Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. oktobrim

© Publicitātes foto

2.lapa

32. Rīgas modes nedēļa

Šoruden Latvijas modes industrijas galvenā notikuma pasākumi norisināsies no 27. līdz 31. oktobrim, ievērojot visus nepieciešamos drošības pasākumus. Neskatoties uz vairākiem ierobežojumiem un jauninājumiem, modes nedēļas programma būs ne mazāk piesātināta un daudzveidīga.

Tradicionāli Latvijas dizaineri prezentēs savas jaunās kolekcijas, ar kurām būs iespējams iepazīties klātienes un tiešsaistes formātos.

«Riga Fashion Week» («RFW») sezonas atklāšana tiks atzīmēta ar Latvijas modes balvas 15. gadu jubilejas ceremoniju - otrdien, 27. oktobrī, pulksten 20 «Digital Art House» (Skolas ielā 2). Gadu gaitā balva ir piedzīvojusi īstu transformāciju: no saviesīga pasākuma tā kļuvusi par profesionālu notikumu modes industrijā, ieskaitot vairāku nomināciju maiņu.

RFW otrajā dienā - trešdien, 28. oktobrī, pulksten 16.30 - sadarbībā ar juvelierizstrādājumu zīmolu «Nela Gems» norisināsies jaunā Latvijas dizaineru zīmola «Grieta» studijas atklāšana (Avotu ielā 1). Uzreiz pēc tam, pulksten 18, kinoteātrī «Splendid Palace» tiks demonstrēta filma «Helmuts Ņūtons: Piedauzīgais skaistums» («Helmut Newton: The Bad and the Beautiful»), un diena tiks noslēgta ar «Ameri» (Dzirnavu iela 84) un «Soyka Secret Garden» (Antonijas iela 22-1) kolekciju prezentāciju.

No 29. oktobra galvenās modes skates sāksies uz Rīgas modes nedēļas galvenā podesta: «Hanzas Peronā» (Hanzas ielā 16A, Rīgā). Tur tiks prezentētas jaunas vadošo Latvijas dizaineru kolekcijas: «Alexander Pavlov», «Cinnamon Concept», Iveta Vecmane, «Katya Katya London», «Natalija Jansone», «Nolo», «Noname Atelier», «One Wolf», «Selina Keer» un pašreizējās sezonas debitants - «Collected Story».

Kā ierasts, notiks arī bērnu modes skates, kuras šoreiz prezentēs zīmoli «Aristocrat Kids», «Baronessa» un «Rock and Mouse».

Bezprecedenta «RFW» pasākums būs vintāžas zīmola «Volga Vintage» nakts modes skate «Pārlādēšana», kas norisināsies neilgi pirms pusnakts.

«Mēs visi esam noguruši no 2020. gada un tā sagādātajiem «pārsteigumiem», un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks «pārlādēt» un atcerēties leģendāro filmu «Matrica», kas kalpoja par kolekcijas pamatideju,» saka «Volga Vintage» dibinātājs Sergejs Hatanzeiskis.

*32. Rīgas modes nedēļas programma, kas norisināsies no 27. līdz 31. oktobrim, publicēta RFW oficiālā mājaslapā:

https://www.rfw.lv/lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Notikums, par kuru runāja vēl vairākas dienas pēc tā norises – Aigaru dienā jeb 31. augustā Mežaparka Lielajā estrādē aizvadītais grupas “Jumprava” vērienīgais lielkoncerts. Ar to gan 3 Aigari (Grāvers, Grauba, Krēsla) + 1 Ainars (Ašmanis) kāju no gāzes pedāļa nenoņem, jo tuvākajā laikā plānota arī jauna albuma izdošana.

Svarīgākais