Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. oktobrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Par pasauli un nedrošību «Ģertrūdes ielas teātrī»

Otrdien, 27. oktobrī, pulksten 19 Ģertrūdes ielas teātra (ĢIT) 11 gadu dzimšanas dienā gaidāma pirmizrāde Agates Bankavas, Artūra Čukura un Andreja Jarovoja darbam «Pazaudētās dziesmas».

«Pazaudētās dziesmas» skan par pasauli un nedrošību, sapņiem un realitāti, par sīko un par bezgalīgo, un tik svarīgo spēju silta jūlija dzīvesprieku saglabāt drēgnā oktobra rītā. Izrāde par mūsu gatavību iedziļināties, paraudzīties uz ierasto citu acīm, pieņemt to, ko neizprotam. Pārvarot bailes no nezināmā un izmantojot ķermeni, balsi un ritmu kā galvenos izteiksmes līdzekļus, radošā komanda ļāvusies drosmei piedzīvot jaunus apvāršņus un aicina skatītājus kopīgi nosapņot ļoti gribēto un vajadzīgo rītdienu.

Ideja - Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Andrejs Jarovojs, režija - Andrejs Jarovojs, izpildījums - Agate Bankava, Artūrs Čukurs, mūzika - Jānis Burmeisters, Artūrs Čukurs.

*Nākamā izrāde - trešdien, 28. oktobrī, pulksten 19.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.