TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Foto kolāža/F64

5.lapa

Kāpēc vācieši izbrāķēja cilvēkus pie Baltkrievijas un Polijas robežas

Scanpix

Līdz Polijas robežai nonākušos izceļotājus no Tuvo Austrumu valstīm Vācija atsakās pieņemt tāpēc, ka vismaz vizuāli šajā cilvēku grupā pārāk maz bērnu un jo sevišķi maz zīdaiņu.

Vācijas Federatīvās Republikas Federālais migrācijas un bēgļu dienests (Bundesamt fur Migration und Fluchtlinge) informē, ka šā gada desmit mēnešos pieņēmis kopā 114 966 pirmreizējos lūgumus piešķirt Vācijā patvērumu. No tiem 32 101 lūgums jeb 27,9% no kopējā iesniegumu skaita attiecas uz bērniem vecumā līdz četriem gadiem. Lūgumu skaits attiecībā uz nepilngadīgajiem kopā pārsniedz pusi no visu iesniegumu skaita (51,7%) un vecumā līdz 30 gadiem iekļaujas 76,9% patvēruma lūdzēju. Lai cik ļoti līdz Baltkrievijas un Polijas robežai nonākušie cilvēku pūļi centās priekšplānā izbīdīt bērnus un lūgt palīdzību dzemdētājām, viņu vecumu sadalījums tomēr neatbilst to cilvēku vecumam, kuri pārlaisti pāri Vācijas robežai un kuriem ļauts iesaistīties patvēruma lūgšanas procedūrās. Līdz Eiropas Savienības ārējās robežas Polijas iecirknim nonākušie cilvēki izrādās pārāk veci un tāpēc nevajadzīgi vajadzīgi Vācijai, kur vecu cilvēku pašiem pietiek un pāri paliek.

Neatbilstību starp Baltkrievijā saformētā migrantu piedāvājuma un vāciešu pieprasījuma demogrāfiskajiem profiliem tik tiešām varētu novērst tā, kā Vācijai neatlaidīgi piedāvā Baltkrievijas pārvaldnieks Aleksandrs Lukašenko. Lai vācieši savāc divus tūkstošus viņiem atbilstošāko migrantu, bet pārējos A. Lukašenko aizvāks. Tomēr vācieši pagaidām izvairās sarīkot vergu tirgu tik publiskā vietā kā Baltkrievijas un Polijas robeža.

A. Lukašenko arguments, ka viņa piedāvājums ir mazs, salīdzinot ar to migrantu plūsmu, ko Vācija pieņem, darbojas pret viņa priekšlikumu. Patiešām, dažu tūkstošu cilvēku dēļ vācu ierēdņiem nav vērts rīkot izbraukumu patvēruma prasītāju šķirošanai. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Līdz Polijas robežai nonākušos izceļotājus no Tuvo Austrumu valstīm

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais