Latviešu filmu TOP 15

© Publicitātes foto

3.lapa

ĢIMENES FILMAS

«Paradīze ‘89» (Latvija, Vācija, 2018)

Publicitātes foto

Ir 1989. gada vasara. Māsas Paula un Laura vasaras brīvlaiku pavada mazpilsētā pie māsīcām. Savā vaļā atstātā četru meiteņu komanda bauda brīvību, iztēlojoties, kā ir būt pieaugušām. Spriedzi kāpina televīzijas ziņas par notikumiem politikā, un meiteņu attiecības kļūst saspīlētas, mijoties bailēm par tuvojošos karu un nespējai emocionāli tikt galā ar pieaugušo dzīvi. Galu galā Paula nolemj rīkoties, cerot: ja Latvija atgūs brīvību, tas nāks par labu visiem.

Režisore: Madara Dišlere.

Lomās: Līva Ločmele, Mants Bendžus, Magda Lote Auziņa, Marta Ģertrūde Auzāne, Evelīna Ozola, Guna Zariņa, Nauris Puntulis, Ivars Krasts, Kaspars Gods, Inga Apine, Baiba Broka u.c.

*Filmas tapšanas laikā 2016. gadā tika uzstādīts rekords - vērienīgākā masu skatu filmēšana Latvijas kino mūslaiku vēsturē: Cēsu apkaimē leģendārā Baltijas ceļa fragmenta rekonstrukcijā piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieku, ģērbušies pagājušā gadsimta 80. gadiem raksturīgajā apģērbā, kā arī padomju laika automašīnas.

«Vecā dārza noslēpums» (2019)

Publicitātes foto

Pie pensionāra Armanda, kurš dzīvo vecā mājā ar lielu, aizlaistu dārzu, ierodas jaunais uzņēmējs Kārlis, kurš vēlas nopirkt māju, taču Armands tam nepiekrīt. Armanda dārzs ir lieliska vieta, kur spēlēties bērnu četrotnei, par spīti tam, ka Armands regulāri cenšas bērnus padzīt no dārza. Viss mainās bērnu un Armanda starpā, kad bērni uzzina, ka Kārlis ar saviem padotajiem vēlas pārņemt dārzu ar negodīgām metodēm, lai tajā uzceltu veikalu, un sāk Armandu aizstāvēt. Izrādās, ka iecere par veikala būvi ir tikai Kārļa viltīgs gājiens, jo viņš zina, ka dārzs slēpj daudz lielāku noslēpumu.

Režisori: Olafs Okonovs, Gunita Groša.

Lomās: Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīlija Jakubāne, Emīls Pohorželskis, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais