Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 23. decembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Koncerts bērniem tiešsaistē no VEF Kultūras pils

Svētdien, 20. decembrī, pulksten 17 no VEF Kultūras pils būs skatāms tiešsaistes koncerts bērniem «Kas dzīvo mežā» ar vairāku solistu izpildītām dziesmām.

Vai tu zini, cik ezim adatu? Cik acu plakstiņu ir pūcei? Vai skudras guļ? Šie un vēl citi jautājumi nodarbina mazā Buciņa prātu. Viņš guļ mājās, jo ir apslimis, bet Kāpostkungs zaķis zina, kā palīdzēt. Viņš organizē Laumiņu aģentūru, kas ar mīklu, uzdevumu un dabas dziedniecības līdzekļu palīdzību ļauj Buciņam atgūt veselību un možu, priecīgu prātu.

«Kas dzīvo mežā» ir piedzīvojums nepilnas stundas garumā, kurā jaunākie klausītāji un arī viņu vecāki uzzina daudz jauna par norisēm mežā, zvēriem, putniem un kukaiņiem, kā arī ieklausās mūzikā, kura veidota no spilgtiem un pazīstamiem klasiskās un tautas mūzikas fragmentiem.

Vizuālo noformējumu veido mākslinieces Ilvitas Didrihsones gleznu spilgtie un izteiksmīgie tēli, kas īpaši raisa bērnu fantāziju.

Koncertā piedalās: Jolanta Strikaite-Lapiņa (balss), Nora Kalniņa (balss), Mārtiņš Zvīgulis (balss), Austris Kalniņš (taustiņi) un Ernests Mediņš (sitaminstrumenti).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais