TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Foto kolāža/ F64

5.lapa

Intars Busulis: Šo pauzi biju pelnījis

Publicitātes foto: Aiga RĒDMANE

«Kopumā es šo dīkstāves laiku vērtēju tikai pozitīvi, jo man beidzot bija iespēja uz visu apkārt notiekošo paskatīties no malas, pārdomāt, ko man pašam vajag un ko - nevajag,» saka populārais mūziķis Intars Busulis. Piektdien, 11. jūnijā, viņš būs uz Dzintaru koncertzāles skatuves Jūrmalā, kur kopā ar Kārli Lāci un «Abonementa orķestri», Latvijas Radio bigbendu un Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri (LNSO) diriģenta Kārļa Vanaga vadībā atklās Rīgas festivālu.

Intars Busulis un Kārlis Lācis ir spilgts tandēms, ko raksturo īpaša radošā dzirksts un fantastiska skatuviskā sapratne, kā arī talants radīt un atskaņot emocionāli piesātinātu mūziku, kuras būtiska sastāvdaļa ir izcila latviešu autoru dzeja. Smeldzīgi melanholiskā «Brīvdiena», spēcīgi uzrunājošā «Dejo vientulību», nostalģiski spraigā «Viss ir iespējams» un romantiski intīmā «Miglas rīts» - tās ir vien dažas no dziesmām, kas izskanēs šā gada Rīgas festivāla atklāšanas koncertā. Tām līdzās arī lappuses no Kārļa Lāča «Latvju simfonijas» un teātra mūzikas - arī iemīļoti džeza standarti, tostarp «Summertime», «Night and Day» un «When I Fall in Love».

Koncerts pulksten 21.25 tiks translēts TV kanālā «ReTV» un «retv.lv».

Neatkarīgā uz sarunu aicinājusi tautā iemīļoto mūziķi Intaru Busuli, kuru atzinīgi novērtējusi un uz rokām nēsā arī Krievijas publika.

Rīgas festivāla koncerts būs pēc ilgākas pauzes pirmais ar skatītājiem zālē?

Otrais. Pirmais bija Sanktpēterburgā, kur skatītāju bija pilna zāle.

Tavi draugi, fani un sekotāji sociālajos tīklos noteikti pamanīja, ka maija beigās biji devies uz Maskavu un Sanktpēterburgu. Vai vari atklāt, ko tur darīji?

Kopā ar Anastasiju Spiridonovu ierakstījām jaunu dziesmu - «Крылья», kas iznāca 28. maijā. Uzreiz ierakstījām arī klipu, ko jau šīs nedēļas izskaņā varēs redzēt «Youtube». Biju uzaicināts arī uz Sanktpēterburgas dzimšanas dienas koncertu - tas, kā es uz turieni varēju tikt, nokārtot vīzu un visu pārējo, ir atsevišķs stāsts -, kur koncertzālē «Октябрьский» uzstājos ar divām dziesmām un kopā ar Jeļenu Vaengu nodziedāju dziesmu «Нева». Visu interviju var izlasīt šeit:

Intars Busulis: Šo pauzi biju pelnījis

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais