Atrasta Indonēzijas karaflotei piederošā zemūdene

© Reuters/AFP/EPA/Scanpix

Indonēzijas karaflote kopš ceturtdienas meklē pie Bali salas pazudušo zemūdeni ar 53 apkalpes locekļiem. Šodien Indonēzijas flotes štābs paziņoja, ka ar skenēšanas metodi ir izdevies noteikt zemūdens atrašanās vietu, ziņo "Reuters".

Pēc militārpersonu teiktā, zemūdene tika atklāta 850 metru dziļumā. Cerības, ka kāds no apkalpes būtu izdzīvojis, neesot.

nra.lv jau rakstīja, ka Vācijā būvētā zemūdene "KRI Nanggala-402" zaudēja kontaktus ar karafloti trešdienas rītā militāru mācību laikā. Zemūdene bija lūgusi atļauju ienirt, bet pēc tās saņemšanas kontakti pārtrūka. Ar helikopteru meklējot pazudušo zemūdeni, tika pamanīts naftas plankums ūdeņos, kur zemūdene varētu būt ienirusi.

Jau tobrīd Indonēzijas karaflotes pārstāvji izteica aizdomas, ka zemūdene varētu atrasties 600-700 metru dziļumā. Tas ir krietni dziļāk, nekā tā drīkstētu ienirt. "Tā ir būvēta ieniršanai līdz 250-500 metru dziļumam. Dziļāk ienirt ir bīstami," ceturtdien sacīja Indonēzijas karaflotes preses sekretārs admirālis Jūliuss Vidžojono.

Līdz šim nav izskanējušas oficiālas versijas par notikušo.

Lasāmgabali

Ja iedomājamies joprojām elpojošos un pie labas veselības esošos mūzikas festivālus ar stāžu, kas nāk prātā pirmie? “Positivus”, “Summer Sound” jeb tā priekštecis “Beach Party” un – arī “Laba daba”. Pēdējie no uzskaitītajiem jau pavisam drīz – festivāls noritēs 12.–14. jūlijā.