Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. decembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Ievas Iltneres gleznu personālizstāde Valmieras muzejā

Publicitātes foto

No sestdienas, 12. decembra, Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma mākslinieces Ievas Iltneres gleznu personālizstāde «Pielaide noslēpumam».

«Izstādi Valmierā nosaucu tāpat kā vienu no eksponētajiem darbiem - «Pielaide noslēpumam». Glezna, kurā redzams, kā vienu realitāti pārklāj cita, man šķiet šo laiku raksturojoša. Mani iedvesmo un raisa iztēli ziņās bieži atkārtotie vārdu salikumi. Ārpus ierastā konteksta tie veido poētisku pasauli. Hibrīdkarš, sarkanās līnijas, čaulas kompānija, fiskālais spilvens... Arī «pielaide valsts noslēpumam» izklausās kā no pasakas. Pēdējo desmit gadu laikā tapušie darbi, citādā kontekstā ieraudzīti, izstādē mainīsies. Un skatītājs saņems manu pielaidi noslēpumam,» stāsta Ieva Iltnere.

Ieva Iltnere ir viena no spožākajām un radoši piepildītākajām savas paaudzes māksliniecēm. Viņas māksla caur intīmu sižetu spēj runāt par lielām, nozīmīgām tēmām, kas ir svarīgas gan individuāli katram, gan plašākai sabiedrībai. Māksliniece ir radījusi savu tēlu sistēmu ar spilgtu rokrakstu. Viņa iecienījusi gleznot lielformāta darbus, kuros ideju pauž ne vien krāsu gammās, bet arī sev vien raksturīgā telpiskā zīmju valodā.

*Izstāde apskatāma līdz 2021. gada 30. janvārim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais