TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© imago images/Sven Simon/Scanpix

5.lapa

Didzis Šmits: Nelieciet man piedalīties noziegumā!

Ieva Ābele, Saeima

Kopš neatkarības atgūšanas no Saeimas sastāva ir izslēgts tikai viens deputāts - Joahims Zīgerists. Viņa aizsāktajam sarakstam nu var pievienoties pie Saeimas frakcijām nepiederošais Didzis Šmits. Izslēgšanas gadījumā viņš gan ir gatavs ar parlamentu tiesāties.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli deputātu no Saeimas sastāva var izslēgt, ja vienas kārtējās sesijas laikā viņš neattaisnotu iemeslu dēļ nav apmeklējis vairāk nekā pusi no Saeimas sēdēm.

5. Saeimas pilnvaru laikā, 1994. un 1995. gadā J. Zīgerists mēdza apmeklēt tikai vienu vai nevienu Saeimas sesijas sēdi, tādēļ 1995. gadā Saeima pieņēma lēmumu par viņa izslēgšanu no Saeimas sastāva.

Tāda paša iemesla dēļ vērtēt, vai D. Šmits nav patriecams no Saeimas parlamenta, uzsāka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kas no Saeimas prezidija saņēmusi kārtējo atskaiti par deputātu Saeimas sēžu apmeklējumu. Atskaitē atklājies, ka D. Šmits no 2020. gada 2. septembra līdz 2020. gada 23. decembrim apmeklējis tikai četras no 42 Saeimas sēdēm, bet par kavējumiem paskaidrojumus iesniedzis nav. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Didzis Šmits: Nelieciet man piedalīties noziegumā!

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais