Mēs zinām, par ko jūs skandalējāties pagājušajā nedēļā

© Neatkarīgā

Latvju zemē tika atcelta ārkārtas medicīniskā situācija un beidzās arī divus gadus ilgušais Vizuālās Personīgās Nevērības laikmets: ejot uz koncertiem, teātra izrādēm, baletu un pat veikaliem, dāmām nu nācās krāsot lūpas, kungiem – skūt bārdas, bet abiem dzimumiem – labot un mazgāt zobus, jo nu to aizslēpt aiz maskām bez apkārtējo pārmetošajiem skatieniem vairs vēl varēja tikai sabiedriskajā transportā.

Kamēr latvju bāleliņi bēdājās par pagājušās nedēļas nogalē notikušo kļūmi - pārgriežot pulksteņus par stundu uz priekšu, tie netīšām bija pārgriezušies par gadalaiku atpakaļ un atkal iegriezušies ziemā - un priecājās par 1. aprīļa doto iespēju atkal krist visiem uz nerviem ar 2022 gadus seno un 2022 gadus nesmieklīgo joku “tev mugura balta”, pasaulē notika daudz globālākas lietas, strīdi, kašķi un skandāli.

Tikai Amerikas Kinoakadēmijas “Oskara” balvu 94. pasniegšanas ceremonijas priekšvakarā cilvēki runāja par to, kuras filmas un aktieri varētu saņemt prestižās statuetes - pēc tās neviens par godalgotajiem pat neatminējās, jo visi runāja tikai par to, ka Vils Smits iedevis bietē, ekrānā un pa tablo ceremonijas vadītājam, komiķim Krisam Rokam. “Eu, tā arī varēja?” sarosījās Lielā Kristapa, “Zelta mikrofona” un “Trīs zvaigžņu” balvu pasniegšanas pasākumu rīkotāji, ķeroties pie iespējamā ceremoniju vadītāju saraksta nākamajam gadam. Tajā dominēja Govjuzemja, šprotu Babra, veselības pianista Pavļuta, Andrjušas Mamikina un citu godājamu personāžu vārdi, savukārt Andris Kivičs, Kaspars Kambala un Neida klapētājs Zutis jau tagad sāka saņemt ielūgumus uz visām iespējamajām ceremonijām VIP skatītāju rindās.

Pa to laiku lokāla mēroga skandālā iekūlās influencerīgā ietekmele Beta Beidz, kura bija LTV talantu meklēšanas šovā ar Rubika kubiku apsēstai meitenei ieminējusies par biezām, vecām un smirdīgām grāmatām. Par šādiem izteikumiem latvju tauta cēlās vienotam un revolucionāram sašutumam, paužot, ka pat Andreja Upīša “Zaļā zeme” nav smirdīga, bet zobārstes Račko jaunākie romāni pat nav biezi un veci. Savs viedoklis par grāmatām, vecumu, biezumu, smirdīgumu un Betu bija akadēmiķiem, profesoriem, maģistriem un dekāniem, to izteica zinātnieki, pētnieki, sētnieki un smaržīgo grāmatu Kilbloka, iesakot atņemt LTV sabiedriskās televīzijas statusu vai vismaz sadedzināt Betu uz sārta, izkaisot viņas pelnus Ķīpsalas grāmatu izstādē. To padzirdot, Beta Beidz gandrīz tiešām beidza un atzina, ka vispār jau grāmatas nav smirdīgas, tām ir tikai slikts aromāts, ko turklāt, mobilajā lasot, nemaz nevar just.

Intelektuāli bagātie un nesmirdīgas grāmatas lasījušie latvju bāleliņi pa to laiku devās uz Gulbenes pusi, kur ceļa malā bija manāms lācis, un sāka to piebarot kā kanālmalas pīli, zīlīti uz palodzes vai klīstošu suni. “Re, re, lācītis!” gādīgie tēvi un rūpīgās mātes rādīja bērniem, cenšoties uzņemt selfijus un storijus, veicot videozvanus un FB ierakstus, šo procesu laikā riskējot pakļūt zem garām braucošo automašīnu riteņiem vai iekļūt lāča vēderā. “Idiotus es neplēšu un neēdu!” paaugstināt latvju tautas vidējo IQ rādītāju kategoriski atteicās lācis. Diemžēl viņam neviens neticēja, tāpēc izskatījās, ka piebarotāji savu būs paveikuši un lācim nebūs lemts sagaidīt pat nākamās Saeimas vēlēšanas.

Pa to laiku Saeima pieņēma lēmumu par Krievijas jauno okupācijas simbolu aizliegšanu, bet jau pirms tam proaktīvi rīkojās Ķīpsalas dvīņu torņi “Z-Towers”, kas nomainīja nosaukumu uz “Zunda Towers”. “Latīņu alfabētā ir 26 burti. Izvēloties projekta nosaukumā iekļaut Z kā vienu no tiem, vēlējāmies uzsvērt atrašanās vietu pie Zunda kanāla, un kurš gan zināja, ka tā viss pavērsīsies. Par laimi, šajā alfabētā ir vēl 24 burti, kurus krievi nav sajājuši,” pauda torņu pārstāvji. Pašlaik visi ar interesi gaidīja, ko iesāks ZZS pārstāvji un, kas galvenais, kā uz Saeimas lēmumu reaģēs grupa “ZZ Top”.

Un vēl Saeima nolēma aizliegt rīkot publiskus pasākumus tuvāk par 200 metriem no jebkura padomju armiju vai tās karavīrus - dzīvus vai beigtus - slavinoša pieminekļa, kam beidzot vajadzēja pielikt punktu ieilgušajām diskusijām par 9. maija un citu datumu atzīmēšanu blakus Uzvaras parka okupeklim. Krievsavienība gan vēl nepadevās: no Eiroparlamenta palīgos tika saukta Taņa Ždanoka, lai viņa kā vienīgā no Krievsavienības, kurai izglītības līmenis atļāva rīkoties ar lineālu, varētu noskaidrot, kas atrodas 201 metra attālumā no okupekļa.

Pavisam šokējoša, traģiska un sirdi plosoša ziņa pienāca no Veselības ministrijas - krietnais veselības pianists Pavļuts smagu sirdi valdības sēdē informēja, ka VM turpmāk valdībā vairs nesniegs iknedēļas ziņojumus par aktuālo situāciju kovidsaslimstības un vakcinācijas ziņā. “Nav jēgas, viņi taču neslimo, riebekļi!” rokas noplātīja VM. “Pag, pag, kā nu būs būt, ko darīt, turklāt no 1. aprīļa viņi taču sāks staigāt ārā bez maskām!” satraucās valdība. Lai kaut kā to kompensētu, tika nolemts putnu gripas izplatības dēļ no 1. aprīļa likt vismaz mājputniem sēdēt slēgtās telpās. “O, jā, un ar maskām! Un tikai ar sertifikātiem! Nepotētos atsevišķā aizgaldā un nelikt tos uz pannas, ā, nē, tas nebūs sods…” priekšlikumus iesniedza ministri, kuriem nu atkal bija nodarbošanās.

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais