Ziemassvētku filmu izlase decembra brīvdienām

© Publicitātes foto

3.lapa

ANIMĀCIJA

«Ledus sirds»

(«Frozen», 2013)

Kad piepildās sens pareģojums un karaļvalstī iestājas mūžīga ziema, dzīvespriecīgā un bezbailīgā Anna ir apņēmības pilna atrast savu māsu Elzu, Sniega karalieni. Elza mīt tālu ziemeļos, ledus pilī, un Annai viņa jāatrod, lai apturētu ledaino lāstu.

Režisori: Kriss Baks, Dženifere Lī.

Aktieri: Kristena Bella, Idina Menzela, Džonatans Grofs, Džošs Gads.

«Sniega Karaliene: Aizspogulija»

(«The Snow Queen: Mirror Lands», 2018)

Varenais karalis Haralds teju zaudēja ģimeni Sniega karalienes dēļ. Nu viņš ir izdomājis, kā atbrīvot pasauli no jebkādām burvestībām - visi kam piemīt burvju spējas, turpmāk tiks turēti ieslodzījumā Aizspogulijā. Izjaukt šo nodomu un neļaut pasakai izzust no pasaules var tikai Gerda, jo viņas spēks neslēpjas maģijā, bet gan ticībā labajam un draudzībai. Jaunajos piedzīvojumos Gerdai talkā nāks ne tikai troļļi un pirāti, bet arī pati Sniega karaliene!

Režisori: Roberts Lenss, Aleksejs Ciciļins.

Lomās: Nikolajs Bistrovs, Antons Eldarovs, Ļaisana Utjaševa.

«Zelta zirgs»

(Latvija, 2014)

Melnā māte cenšas sagrābt varu pār pasauli, krājot asaras no visiem, kas raud par nelaimēm un aizgājējiem. Viņa gribētu nogalēt Princesi, jo tad raudātu visa karaļvalsts un Melnā māte iegūtu absolūtu varu. Nejaukajai raganai izdodas ieslēgt Princesi stikla zārkā, taču Baltais tēvs stājas viņai ceļā un rada stāvu ledus kalnu, kura galā Princesei nu jāguļ septiņi gadi un septiņas dienas; tikmēr drosminieki var mēģināt Princesi izglābt. Antiņš un viņa brāļi arī dodas palīgā.

Režisors: Reinis Kalnaellis.

Aktieri: Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais