu pēc šariata likumiem, piesienot aizmugurē četriem norakstītiem policijas “bobikiem” un saraustot gabalos. Īpaši dzeršanas jomā izcēlās kāda kundzīte, kura pēc strīda ar vīru 3,46 promilēs gribēja trāpīt no Ķekavas Bauskā, taču gandrīz iemāvās Baltikovas putnu fermā, Iecavas Dievdārziņos un Lietuvā. Nu visiem bija skaidrs, ka teiciens par tanti Bauskā - tas ir nopietni.

No pavisam negaidītas puses nepatikšanas uzglūnēja LTV, kura saņēma atklātu anonīmo parakstītāju neparakstītu vēstuli, kurā tika pieprasīts sabiedriskā medija saturā un it īpaši Domburšovā iesaistīt visu dzimumu un sociālo grupu pārstāvjus, jo pašlaik lielākoties raidījumos piedaloties tikai vīrieši un tie paši nesmuki. Nu gan Domburšova un Rēderjautājuma vadītāji plūca matus no galvas un spalvas no padusēm, nāsīm un citām vietām, mēģinot saprast, kur sadabūt visus dzimumus, jo bija skaidrs, ka ar vīriešiem un sievietēm vēstules autoriem nebūs gana, turklāt tie var pasūdzēties mediju ombudam, bet tad var nākties iztrūkstošos dzimumus dzemdēt pašiem un tiešajā ēterā.

Pa to laiku tviterlentē uzplauka jauns un vētrains teju vai mīlas seriāls, kurā galvenajās lomās iejutās Progresīvais Selmūšs un reklāmas Stendža. “Vecāku uzmanības trūkums. Diplomāti, karjera, bērns novārtā. Nu, un viss beidzas ar Kauguriem. Spilgtākais Selmas teksts “man vienalga, ar ko gulēt - vīrieti, sievieti vai gludekli. Galvenais, ka vakcinēts 3x”. Man viss uz šo brīdi,” Selmūšam veltījumu ierakstīja Stendža. “Pusmūžs. Šlesers, narkotikas, alkohols, tuvinieki novārtā. Nu, un viss beidzas ar trīcošām rokām, KPV kampaņām, izmisīgiem uzmanības meklējumiem. Man žēl Ērikonkuļa, runā, ka bijis talantīgs,” atbildi parādā nepalika Selmūšs. “Viņš viņai gadījumā nav par vecu?” mazliet satraucās bāleliņi, tomēr nepacietībā gaidīja seriāla turpinājumu.

Izrādījās, ka Saeimas deputāts Zmejčerevskis bija sagādājis KNAB tik daudz darba, ka prasījās pēc štatu palielināšanas un algu pielikuma - pēc viņa paziņojumiem par iespējamiem nelikumīgiem maksājumiem partijai “Jaunpupa attīstībai” KNAB bija sākuši 15 administratīvā pārkāpuma procesus, administratīvās lietas un administratīvās administrācijas. Nu bija pilnīgi skaidrs, ka taisnība uzvarēs, visas nelikumības tiks atklātas un vainīgie saukti pie atbildības - ja ne šajā desmitgadē, tad šajā gadsimtā jau nu noteikti. Bet varbūt nākamajā. Vai aiznākamajā.

Toties Saeima nāca klajā ar asu, nesaudzīgu, skarbu, iznīcinošu un kaimiņzemes agresoru līdz nāvei nobiedējošu paziņojumu, tajā uzsverot, ka Krievija veic genocīdu pret ukraiņu tautu, un aicinot Eiropas Savienības dalībvalstis nekavējoties pārtraukt Krievijas naftas un gāzes importu. Nebija šaubu, ka pēc šī paziņojuma pieņemšanas Krievijai vairs neatliks nekas cits kā vien pārtraukt karu un padoties, un tad pie darba varēs ķerties Hāgas tiesa. Tiesa, latvju informatīvajā telpā gan lasītākā ziņa nez kāpēc bija nevis šis paziņojums, bet lasāmviela par to, ka Ksjuša Sobčaka rožu ziedlapiņām klātā gultā Rīgas “Grand Palace” pa to laiku barojas ar biezpiena sieriņiem “Kārums”. Bet tas jau bija pavisam cits stāsts.

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.