Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. oktobrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Festivāls «Baltijas pērle» kinoteātrī «Splendid Palace»

Publicitātes foto

No 7. līdz 12. oktobrim kinoteātrī «Splendid Palace» notiks festivāls «Baltijas pērle». Tā kinoprogrammā ir iekļautas 16 filmas, un tajās sev svarīgu autorvēstījumu varēs atrast visdažādākā vecuma skatītāji.

Vai zināt, par ko pašlaik domā kinoindustrijas pārstāvji? Par to, kādi kinozālēs atgriezīsies skatītāji un ko tajās vēlēsies skatīties. Jo tā, kā bija agrāk, vairs nebūs. Tomēr kino uz lielā ekrāna tiks izrādīts vienmēr.

«Ar lepnumu piedāvāsim jums izcilu režisoru, aktieru un scenāristu iedvesmas radītas filmas, kas aizraus, rosinās jūsu iztēli, liks apbrīnot un līdzpārdzīvot. Turpināsim izrādīt labākos kinoklasikas darbus no 35 mm kinolentes, jaunas filmas, kuru pirmizrādes notikušas vai drīz notiks vērienīgākajos pasaules kinoforumos, kā arī ekstravaganto un jau tradicionālo programmu «Kino un mode»,» stāsta festivāla rīkotāja Marina Ļipčenko, uzsverot, ka vienojošais šajās visādā ziņā atšķirīgajās filmās ir augsta aktiermeistarība - Entonijs Hopkinss, Žiljeta Binoša, Madss Mikelsens, Džūdija Denča, Džūda Lovs, Mariona Kotijāra, Vigo Mortensens, Olīvija Kolmane. Šīs uzskaitījums ne tuvu nav pilnīgs, toties iespaidīgs.

Festivālu atklās pasaulslavenā dāņu kinorežisora Tomasa Vinterberga «reibinošā» komēdija ar daudzsološo nosaukumu «Vēl pa mēriņam» (attēlā).

«Kāda brīnišķīga meitene slavenajā filmā «Romas brīvdienas» saka: «Dzīve ne vienmēr ir tāda, kādu to gribētos, vai ne?» Tomēr jūs varat to padarīt piesātinātāku, košāku un aizraujošāku kopā ar mūsu filmām,» aicina Marina Ļipčenko.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.