TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Foto kolāža

5.lapa

Kariņš turpina ierasto praksi - smaidīt un tēlot muļķi

Ekrānšāviņš

Piektdienas pēcpusdienā notikusī koalīcijas apspriede par tēmu - kā tālāk dzīvosim - beidzās ne ar ko. Kā preses konferencē pēc šīs sanāksmes izteicās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns - trīs stundas parunājām pa apli...

Nākamā tikšanās paredzēta pirmdien pēcpusdienā, kad, visticamāk, atkal turpināsies Kariņa iecienītā spēle - kurš pirmais pamirkšķinās. Konkrētajā gadījumā, kurš pirmais sāks runāt par kaut ko konkrētu. Līdz šim viņam šajā spēlē - ko jūs no manis gribat, paši par visu vienojieties - ir izdevies gūt labus panākumus, tāpēc nav pamata domāt, ka šoreiz būs citādi.

Uzreiz atzīmēsim, ka premjers Krišjānis Kariņš jau tagad apzināti maldina sabiedrību, apgalvojot, ka trīs partijas (Nacionālā apvienība, NA), “Attīstībai/Par!” un “Jaunā Vienotība”) esot gatavas runāt par ministru portfeļu proporcijas pārdali valdībā, bet divām partijām (JKP un KPV LV) esot nepieciešams laiks, lai apspriestu šo piedāvājumu.

Preses konferencē uzreiz pēc šīs sanāksmes JKP norādīja, ka nekāda konkrēta piedāvājuma nemaz neesot bijis. Bijusi trīs stundu papļāpāšana par visu ko, tikai ne par kaut ko konkrētu. JKP nekāds laiks nav nepieciešams, jo nevar piekrist vai nepiekrist piedāvājumam, kura nemaz nav. Kariņš, protams, plati smaidīja, tēloja muļķi un izlikās, ka nesaprot, ko no viņa JKP grib. Tā ir Kariņa izvēlētā taktika. Viņam jautā par vienu, viņš atbild par kaut ko citu.

Izvērtēsim partiju pozīcijas. Ir koalīcijas līgums, kurā noteikts amatu sadalījums un partiju atbildības sfēras. Šis sadalījums tika izjaukts pēc tam, kad ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs mainīja partijas piederību un pārgāja uz NA. Premjers izlikās, ka nekas nav noticis, un valdība turpināja darbu ierastajā režīmā, jo arī KPV LV Saeimas frakcija, apzinoties savu ievainojamību, pievēra acis uz šo nepatīkamo zaudējumu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kariņš turpina ierasto praksi - smaidīt un tēlot muļķi

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais