Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. oktobrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Atbildes par dzīvi un laiku mūzikas un kultūras telpā «Oratorio»

Piektdien, 30. oktobrī, pulksten 19 jaunatvērtajā mūzikas un kultūras telpā «Oratorio» («OratoriO», Sporta 2 kvartāls, K1) pirmizrāde Rēzijas Kalniņas režisētajai Šona Grenana lugai «Tagad un tad».

Laiks ir plūstošs, netverams… Mēs virzāmies uz priekšu, kā mākam, dzīvojam dzīvi un izdarām izvēles. Ikdienas steigā dienas paskrien nemanot, un viena pēc otras aizrit jau kārtējā desmitgade. 30, 40, 50, 60... Un līdz ar atmiņām par visu piedzīvoto un sasniegto nāk pārdzīvojums par sapņiem, kurus tā arī nekad neizdevās piepildīt.

Bet kā būtu, ja to visu varētu izmainīt? Ja varētu kaut ko pačukstēt jaunākam sev? Vai tu to izmantotu? Un, ja jā, ko tu sev teiktu? Kas izmainītos, ja savas dzīves krustcelēs būtu izvēlējies doties pretējā virzienā? Un vai tu būtu gatavs upurēt visu, lai mēģinātu sākt visu no jauna?

Šona Grenana luga «Tagad un tad» ir neticams stāsts par cilvēka gribu, izvēlēm un mīlestību cauri gadiem, kas apcer jautājumu par to, kurš galu galā ir tas, kas nosaka mūsu likteni.

Lomās: Esmeralda Ermale, Jana Herbsta vai Ilze Trukšāne, Raimonds Celms vai Maksims Busels, Jānis Skanis vai Juris Kalniņš.

No angļu valodas tulkojis Voldemārs Rode, tērpi un scenogrāfija - «OratoriO» radošā grupa.

*Durvis būs atvērtas stundu pirms izrādes, skatītāji aicināti ierasties laicīgi, lai aizpildītu īsu biļešu personalizācijas anketu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais