Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 21. līdz 27. novembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

«Irānas konference» digitālajā vidē

Laikā, kad kultūras pasākumus klātienē baudīt nav iespējams, režisors Elmārs Seņķovs piedāvā skatītājiem īpaši digitālai videi radīto izrādi «Irānas konference», kuras pamatā ir Ivana Viripajeva 2017. gadā sarakstītā luga ar tādu pašu nosaukumu.

Ivans Viripajevs ir viens no izcilākajiem Krievijas mūsdienu dramaturgiem, kura darbi Latvijā iestudēti vairākkārt. Luga «Irānas konference» vēsta par kādu it kā šķietami zinātnisku konferenci Dānijā, kurā piedalās Rietumu kultūras gaišākie prāti, inteliģence un citi ievērojami sabiedrības cilvēki, lai spriestu par kādas citas - Irānas - valsts un tās nācijas problēmām, cilvēktiesībām un reliģiju.

Vai ir iespējams pamatot tādu viedokli, lai tas būtu neapšaubāms? Cik daudz patiesību ir uz šīs pasaules, un kāda ir mūsējā? Izrādē caur Austrumu pasaules problēmu iztirzāšanu skaidrāk ieraugām sevi - liberālās sabiedrības pārstāvjus.

Lomās: Lolita Cauka, Jekaterina Frolova, Inese Kučinska, Juris Bartkevičs, Mārtiņš Meiers, Arturs Krūzkops, Artūrs Skrastiņš, Andis Strods, kā arī jaunie aktieri Matīss Budovskis, Una Eglīte un Agris Krapivņickis.

«Esmu ārkārtīgi pateicīgs šiem brīnišķīgajiem aktieriem, kuri piekrita manam uzaicinājumam piedalīties šajā projektā. Tā bija lieliska iespēja, ko realitātē, pieļauju, nevarētu realizēt, bet šeit mēs satiekamies un sadarbojamies - ar dziļu un atbildīgu pieeju materiālam. Visi projektā iesaistītie mani iedvesmo, kad redzu viņu profesionalitāti un meistarību pat caur ekrānu radīt atmosfēru un klātbūtnes sajūtu,» saka režisors Elmārs Seņkovs.

Izrādes tapšanas procesā piedalījās video māksliniece Paulīne Kalniņa, skaņu mākslinieks Mārtiņš Zvirbulis, izrādes producente - Asnate Siliņa.

Izrāde izvirzīta «Spēlmaņu nakts» balvai kategorijā «Gada notikums digitālajā vidē», kas šogad pirmoreiz parādās balvu nomināciju sarakstā. Laureātu paziņošana notiks pirmdien, 23. novembrī.

Izrāde ir izvirzīta arī Latvijas Sabiedrisko mediju balvas «Kilograms kultūras» finālam kategorijā «Teātris».

*Izrāde pieejama digitālajā platformā «www.ticketshop.lv».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais