TOP 5 šogad lasītākie Neatkarīgās raksti

© Vladislavs Proškins/F64

5.lapa

Vajag samazināt pārāk augsto dzimstību Latvijā

Arhīvs

Vācieši modificējuši nacistu nerealizēto jēdzienu “judenfrei” par pasaules glābšanai no pārapdzīvotības nepieciešamo “kinderfrei”.

Savu tagadējo nozīmi “kinderfrei” ieguva it kā tikai nesen līdz ar 2019. gada pavasarī izdotu grāmatu “Kinderfrei statt kinderlos”. Ne viens, ne otrs no šiem vārdiem nav skaidri un skaisti izsakāms latviešu valodā. Ar šo grāmatu Neatkarīgā jau ir iepazīstinājusi, atveidojot tās nosaukumu neizbēgami samocītā veidā “Bērnu nevarēšanas vietā negribēšana”. Līdzība starp “kinderfrei” un “judendrei” ir tieši tas, kāpēc arī latviešiem šis “kinderfrei” jāpatur vērā. Vēsturiskais precedents ir tāds, ka uzradās šeit vācieši ar savu “judenfrei” un padarīja arī Latviju par ebreju slepkavošanas vietu. Tagadējais “kinderfrei” ir pakārtots uzdevumam ne gadu simtos, bet gadu desmitos samazināt pasaules iedzīvotāju skaitu nepilniem 10 miljardiem līdz nepilnam miljardam. Darbības mērogu ziņā "judenfrei” izrādīsies tikai kā bērnu spēle attiecībā pret “kinderfrei”, kas neizbēgami skars arī Latviju.

Nelīdzēs atrunas, ka Latvijā jau tāpat piedzimušo skaits ir divreiz mazāks par nomirušo skaitu un Latviju jau 100 gadus nevar vainot par piedalīšanos pasaules iedzīvotāju skaita pieaugumā. Šajos gados Latvijā ir bijuši daži iedzīvotāju skaita pieauguma periodi, bet, pirmkārt, vairāk uz mehāniskā nekā uz dabiskā pieauguma rēķina un, otrkārt, tādā tempā, kas tik un tā bija stāvēšana uz vietas, ja salīdzina ar iedzīvotāju skaita pieaugumu pa desmit reizēm pasaulē kopumā un līdz simts reizēm atsevišķās vietās. Ja šādas atrunas līdzētu, tad vāciešiem būtu vēl vairāk tiesību lepoties ar zemu dzimstību vai vienkārši ignorēt jautājumu, kas uz viņiem neattiecas. Tomēr notiek tieši pretējais. No tiem, kuri izmirst, tiek prasīts, lai viņi izmirtu vēl ātrāk, lai izglābtu pasauli jeb tos, kuri strauji vairojas, no viņu vairošanās sekām.

No vienas puses, tā taču ir neiedomājama, neiespējama un nepieļaujama nekaunība! No otras puses, tas ir pilnīgi dabiski un loģiski, ka tie, kuru ir vairāk un kuriem ir spēks turpināt vairošanos, diktē noteikumus tiem, kuru ir mazāk un kuriem spēka nav. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vajag samazināt pārāk augsto dzimstību Latvijā

Neatkarīgās šogad lasītākie raksti angļu valodā izlasāmi šeit.

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.