Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. decembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

NBS klarnešu kvartets «Quattro Differente» tiešsaistē

Publicitātes foto

Svētdien, 13. decembrī, pulksten 17 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba orķestra «Facebook» un «YouTube» platformās būs skatāms klarnešu kvarteta «Quattro Differente» koncerts «Lux Aeterna», kas notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Tajā spēlēs virsseržants Guntars Gedroics, seržants Ojārs Spila, seržante Marina Vidmonte un kaprālis Ričards Lapiņš.

«Neskatoties uz to, ka epidemioloģisko apstākļu dēļ ir kļuvis grūtāk rīkot koncertus un aizsniegt klausītājus klātienē, sākoties Adventa laikam, mēs vēlamies nest gaismu, vēlreiz apliecinot savu ticību ticībai, cerībai un mīlestībai,» stāsta klarnešu kvarteta mūziķi.

Programmā: Georga Pelēča, Ērikas Jostes, Irinas Mihailovskas, Riharda Dubras un citu autoru darbi. Īpašu dzirksti koncertam piešķirs franču komponistu skaņdarbi četriem un vairākiem instrumentiem. Atskaņojumā piedalīsies ne tikai klarnešu kvarteta mūziķi, bet arī NBS Štāba orķestra solisti: seržants Vasilijs Šušerts, seržants Dmitrijs Maksimovs, seržants Ojārs Spila un mūziķu grupa kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva vadībā.

Klarnešu kvartets «Quattro Differente» ir senākais NBS Štāba orķestra ansamblis, kas cītīgi glabā kamermuzicēšanas tradīcijas. Tas ir piedalījies neskaitāmos pasākumos Latvijā un ārvalstīs. Kvartets ir nozīmīgs tieši ar savu sniegto ieguldījumu latviešu akadēmiskajā mūzikā. To raksturo nemitīga attīstība un sadarbība ar komponistiem un mūziķiem starptautiskā līmenī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.