Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 23. decembra līdz 1. janvārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Ziemassvētku koncerts

Piektdien, 25. decembrī, pulksten 17 Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra «Facebook» un «YouTube» platformās būs skatāms Ziemassvētku video koncerts no Rīgas Svētā Pētera baznīcas.

Koncertā spēlēs Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā.

«Koncerts ir veidots tā, lai visā krāšņumā tiktu parādīta Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra krāsu un iespēju bagātība. Līdzās lielā orķestra skanējumam pamīšus tiks eksponēta kamermūzika tubu, mežragu, saksofonu un klarnešu kvarteta skaņās. Jāatzīmē, ka tik liela pastāvīgo kameransambļu daudzveidība viena orķestra ietvaros ir liels retums,» uzsver diriģents kapteinis Aleksandrs Kreišmanis.

Koncerta programmā ir iekļauti Dmitrija Šostakoviča, Džeimsa Kurnova, Jozefa Mora, Leroja Andersona, Ričarda Karpentera, Rejnaldo Hāna, Bila Holkomba un citu autoru darbi.

Koncertā uzstāsies vairāki solisti: seržants Dmitrijs Maksimovs (angļu rags), seržants Kārlis Krapauskis (eifonijs) un kaprālis Gatis Supe (vokāls).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais