TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Foto no personiskā arhīva

3.lapa

Kariņš un viņa drošā rudzu bise

F64

Beidzot! Beidzot Saeimas deputāti un ministri sāk strādāt, it visa valsts pārvalde saspringusi starta pozīcijā, policija drukā standarta protokolus kriminālkovidbandītu masveida aizturēšanai, Ādažu tankisti jau eļļo tanku kāpurķēdes, lai stātos sardzē pie lielveikaliem, bet ielu komiteja sadarbībā ar dāmu komiteju un mazmājnieku biedrību izraugās labākos ļaudis „troikām”, kas izvērtēs kovidkārtības grāvējus, lai tos neizbēgami nodotu taisnā soda izpildei - nošaušanai ar rudzu bisi.

Tostarp jāuzcildina tie, kuri pamodušies par spīti rudens dusai un liek arī citiem iespringt darba gaidās. Gan Ināra Mūrniece (NA), gan Daniels Pavļuts („Attīstībai/Par”) pirmdien visus atbalstīja. „Ierobežojumiem ir jānāk roku rokā ar atbalsta pasākumiem. Es saprotu, ka cilvēki ir noguruši, bet mums ir nepieciešama solidaritāte, lai mēs pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties pie ierastās dzīves,” tā Mūrniece. „Valdībai ieviešot jaunus Covid-19 izplatības mazināšanai nepieciešamos drošības pasākumus, vienlaikus jālemj par atbalsta pasākumiem tiem cilvēkiem un darba devējiem, kurus skar ierobežojumi,” tā savukārt Pavļuts. Neatpalika arī ministrs Nauris Puntulis (NA): „Ierobežojumiem jābūt ciešā sazobē ar izsvērtiem atbalsta mehānismiem.”

Interesanti, ka 19. novembrī, kad Saeima balsoja par valsts pienākumu finansiāli kompensēt aizliegumu strādāt, gan Mūrniece, gan Pavļuts balsoja „pret”. Toreiz roka nodevīgi paslīdēja vai kā?Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kariņš un viņa drošā rudzu bise

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.