Vietējās zemenes Centrāltirgū maksā 15 eiro/kg; tās ir uz izķeršanu!

© Rīgas Centrāltirgus

Rīgas centrāltirgū šodien nopērkamas pirmās vietējās zemenes. “Vietējo zemeņu sezona ir atklāta,” ierakstā “Facebook” vēsta Rīgas Centrāltirgus.

Neskatoties uz vairākas reizes augstāko cenu, salīdzinot ar svešzemniecēm, Latvijā augušās zemenes ir uz izķeršanu. Tiesa, reti kurš uzreiz pērk kilogramiem. Lielākoties pircēji iegādājas trauciņos jau sasvērtas ogas. Zemenes 200 gramu trauciņā maksā 3 eiro.

Pagājušajā gadā vietējās zemenes jūnija sākumā maksāja no 16 līdz 17 eiro kilogramā. Un tāpat kā šobrīd Centrāltirgū nopērkamās, tās bija audzētas siltumnīcā. Uz lauka audzētās ogas šogad, visticamāk, varētu ienākties jūnija vidū.

2017. gadā 8. jūnijā vietējās zemenes Rīgas Centrāltirgū maksāja no 10 - līdz 13 eiro kilogramā, 2018. gada 27. maijā - 13 eiro kilogramā, liecina Neatkarīgās novērojumi vairāku gadu garumā.

Neatkarīgā

Rīgas Centrāltirgu ik dienas apmeklē vidēji 80 000 cilvēki. Īpaši apmeklēts tas ir vasaras sezonā, kad šeit nopērkami vietējie augļi un ogas.

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais